ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Α. Γκερέκου: " Παραθεριστικά χωριά, με ρυθμίσεις σκάνδαλο. "

Η βουλευτής Κερκύρας και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών: 

 "Με το Σχέδιο Νόμου που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων επιχειρείται με ανορθόδοξες...
διαδικασίες και με φωτογραφικές διατάξεις (Κασσιόπη Κέρκυρας) η θεσμοθέτηση μιας νέας κατηγορίας τουριστικής επένδυσης, αυτής του Τουριστικού Παραθεριστικού Χωριού, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα στο τοπίο του ελληνικού τουρισμού.

Μεταξύ άλλων:
ο συντελεστής δόμησης για τα παραθεριστικά χωριά ορίζεται οριζόντια στο 0,2 χωρίς καμιά έγκριση από τον ΕΟΤ. δεν υπάρχει απολύτως καμιά πρόβλεψη για την θέση του γηπέδου, το ελάχιστο εμβαδό, τις τεχνικές προδιαγραφές των χωριών, τις αποστάσεις από γειτονικές χρήσεις, την πυκνότητα κλινών ανά στρέμμα, την προσπελασιμότητα. για πρώτη φόρα επιτρέπεται η πολεοδόμηση με ευθύνη του επενδυτή, η οποία μάλιστα εγκρίνεται με μια απλή υπουργική απόφαση.

Παρακάμπτεται έτσι εντελώς το συχνά «ενοχλητικό» Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικά Σχέδια Αξιοποίησης Δημοσίων Ακινήτων) δεν υποχρεούνται να ακολουθούσουν τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Στα δε ακίνητα που βρίσκονται εκτός ΓΠΣ δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόζουν επιλεκτικά χρήσεις γης γειτονικών περιοχών. δίνεται η δυνατότητα κατασκευής μαρίνας ακόμη και με πρόσχωση του θαλασσιού χώρου και στη συνέχεια εφόσον ο επενδυτής το επιθυμεί, η εκμίσθωση της.
Απαγορεύεται εφόσον προβλέπεται στη σύμβαση η απρόσκοπτη πρόσβαση των λουόμενων στην παράλια και τον αιγιαλό.

Με τις ρυθμίσεις αυτές δημιουργείται ένα πλαίσιο αποκλειστικά «κομμένο και ραμμένο» στις επιταγές του επίδοξου επενδυτή των δημοσίων ακινήτων. Είναι προφανές πως αργά ή γρήγορα η ρύθμιση αυτή δεν θα μπορεί να σταθεί νομικά και συνταγματικά μόνο για τα δημόσια ακίνητα αλλά θα επεκταθεί και για τα υπόλοιπα.

Η διευκόλυνση των επενδύσεων δε μπορεί να γίνεται με καταφανή παράβαση της νομοθεσίας που ανοίγει το δρόμο στην υπερεκμετάλλευση και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, με αμφισβητούμενο όφελος για τον τουρισμό, την εθνική και τοπική οικονομία.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη τις σοβαρές αντιδράσεις που ήδη έχει προκαλέσει η σκανδαλώδης αυτή μεθόδευση. Από την πλευρά μου ζήτησα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής την από κοινού σύγκληση των Επιτροπών Παραγωγής/Εμπορίου και Μορφωτικών Υποθέσεων για τη συζήτηση των επίμαχων ρυθμίσεων. "

Δείτε το κείμενο της επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής:
 Προς:
Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
κ Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Κύριε Πρόεδρε,
Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία από την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε οργανισμούς και με ρυθμίσεις που αφορούν την αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων που αναμένεται να επιδράσουν σημαντικά στην άσκηση τουριστικής πολιτικής, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών τουριστικής ανάπτυξης εκτιμώ ότι θα ήταν σκόπιμο να τύχει επεξεργασίας και από τα μέλη της αρμόδιας για το Υπουργείο Τουρισμού Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Για το σκοπό αυτό προτείνω να προγραμματιστούν άμεσα κοινές συνεδριάσεις των Επιτροπών Παραγωγής/Εμπορίου και Μορφωτικών Υποθέσεων.
Με την πεποίθηση ότι συμμερίζεστε την εν λόγω ανάγκη παρακαλώ για τις ενέργειές σας.Με εκτίμηση,
 Α. Γκερέκου 
Βουλευτής Κέρκυρας, ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 10/17/2012 08:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Α. Γκερέκου: " Παραθεριστικά χωριά, με ρυθμίσεις σκάνδαλο. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες