ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Απόψεις: " Οι ζηλωτές της κομματοκρατίας και η προσφορά της End National Debt (END) . "

Γράφει ο Νίκος Γεωργαντζάς. 
 Υπάρχουν 2 (δύο) μόνον πιθανά σενάρια σχετικά με την πατριωτική προσφορά της End National Debt (END). Είτε η προσφορά είναι μία απάτη ολκής, είτε όχι.

Το πρώτο σενάριο, που αφορά την περίπτωση μίας απάτης ολκής από την πλευρά της END, είναι ευρέως γνωστόν. Εκείνο όμως που ίσως διαφεύγει της προσοχής μας είναι ο υπέρμετρος ζήλος, με τον οποίο το σενάριο τούτο της απάτης ολκής διαδίδεται από τους ζηλωτές του ...
νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, όχι μόνον στην μητέρα Ελλάδα, αλλά και σε ολάκαιρο τον ελληνικό μας κόσμο, πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη.

 Οι ζηλωτές ήταν μια από τις θρησκευτικές ομάδες στο Ισραήλ, που προέκυψαν από τον τρόπο που ερμήνευαν τον θείο Νόμο (Τορά) και την στάση τους απέναντι στους κατακτητές της χώρας τους [1]. Τα φαινόμενα δείχνουν πως οι ζηλωτές επανεμφανίζονται το 2012, όχι όμως στο Ισραήλ τούτη την φορά, αλλά στον ελληνικό μας κόσμο.

Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ζηλωτές. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την ελευθερία να πιστεύει και να κάνει ό,τι θέλει, μέσα φυσικά στα όρια του προσωπικού της ή του ευθύνειν και ελέγχειν.

Τι ωραία που θα ήταν όμως γιά την Ελλάδα, εάν οι ζηλωτές του 2012 έδειχναν τον ίδιο υπέρμετρο ζήλο που δείχνουν γιά την απαξίωση της προσφοράς της END και γιά την απαξίωση του δημοσίου χρέους της χώρας. Η όρεξη, ο ενθουσιασμός και η αφοσίωσή τους έναντι του δολίου δανεισμού της χώρας από την κομματοκρατία, ίσως να είχε αποτρέψει τον οικονομικό εγκλωβισμό και την κατοχή της μητέρας Ελλάδος.

Εκτός βέβαια από τους ζηλωτές έναντι της END στον ελληνικό μας κόσμο, όλόκληρος ο πλανήτης μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τους ζηλωτές της στρατηγικής λιτότητας, ένα φαντασιακό μόρφωμα ηλιθίων (με την ελληνική έννοια του όρου), το οποίο ποτέ δεν λειτουργεί. Την ηλιθία αυτή στρατηγική λιτότητας, την οποία οι ζηλωτές της κομματοκρατίας υπερασπίζονται με τόσο υπέρμετρο ζήλο, διεθνώς καταγέλλει και ο Δρ. Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Οικονομίας του 2001 [2].

Ας μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας. Το δεύτερο σενάριο, που αφορά την περίπτωση του να μην είναι μία απάτη ολκής η πατριωτική προσφορά της END, δεν παρουσιάζεται σχεδόν καθόλου στον ελληνικό μας κόσμο, αλλά ούτε και οι άμεσες, δραστικές συνέπειές του παρουσιάζονται.

 Μάλλον αποκρύπτεται το δεύτερο τούτο σενάριο, όπως και οι άμεσες, δραστικές συνέπειές του, και μάλιστα με έναν επίσης υπέρμετρο ζήλο, από τους ζηλωτές του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας. Εάν όμως το δεύτερο τούτο σενάριο παίζει, τότε και οι ζηλωτές της κομματοκρατίας, αλλά και οι ζηλωτές της στρατηγικής λιτότητας, θα έχουν να κάνουν με τον ελληνικο μας κόσμο, στον οποίον ανοίκουν ήδη τα US$600 δισ. που κατέθεσε η END, υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ.

Αυτή βέβαια είναι μία άλλη λεπτομέρεια, που πάλι με υπέρμετρο ζήλο διαφεύγει της προσοχής μας: τα US$600 δισ. δεν ανοίκουν πλέον στην END, αλλά ανοίκουν στον ελληνικό λαό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ελληνικός μας κόσμος γιά να τα πάρει στα χέρια του είναι απλά η εφαρμογή μίας ακόμη ελληνικής εννοίας, εκείνης του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

 Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς

[1] Οι ζηλωτές‏...
press-gr

[2] Στίγκλιτς: Η στρατηγική της λιτότητας δεν λειτούργησε ποτέ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 10/08/2012 08:38:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Οι ζηλωτές της κομματοκρατίας και η προσφορά της End National Debt (END) . ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες