ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Πάνος Αποστόλου: " Αντενάουερ: Εκπαιδεύοντας τους νέους Γκαουλαϊτερ στο Κολωνάκι. "

Την 25η Σεπτεμβρίου 2012 και εν όψει της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας (2 Οκτωβρίου), απέστειλα ανοικτή επιστολή προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο , σε μια προσπάθειά μου να του υπενθυμίσω τις τεράστιες ευθύνες που έχει ως ποιμένων το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της πατρίδας μας, το οποίο εδώ και τρία χρόνια πένεται και δυστυχεί από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων.

 Επίσης, να τον αφυπνίσω προκειμένου να αναλάβει αγώνα εναντίον αυτών των Κυβερνήσεων οι οποίες...
συνειδητά απεμπολούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και την υποδουλώνουν, χωρίς να πέφτει μια ντουφεκιά, στους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους δανειστές μας. 

Στην εν λόγω επιστολή μου ανέφερα μεταξύ των άλλων:
 «…Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Έθνος και την πατρίδα μας, ο λαός μας θα περίμενε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και από εσάς προσωπικά, ως προεδρεύον αυτής, να εκμεταλλευτεί την άνευ προσκλήσεως αθρόα προσέλευση του Χριστεπώνυμου πληρώματος στις εκκλησίες και από του βήματός των, να ορθώσει το ανάστημά της, ενημερώνοντας και διεγείροντας τις ψυχές των Ελλήνων, κατά των βουλών αυτής της καθεστηκυίας τάξεως, των μικρόψυχων και μικρόμυαλων πολιτικών ταγών που καθημερινά με τις αποφάσεις τους ξεπουλούν την πατρίδα και το λαό της. Άλλωστε, αν δεν υπάρχει πια πατρίδα και λαός τότε δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξης φιλανθρωπικού έργου…». 

Δεν γνωρίζω εάν έστω και κατά το έλασσον, έπαιξε ρόλο αυτή η επιστολή στα όσα ανέφερε προ ημερών ο Μακαριότατος σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣKAΪ» και στο δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:
 «Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μιας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας. Δε θέλω να έχω σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα…έχουμε καθοδηγούμενη Δημοκρατία…οι «φίλοι» μας πρέπει να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας… αυτό που συμβαίνει σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευτελίζοντας την αξία του ανθρώπου, που έχει ως αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης…». 
Τελειώνοντας, όμως, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τον «ΣΚΑΪ» για την πρωτοβουλία «Όλοι μαζί μπορούμε». 

Προσωπικά, χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο Μακαριότατος, αρχίζει και ξυπνά από το λήθαργό του, έστω και δειλά, δείχνοντας να καταλαβαίνει πως οι κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά, είναι προδοτικές. 

Και είναι προδοτικές γιατί είναι επιλήσμονες του Συντάγματος της πατρίδας μας, στο οποίο ορκίστηκαν, εκποιώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με την παραχώρηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και εξαθλιώνοντας τον Ελληνικό λαό προς εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων-δανειστών μας. 

Είναι, επίσης προδοτικές, γιατί κατήργησαν με πλήθος αποφάσεων και ενεργειών τους, την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και την μετέτρεψαν σε άκρατη Δικτατορία, υλοποιώντας κατά γράμμα, όσα εξήγγειλε από χειρογράφου η πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, κ. Μπενάκη (12/12/2005), στην προσφώνησή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια, με την ανάληψη των καθηκόντων του στο ύπατο πολιτικό αξίωμα.


Ωστόσο, είναι δυνατόν ο Μακαριότατος να εξυμνεί δημόσια τον «ΣΚΑΪ» ο οποίος διαχρονικά στηρίζει τους εξουσιολάγνους πολιτικούς αλαζόνες της χώρας μας, που στην παραπάνω συνέντευξη ο ίδιος κατηγορεί;
 Δεν γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος πως τα ΜΜΕ στην πατρίδα μας έχουν μετατραπεί σε στυγνούς ευνουχιστές της συνειδήσεως του Ελληνικού λαού διά μέσω των τηλεοπτικών «σκουπιδιών» (π.χ. τούρκικα σήριαλ) που του «σερβίρουν» και ταυτόχρονα, έχουν γίνει άθλιοι καθημερινοί προπαγανδιστές των εκάστοτε κυβερνητικών θέσεων, εξαγοράζοντας στη συνέχεια, αυτή την γκεμπελική προπαγάνδα, μέσω των πολιτικών εκβιασμών που κάνουν οι μεγαλοεργολάβοι ιδιοκτήτες αυτών των ΜΜΕ; Δεν γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος πως ο συγκεκριμένος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στήριξε και στηρίζει μετά μανίας τον Αντώνη Σαμαρά σε ένα πλαίσιο δούναι και λαβείν; 

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να φρεσκάρω την μνήμη του Μακαριότατου με τα παρακάτω γεγονότα που δημιουργούν πολλά ερωτήματα στις σχέσεις διαπλοκής Σαμαρά (κυβερνητική πολιτική εξουσία)-ΣΚΑΪ (δημοσιογραφική εξουσία) και ταυτόχρονα να φωτίσουμε τους αναγνώστες μας για το πώς δημιουργείται αυτή η πολιτική διαπλοκή στην πατρίδα μας! 

Το Ίδρυμα «Αντενάουερ» πρόσκειται στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (CDU-Μέρκελ), ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία το 1980 και αποχώρησε μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, προφανώς γιατί διέγνωσαν οι γερμανοί πως δεν υπάρχει στην Ελλάδα πολιτικό ενδιαφέρον γι΄αυτούς. Σκοπός του ήταν η πολιτική επιμόρφωση, μέσω σεμιναρίων, πολιτικών στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης. Κατ΄αυτόν τον τρόπο το ίδρυμα αυτό, μεταβάλλεται σε φορέα προώθησης πολιτικής ιδεολογίας. Όλα τα έξοδα επιχορηγούνταν από το Γερμανικό κράτος.

Από την επιμόρφωση αυτή «πέρασαν» τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ (πχ. Ο κ.Δένδιας παρακολούθησε το 1980 ειδικό σεμινάριο ανωτέρων κομματικών στελεχών που διοργάνωσε το Ίδρυμα και το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης, με διευθυντή, τον γνωστό μας, κ. Γιάννη Λούλη). Και ξαφνικά εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσεως, το Ίδρυμα «Αντενάουερ» μας θυμάται εκ νέου και όλως τυχαίως επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στα μέσα του Μαΐου 2012 στο Κολωνάκι (Μουρούζη 8), ανακοινώνοντας τη στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
 Όμως, οι καιροί άλλαξαν και δεν απαιτείται πλέον, μόνο η επιμόρφωση πολιτικών στελεχών, αλλά και δημοσιογραφικών στελεχών, από τη στιγμή που πολιτική και δημοσιογραφία, είναι διεθνώς, ένα σώμα στην άσκηση της εξουσίας.

 Έτσι, από την 12η Οκτωβρίου 2012 το Ίδρυμα «Αντενάουερ», διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Divani Caravel». Βασικοί εκπαιδευτές ήταν ο γερμανός πρέσβης κ. Dold, ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Τζογόπουλος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» κ. Τέλογλου. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κ. Τέλογλου επισκεπτόταν τακτικότατα τα κεντρικά γραφεία της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens, επί εποχής Μ.Χριστοφοράκου, αλλά και επί εποχής της νέας διεύθυνσης της εταιρείας (Π.Ξυνής).
Να σημειωθεί επίσης, πως όλα τα έξοδα των συμμετασχόντων (διαμονής, μεταφοράς και διατροφής) καλύπτονται από το Ίδρυμα. Βλέπουμε, δηλαδή, μια μεγάλη προσέγγιση του γερμανικού κράτους και του κόμματος της κ. Μέρκελ στην «τέταρτη» εξουσία της πατρίδας μας, τα ΜΜΕ.

Η πρόσκληση συμμετοχής των Ελλήνων δημοσιογράφων (μέχρι 33 ετών) στο σεμινάριο δημοσιεύθηκε από τον περασμένο Αύγουστο, στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, αλλά και στην εφημερίδα «Καθημερινή». Επελέγησαν οκτώ νέοι δημοσιογράφοι και πλαισιώθηκαν από αντίστοιχους γερμανούς ομολόγους τους.

Όμως, το αξιοσημείωτο είναι πως η επιλογή έγινε με βάση την τελευταία παράγραφο της προσκλήσεως, η οποία ανέφερε:
«Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση περιγράφοντας τα κίνητρά τους, για πιο λόγο ενδιαφέρονται για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και ποια θα είναι η συγκεκριμένη συνεισφορά τους». Από τα παραπάνω, λοιπόν, διαπιστώνουμε πως το κόμμα της κ. Μέρκελ, με τη σύμπραξη του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, εκπαιδεύει τους νέους γκαουλάϊντερ της πατρίδας μας.

Στις 4 Οκτωβρίου 2012 ο Πρωθυπουργός μας, ήταν ο κύριος ομιλητής σε μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό των 125 χρόνων από την ίδρυση της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας «International Herald Tribune» στο Παρίσι. Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στην εν λόγω εφημερίδα και η οποία αναδημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» (πολυετής η συνεργασία των δυο εφημερίδων).
  (δείτε εδώ )
 (και εδώ)

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η «Καθημερινή» είχε νέα συνέντευξη του Πρωθυπουργού με σκοπό να προετοιμάσει το διήμερο Συνέδριο (15-16 Οκτωβρίου 2012) που διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».
 Στο συνέδριο συμμετείχαν μόνον επιχειρηματίες (ελίτ της χώρας) και η πρόσκληση εισόδου στοίχιζε 300 ευρώ. Το θέμα της συνεδρίας ήταν «Κίνηση προς τα εμπρός» (Moving Forward), με ομιλητές τους κυρίους Σαμαρά, Σταϊκούρα, Χατζηδάκη, Βενιζέλο, Μουσουρούλη και Παναγιωτόπουλο.

 Ένας εκ των συντονιστών, ήταν ο δημοσιογράφος του «ΣΚΑΪ» και της «Καθημερινής», κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου. 
Διοργανωτές ήταν οι εφημερίδες «Καθημερινή» και «International Herald Tribune». Εκ των βασικών χορηγών, ήταν ο «ΣΚΑΪ». 

Συνεπώς, από όλα τα παραπάνω, όλοι μας διαπιστώνουμε, ακόμη και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, για το πώς στήνεται το παιχνίδι της διαπλοκής και της συναλλαγής του πολιτικού συστήματος με τα ΜΜΕ.
Αυτό το μίγμα της διαπλοκής και της συναλλαγής, που έχει αποβεί θανατηφόρο για τον καθημερινώς εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό. 
 Παναγιώτης Αποστόλου
 egerssi@otenet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 11/05/2012 10:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πάνος Αποστόλου: " Αντενάουερ: Εκπαιδεύοντας τους νέους Γκαουλαϊτερ στο Κολωνάκι. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες