ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η πολιτική συγκυρία, η πορεία της χώρας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Πανελλαδικής Σύσκεψης Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

 Στη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 900 άτομα από όλη την Ελλάδα, υπήρξαν εισηγήσεις για την οικονομία από τον...
Μ. Κολιάτσο, τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας από το Δ. Κοτρόγιαννο, για τα ιδεολογικά από τον Β. Ραούλη και για τα οργανωτικά θέματα από τον Κ. Τρέντζιο.

Στην ομιλία του το Μέλος της Π.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε:

«Υποστηρίξαμε ότι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο των εντολών των εκβιαστών – δανειστών θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση μαζικής φτωχοποίησης, πλήρους εξάρτησης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Τραπεζικά κεφάλαια, ολοκληρωτικής εκποίησης, της δημόσιας περιουσίας αλλά και κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και τέλος στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Θα οδηγήσει σε ένα λαό αδύναμο να επιβιώσει, αδύναμο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.»

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος στο πλαίσιο της επαναποθέτησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας πρότεινε τα εξής:

1. Αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Καμία Κυβερνητική συνεργασία, καμία Κυβερνητική εμπλοκή.

2. Καταγγελία των πολιτικών των μνημονίων και των εκβιασμών της Τρόικα. Όχι σε άλλες θυσίες. Πολιτική λύση στο πλαίσιο των διεθνών συσχετισμών και της Ευρωπαϊκής προοδευτικής λογικής.

3. Επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος στο πλαίσιο των διαδικασιών ενός Δημοκρατικού – Συμμετοχικού – Αντιπροσωπευτικού - Αποτελεσματικού Συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος.

 4. Οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος σε νέες σύγχρονες βάσεις με κεντρικό άξονα τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας μας, χωρίς «επισκέπτες» και « αλεξιπτωτιστές», με μαχόμενα, συνειδητοποιημένα και πολιτικά καταρτισμένα στελέχη, με συνείδηση παράταξης και όχι τσέπης και αξιωμάτων.

5. Αυτή η πορεία οφείλει να ολοκληρωθεί με την πρότασή μας προς όλες τις Δημοκρατικές Πολιτικές και Κοινωνικές Δυνάμεις για να διαμορφώσουμε, μέσα από ανοιχτό διάλογο και σταθερές μορφές συνεργασίας, ένα κοινό κώδικα για την κατοχύρωση και την προοπτική των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και για τις κατακτήσεις, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα στελέχη.

Το σχέδιο απόφασης που εγκρίθηκε από τους παριστάμενους έχει ως εξής: Η Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 14 Οκτωβρίου του 2012, κατέληξε στα παρακάτω: Η χώρα βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας της. Η οικονομική κρίση και η λανθασμένη διαχείρισή της από την Κυβέρνηση οδηγούν σε αδιέξοδα μόνιμου χαρακτήρα.

Επιχειρείται μια βίαιη φτωχοποίηση με συνακόλουθο την πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα μετατρέπεται σε πειραματόζωο, με πολιτικές πρωτοφανούς σκληρότητας που οδηγούν τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω. Δικαιώματα κατακρημνίζονται, οι εργασιακές σχέσεις γυρίζουν στην εποχή του Μεσαίωνα, ο ελληνικός λαός φτωχοποιείται, τα ασφαλιστικά ταμεία διαλύονται και η ανεργία εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη. Σήμερα διαμορφώνεται με τις ασκούμενες πολιτικές η βαλκανιοποίηση της Ελλάδας.

Οι ευθύνες των τελευταίων Κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Από τη μία η καταστροφική πολιτική των Κυβερνήσεων Καραμανλή που οδήγησε την οικονομική κατάσταση της χώρας στον γκρεμό και από την άλλη η λανθασμένη διαχειριστική λογική των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που οδήγησαν τη χώρα στις αγκαλιές του ΔΝΤ και της Τρόικα.

Η συνέχιση αυτών των πολιτικών από την τρικομματική Κυβέρνηση συνεργασίας, επιτείνει την ύφεση, οδηγεί σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τους δανειστές, στερεί κάθε δυνατότητα αναπτυξιακής προοπτικής, διαλύει κάθε δίχτυ κοινωνικής προστασίας και μετατρέπει τη χώρα σε χώρο αποθήκευσης των τοξικών οικονομικών αποβλήτων του ισχυρού Βορρά. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε επαίτη «δανεικών», που καλείται να αποπληρώσει η κοινωνία με τρομακτικές επιπτώσεις.

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι πλήρως αναντίστοιχη με τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων που τη στηρίζουν αλλά και με την περίφημη προγραμματική συμφωνία, που μετατράπηκε σε κουρελόχαρτο, ενισχύοντας την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαρκή τροχιά απαξίωσης και διάλυσης. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε λίγα χρόνια παρέδωσε την προοδευτική του φυσιογνωμία στους διαχειριστές του σήμερα, που το μετέτρεψαν σε δύναμη συντήρησης, υποστύλωμα των ακραία μονεταριστικών πολιτικών, σπάζοντας κάθε του δεσμό με την κοινωνία και τις κοινωνικές δυνάμεις που παραδοσιακά εξέφραζε. Οι επιλογές της ηγετικής ομάδας οδηγούν στη διάλυση και την εξαφάνιση του από τον πολιτικό χάρτη.

Την πολιτική, ιδεολογική και στρατηγική του γύμνια, ακολουθεί και η πλήρης οργανωτική διάλυση καθώς επιχειρείται με εκ των άνω πολιτικές εντολές μια υποτιθέμενη ανασυγκρότηση που όμως δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το Κίνημα μετατρέπεται σε κόμμα «ολίγων στελεχών», με άμεση και μονοδιάστατη εξάρτηση από το κράτος και την εξουσία, εύκολα χειραγωγήσιμο και αδύναμο πολιτικά. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί άμεσες κινήσεις και αποφάσεις, σε ΣΥΝΤΟΜΟ χρονικό διάστημα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία και τα στελέχη της ζητούν να προχωρήσει άμεσα σε ανατροπή στις ασκούμενες πολιτικές και σε αλλαγή στην πολιτική κατεύθυνση του κινήματος.

Η κομματική ηγεσία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι προοδευτικές πολιτικές και αρχές δεν μπορούν να ταυτίζονται με νεοσυντηρητικά μορφώματα και δεξιές πολιτικές. Οφείλει να κατανοήσει ότι η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη συντήρηση οδηγεί στο βιολογικό τέλος του μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κόμματος της Ευρώπης.

Οφείλει να απαντήσει θετικά στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των εναπομεινάντων στελεχών για επαναπροσανατολισμό και επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας.

Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να προχωρήσει:

1.Στην αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Καμία Κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και τη συντήρηση, καμία Κυβερνητική εμπλοκή.

2.Καταγγελία των πολιτικών των μνημονίων και των εκβιασμών της Τρόικα και αναγνώριση των λανθασμένων επιλογών που οδήγησαν σε αυτά . Όχι άλλες θυσίες χωρίς καμία προοπτική. Πολιτική λύση στο πλαίσιο των διεθνών συσχετισμών και της Ευρωπαϊκής προοδευτικής λογικής.

3.Επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος στο πλαίσιο των διαδικασιών ενός Δημοκρατικού – Συμμετοχικού – Αντιπροσωπευτικού - Αποτελεσματικού Συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος.

 4.Οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος, σε νέες σύγχρονες βάσεις, με κεντρικό άξονα τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας μας, χωρίς «επισκέπτες» και « αλεξιπτωτιστές», με μαχόμενα, συνειδητοποιημένα και πολιτικά καταρτισμένα στελέχη, με συνείδηση παράταξης και όχι τσέπης και αξιωμάτων.

 5. Αυτή η πορεία οφείλει να ολοκληρωθεί με την πρόταση μας προς όλες τις Δημοκρατικές Πολιτικές και Κοινωνικές Δυνάμεις για να διαμορφώσουμε, μέσα από ανοιχτό διάλογο και σταθερές μορφές συνεργασίας, ένα κοινό κώδικα για την κατοχύρωση και την προοπτική των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και για τις κατακτήσεις, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, που έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να απευθυνθούμε σε κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο αντίδρασης και αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού στην Ελλάδα.

Οφείλουμε να προτείνουμε προς όλες τις δυνάμεις της προόδου, της Δημοκρατίας, της Αριστεράς ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που θα σέβεται τις κοινωνικές αναγκαιότητες, θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες και θα στηρίζεται σε ένα νέο φιλολαϊκό αναπτυξιακό πρότυπο, που θα προωθεί κάθε δυνατή και αναγκαία μεταρρύθμιση.

Είναι τέλος προφανές ότι για εμάς δεν υπάρχει θέμα ΚΑΜΙΑΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ στις αρχές και τις αξίες που μας οδήγησαν στη στράτευσή μας στο ΠΑΣΟΚ.
Για εμάς οι αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του δημοκρατικού και προοδευτικού αγώνα μας και χαράζουν το δρόμο του αγώνα μας για το Σοσιαλισμό.

Αυτό άλλωστε πιστοποιεί και η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ:
Το μπόλιασμα ενός μαζικού κοινωνικού ρεύματος με τις σοσιαλιστικές ιδέες και με τη δημοκρατική και σοσιαλιστική στρατηγική. Είναι κατανοητό ότι η ανταπόκριση της ηγετικής ομάδας στα παραπάνω αιτούμενα θα κρίνει και τη στάση μας το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο καθένας αναλαμβάνει ακέραιες τις ευθύνες του απέναντι στη χώρα, την παράταξη και την ιστορία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι:
Κακλαμάνης Α,
Σκανδαλίδης Κ.
Μωραϊτης Θ.
Ασκούνης Κ.
Καλλίρης Κ.
Πανταζής Κ.
 Σπίρτζης Χρ.
Σιδηρόπουλος Τ.
Θεοχάρη Μ.
Σαλαγιάννης Ν.
Νταλάρα Α.
Παπαθανάση Α.
Γαμβρίλης Γ.
Κατσανέβας Θ.
Παπασπύρος Σπ.
Λάζαρη Ντ.
Μαμέλης Κ.
Παρασκευάς Γ.
Λάμπρου Π.
 Κεχαγιάς Σ.
Τσαλίκη Τζ.
Χατζηνάκης Μ.
Κουτσιουμπέλης Στ. ---

Επίσης παραβρέθηκαν περισσότερα από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Στελέχη της Τ.Α. και Συνδικαλιστικά Στελέχη και πάνω από 20 Γραμματείς Π.Ε και Ν.Ε.

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου:

 Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα.

Η παρουσία σας, η συμμετοχή σας και η συμβολή σας σε μια διαδικασία διαλόγου, προβληματισμού αλλά και αποφάσεων είναι συγκινητική. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι η καρδιά του ΠΑΣΟΚ ακόμη χτυπά. Και χτυπά παρά τις προσπάθειες για την πλήρη πολιτική του απαξίωση. Και αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος που πέφτει στις δικές μας πλάτες. Να κρατήσουμε ζωντανό με προοδευτικό πρόσημο, το μοναδικό πολιτικό φορέα που μπορεί να καθοδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Η σημερινή σας παρουσία είναι και μια απάντηση. Ναι υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Ναι υπάρχει το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, που δεν υπόστειλε τις αξίες του, που παρά τις δυσκολίες κρατά τους αγωνιστικούς του δεσμούς, που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης πορείας. Ναι υπάρχει η Αριστερή Πρωτοβουλία.

Και θα υπάρχει όσο και αν μερικοί συνεχίζουν με τη μέθοδο της λάσπης να προσπαθούν να καλύψουν τη δικαίωση των θέσεων, των απόψεων και της στάσης μας αυτά τα χρόνια, με φθηνά επιχειρήματα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Προειδοποιήσαμε πολλές φορές για τη σημερινή κατάληξη. Προειδοποιήσαμε πολλές φορές για την πορεία απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ. Προειδοποιήσαμε με τον πιο επίσημο τρόπο για τις αυτοκαταστροφικές επιλογές της εκάστοτε κομματικής μας ηγεσίας. Δυστυχώς για την παράταξη, επιβεβαιωθήκαμε. Και το λέω με πραγματική θλίψη…

Υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν λάθος επιλογή το μνημονίου και η προσφυγή στην αγκαλιά της Τρόικα. Είπαμε σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να σωθεί έτσι η χώρα, μόνο να επιταχυνθεί η πορεία της κοινωνικής διάλυσης. Υποστηρίξαμε ότι ήταν λάθος η εμμονή σε αυτές τις πολιτικές και με το δεύτερο μνημόνιο.

Καταδείξαμε το αδιέξοδο πολιτικών που από τη μία ανατροφοδοτούν την ύφεση και από την άλλη διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Προειδοποιήσαμε ότι αυτή η πορεία σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να σταματήσει. Υποστηρίξαμε ότι είναι λάθος η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την Κυβέρνηση. Είπαμε, όπου μπορούσαμε ότι η πλήρης ταύτιση στη συνείδηση του λαού του ΠΑΣΟΚ με τη συντήρηση οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό του τέλος. Δεν θέλανε να το καταλάβουν.

Δεν μπορούν ακόμη και σήμερα να το αντιληφθούν, δέσμιοι μιας λογικής κυβερνητισμού και ενός πρωτόγνωρου άγχους να αναζητούν ρόλους όχι μέσα από τη λαϊκή νομιμοποίηση αλλά μέσα από τη διαμόρφωση πλαστών εκλογικών συσχετισμών. Ο κυβερνητισμός πληρώθηκε πολύ ακριβά από το Κίνημα, γιατί αποδείχθηκε αρεστός και ταυτόσημος με την προσωπική πορεία πολλών «κορυφαίων» στελεχών.

Κατεστημένες εξουσίες, αλαζονεία αυτών που υπηρετούν σε κυβερνητικούς θώκους, πολυπραγμοσύνη στελεχών, μυθοποίηση υπουργικής θητείας, συστοιχίσεις και συσχετισμοί, που διέσπασαν και την πολιτική ενότητα του κινήματος και αναίρεσαν την πολιτική του ακτινοβολία. Η ταύτιση των θεσμών με τα πρόσωπα, γέννησε «ειδήμονες» και η αδυναμία άσκησης εξουσίας, οδήγησε σε φαινόμενα πολιτικού κορεσμού και ανακόλουθης ιδεολογικής και πολιτικής αυτονόμησης των στελεχών μας…

Από τη μία αδιάβαστοι, από την άλλοι αλεξιπτωτιστές και από την τρίτη πλευρά στελέχη που συνέδεσαν την επιβίωσή τους με τη διαχείριση του κράτους. Το προσωπικό αναδείχτηκε σε κυρίαρχο και η κατάληξη ήταν αναμενόμενη!

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Τέρμα όλα αυτά. Η αποκήρυξη του κυβερνητισμού και η εφαρμογή του στην πράξη πρέπει να αποτελέσει αυτονόητη προτεραιότητα…

Υποστηρίξαμε ότι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο των εντολών των εκβιαστών – δανειστών, θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση μαζικής φτωχοποίησης, πλήρους εξάρτησης από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Τραπεζικά κεφάλαια, ολοκληρωτικής εκποίησης και της δημόσιας περιουσίας αλλά και κάθε αναπτυξιακής δυνατότητας και τέλος στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Θα οδηγήσει σε ένα λαό αδύναμο να επιβιώσει, αδύναμο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε. Υποστηρίξαμε ότι ο ευτελισμός και η απαξίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος θα οδηγήσει στην ενίσχυση των εκφραστών του λαϊκισμού, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Ζητήσαμε την αλήθεια, όσο και αν κοστίζει πολιτικά. Δυστυχώς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νέο κύκλο πολιτικής αναξιοπιστίας. Είναι αυτή η αναξιοπιστία που οπλίζει τη Χρυσή Αυγή. Και είναι αυτή η αδυναμία του πολιτικού συστήματος που σε συνθήκες κρίσης αποενοχοποιεί την ακροδεξιά και τη νεοναζιστική της έκφραση στη χώρα μας! Δυστυχώς η ιστορία, συντρόφισσες και σύντροφοι, επαναλαμβάνεται με ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις.

Η Γαλλία της δεκαετίας του ’80 στην Ελλάδα του 2012. Το φαινόμενο της ακροδεξιάς που εκεί επένδυσε στη ξενοφοβία, στην κρίση και την ανεργία εμφανίζεται εδώ με ένα επιπλέον στοιχείο: Την απαξίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Και αυτός είναι ο λόγος που εκτιμούμε ότι τα πράγματα έχουν μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας και απαιτούν συντονισμένη δράση, πολιτική και κοινωνική αντίδραση και απομόνωση των νοσταλγών του Χίτλερ και της Χούντας!

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Προεκλογικές υποσχέσεις έγιναν καπνός. Προγραμματικές δεσμεύσεις διαγράφηκαν χωρίς ίχνος ντροπής.

Και αντί για την αλήθεια ζούμε και πάλι τη συγκάλυψη, τις ψεύτικες υποσχέσεις (περί τελευταίων μέτρων), το ψέμα σαν κεντρικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής στάσης ενός συστήματος εξουσίας που φαίνεται στημένο μόνο και μόνο για να φέρει σε πέρας μια συγκεκριμένη εντολή:
Τη μετατροπή της πατρίδας μας σε παρία της Ευρώπης, μια χώρα με φθηνό και υποταγμένο εργατικό δυναμικό, ένα Μπαγκλαντές της Ευρώπης, όπου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα πειραματίζονται στα σώματα των δικών μας εργαζομένων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι εμείς δεν μπορούμε να ξεπουλήσουμε τα πιστεύω μας και τις αξίες μας. Κάποιοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν ότι υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν συμβιβάζονται, που πάνω από τη στήριξη μιας πρόσκαιρης ηγετικής ομάδας βάζουν την υποστήριξη των θεμελιακών αξιών μας. Αυτή είναι η πηγή της δύναμης και της σκέψης μας.

Με βάση αυτή την αφετηρία επειδή η Εθνική Ανεξαρτησία δεν υπηρετείται με μνημόνια υποταγής και εθνικής υποχωρητικότητας, επειδή η Λαϊκή Κυριαρχία δεν υπηρετείται με κυβερνητικές πολιτικές που έχουν απέναντί τους το σύνολο της κοινωνίας, επειδή η Κοινωνική Δικαιοσύνη δεν υπηρετείται με πολιτικές κοινωνικής εξαθλίωσης, ακατάσχετης φορολογίας, πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία και την μετανάστευση, επειδή η Κοινωνική Απελευθέρωση δεν υπηρετείται με την μεγέθυνση των ανισοτήτων, για αυτούς τους απλούς και κατανοητούς λόγους είμαστε ριζικά αντίθετοι με τα νέα μέτρα.

Οφείλουμε όμως να στείλουμε και ένα μήνυμα στη δική μας κομματική ηγεσία: Όσο το ΠΑΣΟΚ θα κινείται σε συντηρητικές λογικές και κατευθύνσεις, Όσο θα στοχοποιεί με τις πολιτικές που είτε εφαρμόζει είτε στηρίζει, την κοινωνία και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, Όσο θα αδυνατεί να κατανοήσει τον ιστορικό του ρόλο, σαν κίνημα του ευρύτερου προοδευτικού και αριστερού χώρου, Όσο θα ταυτίζεται με πολιτικές αντίθετες με τις διαχρονικές του αξίες, Όσο θα προσπαθεί να «ανασυγκροτηθεί» χωρίς ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις, Τόσο περισσότερο θα βουλιάζει στην κινούμενη άμμο της πολιτικής ανυπαρξίας.

Για μια ακόμη φορά στο διάστημα των τριών τελευταίων χρόνων οφείλουμε να πούμε στην εκάστοτε ηγετική ομάδα ότι : Σέρνετε το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική καταστροφή, τραβάτε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη στο πολιτικό τέλμα, συνδέετε την παρουσία σας με το τέλος ενός μεγάλου λαϊκού κινήματος. Σύντροφοι, Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Δεν γίνεται να παρακολουθούμε την προδιαγεγραμμένη πορεία προς το τέλος, χωρίς να προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε.

 Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Ποτέ δεν είναι αργά στην πολιτική για να ειπωθεί ένα : «Συγγνώμη αλλά κάναμε λάθος». Mea culpa. Δεν είναι αργά να συνοδέψουν αυτή την παραδοχή με μια αλλαγή πολιτικής, στη βάση των αξιών του άλλοτε μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κινήματος της Ευρώπης. Με μια στροφή 180 μοιρών. Απαιτείται ΤΩΡΑ ριζική αλλαγή στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς φθηνούς ισορροπισμούς. Έκανε λάθος και η προηγούμενη ηγετική ομάδα και η σημερινή και οφείλετε να το αποδεχτείτε και να το αλλάξετε, αν θέλετε, να έχει ελπίδα επιβίωσης η παράταξη. Κατανοώ τη δυσκολία για πολλούς από τους πρωταγωνιστές αυτών των πολιτικών, αλλά η πολιτική γενναιότητα βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το σημείο.

Άλλωστε θα ταυτιστούν με τη συντριπτική πλειοψηφία των πρώην και νυν μελών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν απορρίψει προ καιρού αυτές τις πολιτικές. Θα στηριχτούν στις πραγματικές λαϊκές δυνάμεις, που θα ανακαλύψουν και πάλι ότι το προοδευτικό τους στήριγμα είναι εδώ! Είναι για εμάς η μοναδική επιλογή.

Μια πορεία πραγματικής επανατοποθέτησης του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας με τα εξής βήματα:
1. Αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Καμία Κυβερνητική συνεργασία, καμία Κυβερνητική εμπλοκή.

2. Καταγγελία των πολιτικών των μνημονίων και των εκβιασμών της Τρόικα. Όχι σε άλλες θυσίες. Πολιτική λύση στο πλαίσιο των διεθνών συσχετισμών και της Ευρωπαϊκής προοδευτικής λογικής.

3. Επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος στο πλαίσιο των διαδικασιών ενός Δημοκρατικού – Συμμετοχικού – Αντιπροσωπευτικού - Αποτελεσματικού Συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό.

 Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος. 4. Οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος, σε νέες σύγχρονες βάσεις, με κεντρικό άξονα τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας μας, χωρίς «επισκέπτες» και « αλεξιπτωτιστές», με μαχόμενα, συνειδητοποιημένα και πολιτικά καταρτισμένα στελέχη, με συνείδηση παράταξης και όχι τσέπης και αξιωμάτων. 5. Αυτή η πορεία οφείλει να ολοκληρωθεί με την πρότασή μας προς όλες τις Δημοκρατικές Πολιτικές και Κοινωνικές Δυνάμεις για να διαμορφώσουμε, μέσα από ανοιχτό διάλογο και σταθερές μορφές συνεργασίας, ένα κοινό κώδικα για την κατοχύρωση και την προοπτική των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και για τις κατακτήσεις, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Αυτή η κίνηση οφείλει να έχει στο επίκεντρό της την αντιμετώπιση του φαινομένου της αναβίωσης του νεοφασισμού στην Ελλάδα. Οφείλουμε να προτείνουμε προς όλες τις δυνάμεις της προόδου, της Δημοκρατίας, της Αριστεράς ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που θα σέβεται τις κοινωνικές αναγκαιότητες, θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες και θα στηρίζεται σε ένα νέο φιλολαϊκό αναπτυξιακό πρότυπο. Οφείλουμε να προβάλλουμε μια μακρόπνοη αλληλέγγυα δυναμική, που θα επικυρωθεί πρακτικά σε αυτή την πορεία, για μια κοινωνία πολιτών, με ελευθερία, δημοκρατία , με ισότητα και δικαιοσύνη.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Εμείς θα αναζητήσουμε τις λύσεις μέσα από την οργανωμένη δράση. Εμείς θα πορευτούμε στη βάση των πιστεύω μας στο φυσικό πολιτικό μας χώρο, δίνοντας τον αγώνα για τις αξίες του.

 Εμείς θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε πλειοψηφικό ρεύμα για τις απόψεις μας, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος αναγέννησης του κινήματος.

Εμείς θα παλέψουμε, θα συγκρουστούμε, θα ματώσουμε αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη φορά των πραγμάτων.

 Και θα το καταφέρουμε γιατί πίσω από τη στάση μας δεν υπάρχουν ούτε συμφέροντα ούτε κρυφές επιθυμίες. Υπάρχει μόνο η αγάπη και η πίστη σε αυτά που μας οδήγησαν να στρατευτούμε στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μόνο η αγωνία για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Υπάρχει μόνο η αγωνία για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Αυτή την αγωνία θα την μετατρέψουμε σε δύναμη ανατροπής αλλά και δημιουργίας. Δύναμη αναγέννησης και ανάτασης. Είμαστε πολλοί για να αφήνουμε τους λίγους να μιλούν εξ ονόματός μας.

Το ΠΑΣΟΚ θα αντέξει, θα αναγεννηθεί και θα ξανανικήσει…
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/15/2012 09:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Πανελλαδική Σύσκεψη Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες