ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Τέρενς Κουίκ: " Αποκαλύπτω τι μου είπαν Αρχηγοί και Υπουργοί για τη τύχη των ληξιπρόθεσμων οφειλετών. "

Με όλες αυτές τις διαδικασίες που παρακολούθησε ο ελληνικός λαός, 153 Βουλευτές του Κοινοβουλίου (εκ των οποίων ο ένας σήμερα, κατόπιν εορτής…αυτομόλησε από το κόμμα του) ψήφισαν ΝΑΙ στα μέτρα που επί της ουσίας είναι ένα εγκληματικό Μνημόνιο ΙΙΙ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι του, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τίμησαν τις υποταγές νομιμοφροσύνης που έβαλαν σε εκείνες τις περίφημες επιστολές του περασμένου...
χειμώνα που είχαν αποστείλει ως δείγμα υπακοής στην Τρόικα της Άγκελα Μέρκελ και του ΔΝΤ.

Τώρα αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων που θα σημάνουν ένα σιβηρικό περιβάλλον για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες από το 2013 και πέρα. 
Ανάμεσα στα μέτρα είναι και φορολογικά. Εκεί νομοτελειακά συμπεριλαμβάνεται και η ρύθμιση των χρεών των ληξιπρόθεσμων οφειλετών προς το Δημόσιο, που το Σεπτέμβριο έφτασαν στα 10,169 δις ευρώ.

Αυτοί οι οφειλέτες δεν είναι φοροφυγάδες, ούτε συμπεριλαμβάνονται στην όποια λίστα Λαγκάρντ. 
Είναι εκείνοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι αδυνατούν πλέον, όχι φόρους να πληρώσουν, αλλά ούτε καν να ζήσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. 

Πληροφορούμαι ότι το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με μάξιμουμ τις 48 μηνιαίες δόσεις.
Έχω επανειλημμένα συζητήσει προσωπικά το ζήτημα αυτό και με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με τον Αναπληρωτή του Χρήστο Σταϊκούρα και με τον αρμοδιότερο, τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, όπως επίσης το έχω συζητήσει προσωπικά και με τους δύο συγκυβερνώντες αρχηγούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Και οι δύο αρχηγοί συμφωνούν με την αναγκαιότητα να υπάρξει γενναία ρύθμιση του προβλήματος.

-->

Αποκαλύπτω, επίσης, ότι το πρόβλημα το αντιλαμβάνονται όλοι οι συνομιλητές μου που προαναφέρω.
Αλλά αποκαλύπτω επίσης ότι τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ωμά και ξάστερα μου έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι «παλεύουν σκληρά να επιτύχουν έστω και τις 48 δόσεις, διότι η Τρόικα δεν τους επιτρέπει ούτε και την ελάχιστη ρύθμιση». 

Στη δραματική κατάσταση που είναι σήμερα η αγορά αλλά και η κάθε ελληνική οικογένεια, με ταυτόχρονα χρέη που σίγουρα υπάρχουν και σε τράπεζες και σε Ταμεία, είναι αδύνατον η επερχόμενη ρύθμιση να έχει οροφή τον αριθμό 48.

Κάνω δημόσια έκκληση εκ μέρους όλων εκείνων που ή θα βρεθούν φυλακή ή θα τους κατασχέσουν την προσωπική τους ακίνητη περιουσία (ακόμα και το πρώτο σπίτι τους όπως έχει διατάξει ο Τόμσεν) ή θα προτιμήσουν να πέσουν από κάποιο μπαλκόνι, η κυβέρνηση επιτέλους να πάρει μία απόφαση από μόνη της, η οποία είναι βέβαιο ότι θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα την εισροή κεφαλαίων στα δημόσια ταμεία με τη λογική που λέει ο λαός «μάζευε και ας είναι ρώγες». 

Πρέπει είτε να δώσει τη δυνατότητα ρύθμισης με γενναίο αριθμό δόσεων από 60 και επάνω είτε να την υπολογίσει με βάση ένα λογικό ποσοστό επί των όποιων εισοδημάτων έχει σήμερα ο οφειλέτης. Ένα ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% των εσόδων του κάθε οφειλέτη, το οποίο μπορεί να μειωθεί και στο 20% ή στο 15% εάν ο συγκεκριμένος οφειλέτης υπαχθεί και σε μία αντίστοιχη ρύθμιση για χρέη του προς τις Τράπεζες.

Υπενθυμίζω και τη πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το «Εθνικό Ταμείο Ληξιπρόθεσμων Οφειλετών» που υπάρχει στο anexartitoiellines.gr 

Επιτέλους ας κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κάτι απολύτως πρακτικό και λογικό, χωρίς κηδεμονία.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 11/08/2012 07:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Αποκαλύπτω τι μου είπαν Αρχηγοί και Υπουργοί για τη τύχη των ληξιπρόθεσμων οφειλετών. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες