ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Απάντηση του Μ. Κασσή σε άρθρο του Ι. Πρετεντέρη.

Απαντητική επιστολή σε άρθρο της στήλης ¨ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ¨ του δημοσιογράφου Ιωάννη Πρετεντέρη στο οπισθόφυλλο της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας ¨ΤΑ ΝΕΑ¨ απέστειλε ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.  Η επιστολή έχει αναλυτικά ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Πρετεντέρη Με έκπληξη διάβασα σήμερα άρθρο σας στην...
εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το οποίο αναφέρεται σε εμένα και στη στάση μου απέναντι στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Ευχαριστώ καταρχήν για την ενασχόλησή σας μαζί μου.
Σωστά εκτιμήσατε ότι δεν θα ψηφίσω τα μέτρα αν αυτά έρθουν στη Βουλή σε ένα άρθρο και ειδικότερα περιέχουν περικοπές σε χαμηλούς μισθούς, χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα των ΑΜΕΑ και σε άλλες ευπαθείς ομάδες.

Και αυτό πολύ απλά διότι προεκλογικά δεν μίλησα για οριζόντιες περικοπές και είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα να καταψηφίσω ότι έρχεται σε αντιδιαστολή με τις αρχές ,τις αξίες και τα λεγόμενα μου, βάσει των οποίων εξάλλου οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο.

Σχετικά με το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ στο οποίο αναφέρεστε , θέλω να γνωστοποιήσω πως η πρόσφατη απόφαση για το «ξεπούλημά της» έχει προκαλέσει πάνδημη αντίδραση στην Ήπειρο και δεν είμαι ο μόνος ο οποίος αντιτίθεται στην εξέλιξη αυτή.
Και η αντίδραση δεν υπάρχει προκειμένου να συνεχίσει η Γαλακτοβιομηχανία να ανήκει στην ΑΤΕ, γεγονός που εδώ και χρόνια υποστηρίζω πως έπρεπε να έχει αλλάξει, αλλά μην ξεχνάμε πως η ΔΩΔΩΝΗ είναι κερδοφόρα και έδινε και δεν έπαιρνε από την Αγροτική Τράπεζα…

Η αντίδραση οφείλετε στην επιχειρούμενη πώληση με τρόπο αδιαφανή και με διαδικασίες που παρακάμπτουν κάθε κανόνα σοβαρότητας και για του λόγου το αληθές υπενθυμίζω:
• Η διαδικασία πώλησης έγινε χωρίς επίσημο διεθνή διαγωνισμό.

• Η πώληση δεν έγινε με τη συμφερότερη προσφορά αλλά με κριτήρια άγνωστα …

• Η πρόταση των ΕΑΣ της Ηπείρου σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρία «ΒΙΚΟΣ» ως στρατηγικό επενδυτή, που ήταν και η πιο συμφέρουσα , απορρίφθηκε για άγνωστους λόγους…

• Δεν τηρήθηκαν οι καταστατικές διαδικασίες της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. η οποία έχει και άλλους μετόχους πέραν της ΑΤΕ και οι οποίοι είναι οι Ηπειρωτικές ΕΑΣ που δεν είναι ζημιογόνες.

• Δεν υπάρχει καμία δέσμευση του αναδόχου για την τοπική παραγωγική βάση η οποία αποτελεί εμπόδιο χρόνων για το καρτέλ του γάλακτος και επιχειρείτε να εξαφανιστεί.

• Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι στη λίστα των μεγαλύτερων οφειλετών προς τη Γαλακτοβιομηχανία.

• Το τμήμα της ΑΤΕ που ασχολείται με την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ παραμένει στο κράτος και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα μη εμπλοκής της Κυβέρνησης, όπως ισχυρίζεστε.

• Ο φορέας που κλήθηκε να αξιολογήσει τις προτάσεις των υποψήφιων αγοραστών από την ΑΤΕ, έθεσε ως όρο τη δέσμευση των υποψηφίων για την καταβολή 660.000 ευρώ από όποιον επιλεγεί…

Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διαδικασία κάθε άλλο παρά διαφανής ήταν. Επιπλέον , επειδή στο άρθρο γίνονται παραλληλισμοί, συγκρίσεις και ταυτίσεις του προσώπου μου με άλλους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα , θέλω να υπενθυμίσω πως έχω πει ότι είμαι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που έχει να προσφέρει στην ανάπτυξη και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και όχι στη συρρίκνωσή της.
Είμαι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που κάνει το επόμενο βήμα για τη χώρα και δίνει προοπτική απασχόλησης και όχι ανεργίας.

Με αυτή την προοπτική με υποστήριξαν στις πρόσφατες εκλογές οι συμπολίτες μου στα Γιάννενα και σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύω να αποστώ των θέσεων που εξέφρασε η Παράταξή μου.
Η πολιτική μου στάση και η αξιοπρέπειά μου δε μετριέται σε στατιστικά στοιχεία αλλά στη σύγκριση ανάμεσα σε λόγια και έργα.

Για το λόγο αυτό δεν σκοπεύω να αλλάξω ούτε τελεία από τα όσα δήλωσα πρόσφατα στη Βουλή γιατί αυτό επιβάλλει η πολιτική ηθική και αξιοπρέπεια.

Όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο σας κ. Πρετεντέρη προφανώς γίνονται λόγο άγνοιας της πραγματικότητας και με θεωρητικές αναλύσεις που δε στηρίζονται ούτε στη γνώση της ΔΩΔΩΝΗΣ, ούτε στη γνώση του προσώπου στο οποίο αναφέρονται , ούτε στη γνώση της πραγματικότητας στην κοινωνία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.
Δεν πιστεύω ότι γίνονται για άλλους λόγους γιατί σέβομαι την ελευθερία της άποψης των δημοσιογράφων."
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/12/2012 06:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Απάντηση του Μ. Κασσή σε άρθρο του Ι. Πρετεντέρη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες