ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Τέρενς Κουίκ: " Διερευνώ κατά πόσο η Κυβέρνηση σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση μέρους του σωφρονιστικού συστήματος. "

Τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μέρους του σωφρονιστικού συστήματος, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη και όπως αποκάλυψε πρόσφατα η...
εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», υπάρχουν σκέψεις στο Υπουργείο για παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με ηλεκτρονικό βραχιόλι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού «προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές και να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας από νέες «επενδύσεις» για φυλακές, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος».

Όμως λόγω της επιχειρησιακής δομής του μέτρου του μηχανισμού γεωεντοπισμού ή γεωδέτησης και,σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές, καθίσταται αναγκαία η επιστράτευση και εταιρειών security, δηλαδή ιδιωτικών εταιρειών με «ανθρωπομετρικό κέντρο επιχειρήσεων».

 «Αυτό πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι το σωφρονιστικό σύστημα περνά, εμμέσως πλην σαφώς σε ιδιωτικά χέρια» τόνισε ο Τέρενς Κουίκ «επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι σε θέση προ παντός οικονομικά ούτε να διαχειριστεί, ούτε να εφαρμόσει αλλά ούτε και να δημιουργήσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αδειούχων κρατουμένων των φυλακών».

 ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

 Κύριε Υπουργέ,
 Πρόσφατα αποκαλύψατε ότι υπάρχουν σκέψεις στο Υπουργείο σας για παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με ηλεκτρονικό βραχιόλι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού.

 Ως γνωστόν η χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού είναι ένας συνδυασμός ανθρώπων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που παρακολουθείται και από κρατικές υπηρεσίες (πχ FBI), αλλά κατά περίπτωση παρέχεται και από ιδιωτικές εταιρείες security εδώ και χρόνια κυρίως σε Αγγλία και ΗΠΑ. Έτσι, όπως ισχυρίζονται εμπειρογνώμονες για θέματα ασφαλείας, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των φυλακών και η οικονομία κλίμακας σε νέες «επενδύσεις» για φυλακές, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος.

 Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού βραχιολιού επιμερίζεται σε τρεις κατηγορίες κρατουμένων: Η πρώτη αφορά κρατούμενους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, η δεύτερη αυτούς που απολαμβάνουν το μέτρο της ολιγοήμερης απουσίας - άδειας και η τρίτη αυτούς που έχουν ενταχθεί σε ειδικά προγράμματα επανένταξης.

 Και στις τρεις αυτές κατηγορίες εντάσσονται φυλακισμένοι συγκεκριμένων «ελαφρών» εγκλημάτων (κλοπές, φορολογικές υποθέσεις, μικροχρήση ναρκωτικών κλπ) και όχι κρατούμενοι για ανθρωποκτονίες ή υποθέσεις τρομοκρατίας κ.ά.

 Όμως λόγω της μορφολογίας του μέτρου του μηχανισμού γεωεντοπισμού ή γεωδέτησης, καθίσταται αναγκαία η επιστράτευση και εταιρειών security, δηλαδή ιδιωτικών εταιρειών με «ανθρωπομετρικό κέντρο επιχειρήσεων».

 Αυτό πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι το σωφρονιστικό σύστημα περνά, εμμέσως πλην σαφώς, σε ιδιωτικά χέρια. Δηλαδή ξεπουλιέται σε ιδιωτικές εταιρείες, αφού αποδεδειγμένα το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι σε θέση ούτε να διαχειριστεί ούτε να εφαρμόσει, αλλά και ούτε καν να δημιουργήσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την διαμόρφωση και λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αδειούχων κρατουμένων των φυλακών.

Άλλωστε τώρα, που η χώρα περνά τη χειρότερη μεταπολεμικά οικονομική κρίση της, με τα κονδύλια στα διάφορα Υπουργεία να περικόπτονται, το Υπουργείο σας δεν είναι σίγουρα σε θέση να υλοποιήσει ένα τέτοιο φιλόδοξο και δαπανηρό πρόγραμμα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο Υπουργός:

1) Για το θέμα του ηλεκτρονικού βραχιολιού έχει συσταθεί στο Υπουργείο αρμόδια Επιτροπή έργου και ποια είναι η μέχρι σήμερα δραστηριότητά της;

2) Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να εφαρμόσει ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο, πώς μελετάται η διαμόρφωση αυτού αλλά και η μελλοντική υλοποίησή του;

3) Με ποια εχέγγυα και με ποια κριτήρια θα εξασφαλιστεί η αδιαβλητότητα εφαρμογής του σχεδίου από πλευράς των αναμιγνυόμενων ιδιωτικών εταιρειών security;

4) Ποιο το κόστος υλοποίησης αυτού του προγράμματος κατά την εκτίμηση των αρμοδίων παραγόντων και εάν θα έχει το Δημόσιο συμμετοχή στην όλη δαπάνη;

5) Αν γίνει εφαρμογή του μέτρου, θα αφορά μόνο όσους κρατούμενους μπορούν να πληρώσουν το βραχιολάκι και το κόστος παρακολούθησης ή θα αφορά δωρεάν «προσφορά» προς όλους;

Ο ερωτών Βουλευτής 
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/12/2012 01:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Διερευνώ κατά πόσο η Κυβέρνηση σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση μέρους του σωφρονιστικού συστήματος. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες