ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ο Αλβανός δήμαρχος της ελληνικής Χιμάρας έχει βαλθεί αλβανοποιήσει την περιοχή παραποιώντας την ιστορία.

Συνεχίζει να προκαλεί ο Δήμαρχος της Χιμάρας. 
Προκλητική συνέντευξη στην αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare.
Γελοία επιχειρήματα, σωρεία ψεμάτων και ασυναρτησίες ώστε να πείσει πως η Χιμάρα είναι Αλβανική. 

"Λοιπόν τι είμαστε εμείς; Αλβανοί! Γιατί όμως χάσαμε τη γλώσσα; Εγώ θα σας πω ό, τι γνωρίζω:...
Γιατί οι παλαιές μάνες, παππούδες και γιαγιάδες γνωρίζουν καλύτερα τα αλβανικά από τα ελληνικά; 
Γιατί κλαίμε και να τραγουδούμε στα αλβανικά; Γιατί λέμε τις παροιμίες στα αλβανικά; 

Από τι φαίνεται από το 1820 και μετά η ελληνοποίηση έγινε με πολιτική σκοπιμότητα από την ίδια την Ελλάδα, η οποία κέρδισε την ελευθερία με το αίμα των Αλβανών."

Με αυτά τα λόγια, θα περιγράψει την γενέτειρά του, ο υιός των Δρυμάδων, ο Χιμαριώτης Πέτρος Μάρκος.
Στα πλαίσια της 100ης επετείου της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας και την 99η επέτειο από τη γέννησή του, σήμερα το πρωί, στις 11.30, στην πλατεία που φέρει το όνομα του στις Δρυμάδες, θα τοποθετηθεί ένα άγαλμα του συγγραφέα.

Ένα έργο που είχε ξεκινήσει από το 2008, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα τέσσερα χρόνια αργότερα. Το γλυπτό είναι φτιαγμένο από το Αγκίμ Ράντα και στη σημερινή τελετή θα παραστεί επίσης η κόρη του Πέτρου, Αρανίτα Μάρκου, το μόνο μέλος της οικογένειας που είναι εν ζωή.
Ενθουσιασμένη που τελικά έγινε η τιμή, η Αρανίτα ξεκίνησε χθες για τη Χιμάρα, εκφράζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει τους λόγους για την τετραετή καθυστέρηση της προτομής.

Τα περιστατικά.
Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος της Χιμάρας Γιώργος Γκόρος, σε δήλωσή του στη "Gazeta Shqiptare" είπε ότι η θέση της προτομής είχε οριστεί νωρίτερα.
"Με την προτομή του Πέτρου Μάρκου τιμάται η Χιμάρα και η Αλβανία, καθώς επιστρέφει στο σπίτι του"  είπε ο Δήμαρχος της Χιμάρας.

Αξιολόγησε τον Πέτρο Μάρκο ως ένα συγγραφέα ο  οποίος έχει γράψει πάντοτε γοα το δίκαιο και τη δημοκρατία. Ερωτηθηής αν το μνημείο της αλβανικής πένας θα προκαλέσει προβλήματα ο Γκόρος το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
 "Η Χιμάρα δεν έχει τέτοιες καταστάσεις και ούτε προβλήματα Δεν πρέπει να μπλεχτούμε με αυτό το κομμάτι. Εμείς γιορτάζουμε σήμερα" απάντησε ο Γκόρος.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό πριν από 1 εβδομάδα, όπου ένας "Έλληνας" έβγαλε τον Αλβανό από το σπίτι γιατί είχε στο μπαλκόνι μια αλβανική σημαία, ο Γκόρος δήλωσε:
"Αυτό το περιστατικό μπορεί να συνέβη, μπορεί και όχι. Αν έχει συμβεί, είναι μια σποραδική περίπτωση. Εμείς γιορτάζουμε την 100ή επέτειο της Ανεξαρτησίας, και την αισθανόμαστε την εορτή."

Ο συγγραφέας:
Ο Πέτρος Μάρκος έχει ένα από τα πλουσιότερα   και πιο εντυπωσιακά βιογραφικά στην Αλβανική λογοτεχνία. Αλλά εκτός από αυτό έιναι ένας από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές της Αλβανικής Χιμάρας.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία της 50ης επετείου της Ανεξαρτησίας, λέει ότι πριν από τρεις αιώνες στις Δρυμάδες και σε όλα τα χωριά της Χιμάρας (Χιμάρα, Βούνι, Παλάσα) είχε αλβανικά σχολεία.

"Οι πρόγονοί μας πολέμησαν με τα όπλα στο χέρι προστατεύοντας την ελευθερία και την τιμή τους, αλλά ήταν σε πόλεμο και για τα αλβανικά σχολεία.  Ο Πατριάρχης της Κωσταντινούπολης με τον Επίσκοπο των Ιωαννίνων καταριόταν και αφόριζε όλους εκείνους που μάθαιναν στα αλβανικά σχολεία. Είναι αυτονόητη η αγριότητα των πρακτόρων του Φαναριού , που δεν άφησαν τίποτα χωρίς να κάνουν για να απεθνικοποιήσουν την ερωϊκή επαρχία της αλβανίας τη Χιμάρα της Λαμπερίας."

ΣΧΟΛΙΟ:
Μήπως εμείς ζούμε σε άλλη Χιμάρα απ΄αύτή που περιγράφει ο κ. Γκόρος; 
Μήπως μπερδεύτηκε και περιγράφει  τα ήθη και έθιμα της αγαπημένης του Μαλακάστρας;

Εμείς γιατί γνωρίζουμε και βλέπουμε   τα ακριβώς αντίθετ απ΄ όσα λέει ο ίδιος;

Η Χιμάρα θρηνεί Ελληνικά
τραγουδάει Ελληνικά
λέει Ελληνικές παροιμίες
και πολέμησε  ενάντια στους αλβανούς που πήραν το μέρος των κατακτητών Ιταλών.

Κρίμα τα πανεπιστήμια κύριε Δήμαρχε.

Για τον Πέτρο Μάρκο τα έχουμε ξαναπεί.
Η τέχνη δεν έχει σύνορα και πατρίδες, αλλά οι αλβανικές πεποιθήσεις του Ελληνικής καταγωγής συγγραφέα τον έκαναν αγαπητό  στους αλβανούς.Σε αντίθεση με μια σπουδαιότερη μορφή, αυτή του Σπυρομήλιουπου στο όνομά του οι αλβανοί βγάζουν μπιμπίκια, και ο Δήμαρχος της Χιμάρας ουδέποτε μπήκε στη διαδικασία να εξετάσει το ενδεχόμενο να του φιάξει προτομή.himara.gr

 
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 11/26/2012 09:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο Αλβανός δήμαρχος της ελληνικής Χιμάρας έχει βαλθεί αλβανοποιήσει την περιοχή παραποιώντας την ιστορία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες