ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Οκτωβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Ο Μ. Κασσής για τον Οδικό Άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς και για τις εξελίξεις της συγχώνευσης Olympic Air - Aegean Airlines.

Επερωτήσεις για τον Οδικό Άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς αλλά και για τις εξελίξεις αναφορικά με την συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines και την ενδεχόμενη μείωση την πτήσεων προς τα Ιωάννινα κατέθεσε  ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ευελπιστώντας όπως τόνισε ¨να απαντηθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και χωρίς υπεκφυγές όπως έγινε με τη περίπτωση της επερώτησης για τη Δωδώνη

 Αναλυτικά οι δυο επερωτήσεις έχουν ως εξής:...

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
• Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

ΘΕΜΑ:
Οδικός Άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά

Αναφορικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Στ. Καλογιάννης στην τελευταία παρουσίασή του για τα μεγάλα έργα Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας προ ενός μηνός (Σεπτέμβρης του 2012) ανέφερε ότι:

 Η συνέχιση της Ιόνιας Οδού από τον κόμβο της Εγνατία Οδού έως τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά είναι μήκους 70 χιλιομέτρων και συνολικής δαπάνης 290 εκατομμυρίων ευρώ.
Έχουν εκπονηθεί οι μελέτες και κατά την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων επεβλήθησαν: η νέα μελέτη ενός cut and cover περί την χ.θ. 50+200, η νέα μελέτη ανάδειξης των έργων του αρχαιολογικού χώρου Βορτοπού, η μελέτη δύο νέων τεχνικών και οχετών και τέλος οι πρόσθετες γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες που απαιτούνται από τις προκύπτουσες νέες μελέτες τεχνικών. Σε σύσκεψη στο Υπουργείο στις 13/9/2012 εξετάσθηκαν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί

Τον Αύγουστο του 2011 σε ημερίδα με θέμα « Προϋποθέσεις για την τουριστική Ανάπτυξη του Πωγωνίου» που έγινε στην Καστάνιανη ο κ. Καλογιάννης δήλωνε ότι: «σε ότι αφορά την ανάπτυξη του Πωγωνίου θα αναφέρω δύο συγκεκριμένες δράσεις που είχαμε προωθήσει ως ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι το 2009 και οι οποίες έκτοτε έχουν σταματήσει:Tην θεσμοθέτηση ως προστατευόμενης της περιοχής από το Γράμμο μέχρι το Δούσκο συμπεριλαμβανομένου του κάμπου της Κόνιτσας και Τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά που αποτελεί συνέχεια της Ιονίας Οδού, του οποίου οι σχετικές μελέτες και η περιβαλλοντική αδειοδότηση είναι έτοιμες από το 2009, όμως το Υπουργείο εγκατέλειψε το έργο. Ωφελεί να το δημοπρατήσει έστω και σήμερα»

Τον Νοέμβριο του 2011 ο κ Αναπληρωτής Υπουργός κατηγορώντας την τότε ηγεσία του Υπουργείου για καθυστερήσεις, ανέφερε ότι «ο ίδιος πρότεινα από το 2010 να δημοπρατηθεί το εν λόγω έργο, με ενσωμάτωση όσων νέων όρων έθετε υπό όρο η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), αφού προηγουμένως η Εγνατία Οδός ΑΕ της οποίας το αντικείμενο είναι μειωμένο συνέτασσε τα τεύχη δημοπράτησης»

Στην συνέχεια το Υπουργείο Υποδομών τον Ιανουάριο του 2012 ενέκρινε πίστωση 3.971.600 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών τμήματος μήκους 65 χιλιομέτρων που ειδικότερα αφορούν: Γεωτεχνικές έρευνες για τα τεχνικά έργα του αυτοκινητοδρόμου, Αρχιτεκτονική μελέτη του αρχαιολογικού χώρου Βορτοπού, Οδών πρόσβασης, Τελική ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, Αντιπλημμυρική μελέτη. Γεγονός για το οποίο ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός μίλησε εκ νέου περί καθυστερήσεων (27/3/2012).

Επανερχόμενος σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα την 11/ 8/ 2012 σε εκδήλωση στην Κόνιτσα ο κ Καλογιάννης ανέφερε ότι «Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες του οδικού αυτού άξονα, που αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας Οδού και ανοίγει νέους ορίζοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη του βορείου τμήματος του Νομού Ιωαννίνων και για την σύνδεση της Ηπείρου με τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια.

Το έργο έχει ωριμότητα μελετητική από το 2009. Όμως η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών ΄Ορων του 2009 επιβάλλει την εκπόνηση πρόσθετων μελετών. Εξετάζουμε κάθε δυνατή λύση, ώστε να ενσωματωθούν οι μελέτες αυτές σε μία μελλοντική εργολαβία για να προχωρήσει το έργο.»

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
• Προτίθεται να κάνει πράξη την κατ’ επανάληψη δική του πρόταση για δημοπράτηση του έργου με ενσωμάτωση των μελετών στην σχετική εργολαβία, παρακάμπτοντας τον σχετικό διαγωνισμό μελετών,σε ποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης σχεδιάζει να εντάξει το εν λόγω έργο και πότε αυτό θα οριστικοποιηθεί;

• Οι μελέτες των οποίων η δαπάνη εγκρίθηκε όπως αναφέρθηκε ανωτέρω τον Ιανουάριο 2012 από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου καλύπτουν τις απαιτήσεις της απόφασης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων; Ποια η τύχη του σχετικού διαγωνισμού κατά τους τέσσερις μήνες που ηγείται του Υπουργείου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μου παρά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από σχετικά γραφεία μελετών δεν έχει προχωρήσει ούτε καν το πρώτο στάδιο που αφορά την προεπιλογή;

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
• Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
• Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:
Οι εξελίξεις αναφορικά με την συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines και η ενδεχόμενη μείωση την πτήσεων προς τα Ιωάννινα.

Η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines όπως ανακοινώθηκε από την Aegean και την Marfin Investement Group,έρχεται σχεδόν δυο χρόνια μετά την απαγόρευση από πλευράς Κομισιόν της συγχώνευσης των δυο εταιριών με το αιτιολογικό ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε μονοπώλιο στις αερομεταφορές με συνεπακόλουθο την αύξηση των τιμών των εισιτήριων.

Σήμερα με αφορμή την κρίση και πρόσχημα την είσοδο στην ελληνική αγορά μιας τρίτης εταιρίας ονόματι Cyprus Airlines,οι δυο εταιρίες προχώρησαν σε αυτό που ήταν αδιανόητο πριν από κάποιο διάστημα καθώς ξεπέρασαν τον σκόπελο της Ε.Ε.Η Cyprus Airlines λέγεται βεβαία πως είναι στα πρόθυρα πτώχευσης και ο μόνος σκοπός της δραστηριοποίησης της στον ελλαδικό χώρο είναι για να προχωρήσει η συνένωση Olympic και Aegean και ίσως μελλοντικά η ενσωμάτωση της Cyprus Airlines στην νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί.

Το θέμα όμως της εξαγοράς δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη συχνότητα των πτήσεων από και προς τα Ιωάννινα καθώς και με την τιμολογιακή πολιτική η οποία είναι απαράδεκτη, διότι τα εισιτήρια από και προς τα Ιωάννινα είναι ιδιαιτέρως ακριβά.

Μετά την αποχώρηση της Aegean από τα Ιωάννινα η Olympic Air εκτελεί καθημερινά δυο δρομολόγια και είναι αδιανόητο ,σε μια περίοδο που θέλουμε να βγάλουμε την Ήπειρο από την απομόνωση, να υπάρξει έστω και σκέψη μείωσης των πτήσεων προς τα Ιωάννινα. Ήδη έγινε γνωστό ότι η Olympic Air αποφάσισε να κόψει πτήσεις την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων δημιουργώντας έτσι τεράστιες δυσκολίες στους πολίτες αλλά και στην τοπική οικονομία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στον αερολιμένα ‘’Βασιλιάς Πύρρος’’ τα Ιωάννινα πρέπει να είναι η κορωνίδα της ανάπτυξης της Ηπείρου κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με ενδεχόμενη μείωση δρομολογίων αλλά ούτε με την παρούσα τιμολογιακή πολιτική.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Σκοπεύετε να παρέμβετε έτσι ώστε κρατηθούν τα δρομολόγια από και προς τα Ιωάννινα ως έχουν και τι προτίθεστε να κάνετε αναφορικά με τη μείωση των αδικαιολόγητα ακριβών τιμών των ναύλων;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανακήρυξης του ‘’Βασιλιάς Πύρρος’’ σε διεθνή αερολιμένα


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 10/31/2012 07:07:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ο Μ. Κασσής για τον Οδικό Άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς και για τις εξελίξεις της συγχώνευσης Olympic Air - Aegean Airlines. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες