ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Συναντήσεις του Τέρενς Κουίκ με τον Υπουργό Εξωτερικών και την Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι και τη «σιδηρά κυρία» του Αλβανικού Κοινοβουλίου, την Πρόεδρό του Ζοζεφίνα Τοπάλλι, συναντήθηκε στο περιθώριο της Φθινοπωρινής Συνδιάσκεψης του ΟΑΣΕ που έληξε εχθές (7/10/2012) στα Τίρανα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Τέρενς Κουίκ. 

Και με τους δύο Αλβανούς αξιωματούχους ο Τέρενς Κουίκ είχε μια...
πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία στο βασικότερο σκέλος της περιστράφηκε γύρω από τη θέληση της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αίτημα το οποίο συζητά θετικά και η Ελλάδα και θέμα (υπενθυμίζουμε) που έθεσε με πολλά θετικά πρόσημα και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων κ.κ. Αναστάσιος, στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης στο Γραφείο του με τα μέλη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αποστολής για τη Συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ.

Σε αυτές τις συζητήσεις του Τομέαρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον κ.Παναρίτι και τη κα Τοπάλλι, που έγιναν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, τονίστηκε ότι η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση ή την προώθηση πολλών διμερών ζητημάτων. Ένα από αυτά –για παράδειγμα- είναι και το ζήτημα της ΑΟΖ.

Πάντως, όταν ο κ.Παναρίτι ρωτήθηκε από τον Τέρενς Κουίκ για τις συζητήσεις του με τον κ.Αβραμόπουλο την εβδομάδα αυτή στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα, κυρίως για τα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και τους Τσάμηδες, αλλά και την ΑΟΖ, ο Αλβανός ΥΠΕΞ πολύ ευγενικά δεν θέλησε να μπει στην ουσία τους, εκφράζοντας, όμως, με ιδιαίτερη έμφαση την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες του με τον Έλληνα ομόλογό του.

 Σε ό, τι αφορά στο θέμα με την ανάποδη αλβανική σημαία, το οποίο έγινε μεγάλο πρωτοσέλιδο ζήτημα στις αλβανικές εφημερίδες και στα ηλεκτρονικά αλβανικά ΜΜΕ ο κ. Παναρίτι είπε στον Τέρενς Κουίκ ότι «δεν είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να σταθούμε. Εξάλλου με πήρε τηλέφωνο και ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος για να μου ζητήσει συγγνώμη».

 Με τη Πρόεδρο της Βουλής Ζοζεφίνα Τοπάλλι, την αποκαλούμενη «σιδηρά κυρία της Σκόδρας» του Αλβανικού Κοινοβουλίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είχε και μια πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σχέση με την επιρροή των ΜΜΕ στη Διακυβέρνηση, όπως και το αντίστροφο, θέμα που ήταν και το πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο συζήτησης στην πρωινή συνεδρίαση του Σαββάτου στη Φθινοπωρινή Συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ.

Της εξήγησε ότι η Αλβανία μπορεί, αναζητώντας λύσεις για τα δικά της ιδιωτικά ΜΜΕ, να ωφεληθεί πολλά καταγράφοντας από το πώς ξεκίνησαν στην Ελλάδα και το πώς πορεύθηκαν εκεί μέχρι σήμερα τα ιδιωτικά κανάλια, με πολλές γκρίζες ή και μαύρες ζώνες στην αδειοδότηση και στη λειτουργία τους. Θα αποφύγει τα ίδια λάθη...

Ο Τέρενς Κουίκ  σήμερα  Δευτέρα (08/10/2012), θα συμμετάσχει ως Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος στην πρώτη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) που συγκαλεί στο ΥΠΕΞ ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μαζί του θα πάρει μέρος ο Διπλωματικός του Σύμβουλος τ. Πρέσβης Μάνος Κεφαλόπουλος δεδομένου ότι στο ΕΣΕΠ μετέχει και ένας εξωκοινοβουλευτικός από κάθε κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/08/2012 03:58:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Συναντήσεις του Τέρενς Κουίκ με τον Υπουργό Εξωτερικών και την Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες