ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Όσο υπάρχουν "σκατάνθρωποι" ...

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Αφορμή για το παρακάτω άρθρο είναι ένα περιστατικό που βίωσα πρόσφατα στη τοπική κοινωνία που ζω.

Θεωρώ πως είναι κάτι το "πολύ μικρό" και ασήμαντο μπροστά στα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά, με τη χώρα να ξεπουλιέται συνεχώς και την εξαθλίωση του λαού μας να βρίσκεται συνεχώς σε μεγαλύτερο επίπεδο, με τελικό σκοπό την πλήρη υποταγή στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης. 
Είναι όμως...
βασική ένδειξη του πως συνεχίζουμε και σκεφτόμαστε αλλά και πράττουμε. 
Είναι βασική ένδειξη της παρακμής που έχουμε υποστεί ως λαός, πως  έχουμε χάσει κάθε αρχή και αξία μας. 
Είναι βασική ένδειξη πως αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, τότε δεν μας "σώζει τίποτε". 
Θα αφεθούμε σε ολοκληρωτική υποταγή, που είναι μπροστά μας και δεν εννοούμε "να τη δούμε". 

 Όλα τα παρακάτω δεν αποτελούν μυστικό, ειδικά σε μια τόσο "μικρή κοινωνία", όσο αυτή της πόλης της Κόνιτσας. 
 Πρίν από μερικές εβδομάδες συνέβη ένα πολύ σοβαρό ατύχημα σε αγαπημένο μου πρόσωπο. Τόσο σοβαρό ώστε τις πρώτες 10 ημέρες δεν γνώριζε κανείς γιατρός να μας πει αν θα "χάσουμε" ή όχι τον άνθρωπό μας ο οποίος βρισκόταν στην εντατική διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη.

Φυσικά μπορεί ο καθένας να φανταστεί (έστω) τον πόνο και την απελπισία των συγγενών του, αλλά και των ανθρώπων που τον αγαπούν. 
Τι να πεις και τι κουράγιο να δώσεις σε αυτή τη μάνα , τον πατέρα, τον αδελφό και την γυναίκα του; 
Τι ψυχολογία να έχεις όταν αγαπάς κάποιον και ειδικότερα όταν είσαι πολύ "δεμένος" μαζί του, και παθαίνει κάτι τέτοιο; 
Η αγάπη για κάποιον άλλο δεν έχει τίτλους.... ούτε δεσμούς αίματος. 

Όταν πρόκειται δε, για πρώτου βαθμού συγγένεια , μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι είναι αυτές οι στιγμές.
Ο αδελφός του λοιπόν τυγχάνει να είναι αστυνομικός. Κάποια στιγμή, ενώ είναι ο αδελφός ακόμη στην εντατική, έρχεται έγγραφο στην υπηρεσία του για δίμηνη  απόσπασή του στον Έβρο ( τις γνωστές,  που παίρνει η Κυβέρνηση  τώρα τελευταία προς φύλαξη των συνόρων, φοβούμενοι εισροή λαθρομεταναστών έπειτα από την κατάσταση που επικρατεί ).
Παρουσιάζεται λοιπόν στον Διοικητή του,  του αναλύει το δράμα που περνά και του ζητά να εξαιρεθεί, τουλάχιστον μέχρι να ξέρει τι θα γίνει με τον αδελφό του. Κάτι που ο Διοιηκητής του το κάνει δεκτό και τον εξαιρεί.

Τι περιμένετε πως γίνεται στη συνέχεια; 
Αντιδράσεις από συνάδελφούς του;

Και όμως !
Υπάρχουν συνάδελφοί του που αντιδρούν σε αυτή την απόφαση, σε  τέτοιο σημείο μάλιστα που να απειλούν και τον Διοιηκητή για εύνοια προς κατώτερό του.
Φυσικά το θέμα "πάει" σε ανώτερους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και προς στιγμή "μένει στάσιμο". 

Έπειτα από μερικές ημέρες, ως εκ θαύματος για τα μέχρι τώρα δεδομένα, βρίσκεται κάποιος συνάδελφός του ο οποίος δηλώνει εθελοντικά να πάει στη θέση του στον Έβρο. 
Και εκεί που θα σκεφτεί κανείς πως "υπάρχουν ακόμη  άνθρωποι"... έχω να σας πω πως,  έπειτα από συνεχόμενες αντιδράσεις και πάλι συνάδελφών του, απορρίπτεται από τους ανώτερούς του η εθελοντική προσφορά του άλλου αστυνομικού. 
Έτσι αναγκάζεται λοιπόν και παίρνει άδεια γιατρού για να παραμείνει δίπλα στον αδερφό του.

Έπειτα από όλα αυτά και από 12 ημέρες, ο αδελφός του "ξυπνάει" και προτού καν  να αποφασισθεί αν είναι σε θέση να μεταφερθεί σε κλινική ή αν ακόμη χρειάζεται τα μηχανήματα υποστήριξης, και πάλι ξεκινά νέος κύκλος αντιδράσεων από συνάδελφούς του γιατί "ενώ ξύπνησε ο αδελφός του"  εκείνος παραμένει εξαιρετέος της απόσπασης.  

Τι άλλο να γράψω και τι άλλο να πω; 
Πόσο σκατάδες είστε πια; 
Πόσο γαϊδούρια; 
Δεν έχετε ούτε αξίες, ούτε και ήθος. 
Είστε σκατάνθρωποι.

Και το χειρότερο απ΄ όλα είναι πως έχετε ορκιστεί να προστατεύετε την Κοινωνία και τον πολίτη. Να υπηρετείτε το γενικό σύνολο. 
Με τι παιδεία και με τι "πνεύμα" θα το κάνετε αυτό βρε άχρηστοι; 
Γιατί είστε άχρηστοι. 
Δεν προσφέρετε τίποτε και πουθενά όταν έχετε τέτοιο σκεπτικό. 

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ. 
Να παραδώσετε τα όπλα και τις ταυτότητες σας και να πάτε να γίνετε σκατατζήδες (αν και προσβάλλω  αυτή  την εργασία). 
Γιατί μόνο με τέτοια πρέπει να συναναστρέφεστε.
ΜΕ ΣΚΑΤΑ. 

Τι να περιμένει από εσάς η Κοινωνία; 
Οι πράξεις σας αντικατοπτρίζουν τους χαρακτήρες σας.
Δεν κάνετε για ΔΗΜΟΣΑ ΘΕΣΗ. 
Δεν κάνετε για πουθενά σε αυτό εδώ τον τόπο.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω για να καταλάβει ο καθένας μας τι αλλοίωση έχουμε υποστεί.  
Τι παρακμή και τι ωχαδερφισμό. 
Στα πάντα. 
Στις οικογένειές μας,
Στους συναθρώπους μας,
και κατ΄επέκταση στο Κοινωνικό σύνολο. 

Έχοντας τέτοιους ανθρώπους κοντά μας, θα υποταγούμε στη μοίρα μας.
Θα υποταγούμε σε όλα αυτά που είναι στο κατώφλι μας. 
Θα υποταγούμε στο παμπάλαιο σχέδιο της άλωσης του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης. 
Κοντά σε εσάς παρασύρονται και άλλοι. Η κατάπτωση είναι ορατή και ξεκινάει από το πιο ασήμαντο γεγονός και επεκτείνεται παντού. 

Σκατάνθρωποι ....Χωρίς να απολογούμε αν χρησιμοποίσα "σκληρή γλώσσα", 
με το θάρρος της γνώμης και άποψης μου
Τρύφωνας Τιπούρτης.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 10/05/2012 08:35:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Όσο υπάρχουν "σκατάνθρωποι" ..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες