ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Φάρμακα τέλος !

-Ποτέ τα ράφια των φαρμακείων δεν ήταν τόσο άδεια. 
-Χωρίς τα απαραίτητα για τη ζωή τους σκευάσματα καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, παρκινσιονικοί κ.ά. 
-Αλαλούμ με το νέο δελτίο τιμών,

Σοκαρισμένοι βγαίνουν, τις τελευταίες μέρες, οι Έλληνες ασθενείς που φτάνουν στα φαρμακεία για να πάρουν τα απαραίτητα για την υγεία...
τους φάρμακα. Άνθρωποι με καρδιολογικά προβλήματα, με ζάχαρο, με πάρκινσον, με καρκίνο, με θυρεοειδή, αντικρίζουν άδεια ράφια.

Αντί για τη φαρμακευτική αγωγή, που για πολλούς Έλληνες είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, παίρνουν από τον φαρμακοποιό μια αμήχανη απάντηση, ένα ανασήκωμα των ώμων: «Δεν υπάρχει το φάρμακό σας, κύριε. Το νέο δελτίο τιμών που ανακοίνωσε το υπουργείο τα έχει κάνει θάλασσα και δε μας έρχονται πια φάρμακα. Στο ράφι μου έχω ό,τι έχει μείνει από το στοκ μου. Σε λίγο θα τελειώσει κι αυτό και δεν θα έχω τίποτα»...

Σήμερα, οι ελλείψεις φαρμάκων έχουν «χτυπήσει κόκκινο». 
Ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας τα ράφια των φαρμακείων δεν είχαν μείνει τόσο άδεια.
Ποτέ τόσοι Έλληνες δεν έμειναν χωρίς τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τη ζωή τους, να μην ξέρουν τι θα γίνει αύριο, πώς θα βρουν τα σκευάσματα από τα οποία κρέμεται η ίδια τους η επιβίωση.

Ηδη, «λείπουν από την αγορά φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά, αντιθυρεοειδικά» κ.ά., όπως προειδοποιεί με μια δραματική ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Και, βέβαια, όσο περνούν οι μέρες θα τελειώνουν κι άλλα φάρμακα, θα αντιμετωπίζουν με πρόβλημα επιβίωσης όλο και περισσότεροι Έλληνες.

Τι έχει συμβεί; 
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο περιέχει τόσα λάθη που έφερε το χάος στην αγορά. «Αιτία το μεγάλο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με το νέο δελτίο τιμών-φάντασμα, το οποίο ανακοινώνεται και αναιρείται τόσο συχνά τις τελευταίες τρεις μέρες, που καταντά ανέκδοτο», εξηγεί ο ΦΣΑ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας –ή, καλύτερα, το κομμάτι του που έχει την ευθύνη για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων- αποφάσισε απολύτως αυθαίρετα να προχωρήσει σε τεράστιες μειώσεις τιμών 12.500 φαρμάκων. Ουσιαστικά, με μια λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η κυβέρνηση αφήνει έναν αναπληρωτή να στερήσει από χιλιάδες Έλληνες τα απαραίτητα για την Υγεία τους φάρμακα. Όλα αυτά, με το απίστευτο σκεπτικό ότι, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα του Δημοσίου για φάρμακα, απλά θα επιβάλουμε μειώσεις στις τιμές τους!

Για να γίνει πιο κατανοητό, θα ήταν το ίδιο αν η κυβέρνηση αποφάσιζε μια νύχτα ότι, για να φτηνύνει το ψωμί στο φούρνο, θα υποχρεώσει όλους τους αρτοποιούς να πουλάνε το κάθε καρβέλι για ένα λεπτό του ευρώ!
Προφανώς, ο αρμόδιος υπουργός θα κορδωνόταν ότι πέτυχε να μειώσει δραστικά την τιμή του ψωμιού, αλλά –επίσης προφανέστατα- ο κόσμος θα έμενε χωρίς ψωμί και θα πεινούσε. Γιατί, πια, οι αρτοποιοί θα έμπαιναν μέσα, αφού το κάθε καρβέλι θα τους κόστιζε περισσότερο από όσο θα ήταν υποχρεωμένοι να το πουλήσουν. Κι έτσι, οι φούρνοι θα έβαζαν λουκέτο.

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ 
Το ίδιο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην αγορά φαρμάκων. Κάποιος απίστευτος εγκέφαλος αποφάσισε να «αναπληρώσει» την κυβερνητική αδυναμία να περικοπούν οι δαπάνες του Δημοσίου, αφήνοντας τους Ελληνες χωρίς φάρμακα!
Διότι, ασφαλώς, με τις νέες τιμές, που είναι χαμηλότερες από το ίδιο το κόστος των φαρμάκων, ούτε εισαγωγές φαρμάκων θα γίνονται πια (αφού θα πρέπει ο εισαγωγέας να πληρώσει την ξένη εταιρεία περισσότερα από όσα θα πουλήσει το φάρμακο στην Ελλάδα), ούτε θα παράγονται φάρμακα στην Ελλάδα (αφού το φάρμακο θα κοστίζει στον παραγωγό περισσότερα από όσα θα το πουλά στην αγορά).

Έτσι, ο περήφανος εμπνευστής του νέου δελτίου τιμών θα μπορεί να κορδώνεται ότι η εγχείριση μείωσης των τιμών πέτυχε, αλλά ο (Έλληνας) ασθενής πέθανε. Και, δυστυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για σχήμα λόγου. Μιλάμε για πραγματικούς θανάτους συμπολιτών μας με καρκίνο, καρδιολογικά προβλήματα, ζάχαρο κ.λπ. Ανθρώπους που θα πάρει στο λαιμό του εκείνος που είχε την ιδέα να «αναπληρώσει» το έλλειμμα πολιτικής με τις ίδιες τις ζωές των Ελλήνων...

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι αυτοί που έχουν σήμερα το μαχαίρι και το πεπόνι αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε. Έχουν στυλώσει τα πόδια και λένε «θα περάσει το δικό μου με κάθε τρόπο». Αγνοούν τους φαρμακοποιούς που προαναφέραμε (τόσο τον ΦΣΑ, όσο και την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, που έχει εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση-κραυγή αγωνίας).

Αγνοούν τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο οποίος –με δική του ανακοίνωση- μιλά για σωρεία λαθών που περιέχει το νέο δελτίο τιμών σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία και ζητά να διορθωθούν άμεσα για να μη στερέψει η αγορά από φάρμακα. Αγνοούν, όμως, ακόμη και τον «δικό τους» Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ).

Ο ίδιος ο ΕΟΦ, στον οποίο για πρώτη φορά ανατέθηκε να καταρτίσει το δελτίο τιμών (μέχρι τώρα το αναλάμβαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας), ο ίδιος ο οργανισμός που ευθύνεται για τα ατελείωτα λάθη του δελτίου τιμών, έχει ήδη αναγνωρίσει ότι σε 600 (!) περιπτώσεις έκανε λάθος. Μετά την έκδοση του δελτίου, οι φαρμακοβιομηχανίες –όπως προβλέπει η νομοθεσία- κατέθεσαν ενστάσεις για τα λάθη που αφορούν στα δικά τους σκευάσματα.

Αν και έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από την έκδοση του δελτίου και ακόμη δεν έχει κατατεθεί παρά μέρος των ενστάσεων, ο ΕΟΦ έχει ήδη αναγνωρίσει τα λάθη του σε 600 (!) περιπτώσεις, κάνοντας αποδεκτές τις ενστάσεις. Παρά ταύτα, παρότι υπάρχει η πιο επίσημη αναγνώριση των εκατοντάδων λαθών από τον ΕΟΦ, το υπουργείο αρνείται να τα διορθώσει και επιμένει ότι το δελτίο τιμών θα ισχύσει έτσι, όπως έχει ανακοινωθεί. Με τα λάθη που παραδέχεται ο ίδιος ο ΕΟΦ!

Μόνο που αυτή η παράλογη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης καταδικάζει άμεσα εκατοντάδες Έλληνες σε θάνατο.
Και καταδικάζει όλους μας σε μια ζωή πετσοκομμένη, χωρίς καν την αξιοπρέπεια της Υγείας, αφού όλοι κάποια στιγμή θα αρρωστήσουμε και δε θα βρούμε στο φαρμακείο το φάρμακο που μπορεί να μας θεραπεύσει, που μπορεί να σώσει την ίδια μας τη ζωή...

newsbomb.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 10/23/2012 02:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Φάρμακα τέλος ! "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες