ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Απόψεις: "Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί! "

Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.
 Σιγά-σιγά, σταθερά και μεθοδικά τα ΜΜΕ μας πληροφορούν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι «δύσκολος» για ολόκληρο το Δυτικό κόσμο και, συσικά, και την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η »δυσκολία» αυτή δεν εξαντλείται στα γνωστά και «επικίνδυνα» γεωπολιτικά παιχνίδια των «Μεγάλων» που αφορούν σε Συρία και Ιράν αλλά στο γεγονός ότι θα δούμε αυξήσεις της τάξης του 15 και...
του 20% στις τιμές των τροφίμων στα σουπερμάρκετ…

Αιτία; 
Πρωτόγνωρη ξηρασία στους καθιερωμένους σιτοβολώνες της γης, στις Μεσαίες Πολιτείες των ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή και στη Ρωσία, και σε δραματική αντίθεση, ιστορικά πρωτόγνωρες πλημμύρες, στη Μεγάλη Βρετανία… 

Αναρωτιέται κανείς εάν, τελικά, η ανθρωπότητα ΔΕΝ θα μπορέσει να ξεφύγει από τις απαισιόδοξα δραματικές προβλέψεις του Thomas Robert Malthus (1766-1834) ο οποίος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο «η πείνα» θα έβαζε «φρένο» στη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της γης. 

Σημειώστε ότι στη μέση της ζωής του Malthus, το 1804, οι κάτοικοι της γης είχαν φτάσει στον αστρονομικό, για την εποχή εκείνη, αριθμό του ΕΝΟΣ δισεκατομμυρίου!...
Χρειάστηκαν, όμως, περισσότερα από 120 χρόνια για να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός καθώς η ανθρωπότητα έφτασε τα ΔΥΟ δισεκατομμύρια το 1927 δύο χρόνια νωρίτερα από το καταστροφικό ΚΡΑΧ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Αλλά γίναμε ΤΡΙΑ δισεκατομμύρια το 1960, σε λιγότερο από 33 χρόνια… Φέτος, και συγκεκριμένα τον Μάρτη του 2012 περάσαμε τα ΕΠΤΑ δισεκατομμύρια, και συνεχίζουμε να αυξανόμαστε με ξέφρενους ρυθμούς!..

Αυτά τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» (πολλοί λένε «κάποιοι» τα επιμελούνται) και μαζί η απίστευτη-ραγδαία αύξηση του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη μας δίνουν μπόλικα επιχειρήματα σε αυτούς που προωθούν τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και τονίζουν ότι τα…χρειαζόμαστε!

 Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί!
 Αριθμοί που αφορούν στην διαρκώς αυξανόμενη ανθρωπότητα και αριθμοί που αφορούν στην συρρικνωμένη αγοραστική μας δύναμη… 

Η Κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε την πολιτική του «ενός παιδιού» για κάθε οικογένεια ( με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις) εδώ και 3 δεκαετίες…

Στην Ελλάδα της «εισαγόμενης» κα της «εγχώριας» τρόικα τα δραματικά οικονομικά μας χάλια φαίνεται ότι θα πετύχουν τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού των Ελλήνων με την ολοένα αυξανόμενη πείνα και ΧΩΡΙΣ να επιβληθεί πολιτική ελέγχου των γεννήσεων!…
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/11/2012 11:53:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: "Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί! ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες