ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου: " Με μόνη επιδίωξη ,την προσφορά στον αγώνα για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου. "

Το νέο γραφείο της «Αναγέννησης».
 Η κίνησή μας στεγάζεται ήδη στην νέα διεύθυνση: Αιόλου 100, 105 64 Αθήνα. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο γραφείο στον 6ον όροφο, πάνω από το Κεντρικό Ταχυδρομείο της Αθήνας.

Το γραφείο είναι κληροδότημα του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και δόθηκε στην κίνησή μας με αδελφικούς όρους από το...
αδελφό σωματείο. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Τα διδασκαλεία μας στην Βόρειο Ήπειρο.
Έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα της νέας χρονιάς στα διδασκαλεία μας στην Βόρειο Ήπειρο. Εφοδιάσαμε τα διδασκαλεία με τα μαθητικά βιβλία καθώς και με γραφική ύλη. Το διδασκαλείο στην Άρτα Αυλώνος ανακαινίσθηκε με νέο σοβάτισμα και βάψιμο καθώς και με αλλαγή των παραθύρων και των αντίστοιχων κουφωμάτων σε νέα από αλουμίνιο. Επισκεφθήκαμε τα διδασκαλεία μας και παρακολουθήσαμε τις μαθητικές γιορτές για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που είχαν ετοιμάσει. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες απάγγειλαν ποιήματα και τραγούδια. Δώσαμε στα παιδιά τα βραβεία τους για τους διαγωνισμούς έκθεσης και παιδικού σχεδίου με θέμα την «Ελλάδα» που είχαν λάβει μέρος.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Βόρειο Ήπειρο.
Το Σαββατοκύριακο 27-28 Οκτωβρίου πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στην Βόρειο Ήπειρο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Στους Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης, στο εκεί ευρισκόμενο κοιμητήριο των πεσόντων. Στην μονή Αγίου Νικολάου κοντά στην Κλεισούρα όπου επίσης βρίσκεται κοιμητήριο πεσόντων. Στους Αγίους Σαράντα, στην Κορυτσά, στην Χειμάρρα, παντού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, δοξολογίες, εκφώνηση πανηγυρικών, μαθητικές εορτές, καταθέσεις στεφάνων από επισήμους κ.ά.

Οπαδοί της ακροδεξιάς ανθελληνικής οργάνωσης «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» είχαν προγραμματίσει να επιτεθούν και να διακόψουν τις επετειακές εκδηλώσεις. Η αστυνομία έστησε μπλόκα και τους σταμάτησε σε κάποια σημεία. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως οι «κουκεζήδες» πέρασαν και δημιούργησαν επεισόδια. Το σημαντικότερο έγινε στην Κλεισούρα όπου με τις φωνές και τα συνθήματά τους, ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες προσπάθησαν να εμποδίσουν τον εορτασμό. Ακόμα πέταξαν πέτρες και αυγά στο αυτοκίνητο του αποχωρούντος Έλληνα πρέσβη αλλά και άλλων επισήμων.

Παιχνίδια για τα παιδιά της Βορείου Ηπείρου. 
Το μέλος μας η κ. Ειρήνη Σταθάκη και η φίλη της κίνησής μας κ. Λίτσα Πινότση μας προσέφεραν πλήθος παιχνιδιών για τα παιδιά της Βορείου Ηπείρου. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια ήδη μεταφέρθηκαν και διανεμήθηκαν στα παιδιά.

-->

Η επέτειος της απελευθέρωσης της Χειμάρρας. 
Στις 5 Νοεμβρίου 1912 ο Χειμαρριώτης ταγματάρχης Σπύρος Σπυρομήλιος επικεφαλής αγήματος Χειμαρριωτών εθελοντών και Κρητών χωροφυλάκων κατέλαβε μετά από απόβαση την περιοχή της Χειμάρρας και την απελευθέρωσε από τον Οθωμανικό ζυγό. Για την 100η επέτειο της απελευθέρωσής πραγματοποιήθηκαν στην Χειμάρρα επετειακές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και όχι την ημέρα της απελευθέρωσης ώστε να βρίσκονται στα πλαίσια των εορτασμών της εθνικής επετείου. Το πρωί λοιπόν του Σαββάτου (27.10) στον ιστορικό ναό των Αγίων Πάντων, στην Χειμάρρα μετά την θεία λειτουργία χωροστατούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, ακολούθησε δοξολογία και μνημόσυνο του Σπύρου Σπυρομήλιου και των πεσόντων υπέρ της ελευθερίας της Χειμάρρας.

Ακολούθησε ο λόγος του Σεβασμιωτάτου και η εκφώνηση του πανηγυρικού καθώς και των παρευρισκομένων επισήμων.
Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου κ Δημητρίου μας άφησε πραγματικά άφωνους για τα πύρινα και μεστά πατριωτισμού λόγια του. Στην συνέχεια μαθητές του ελληνικού σχολείου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με ποιήματα και τραγούδια. Ακολούθως πομπή με νέες με τοπικές ενδυμασίες και την σημαία, τους επισήμους και όλο το πλήθος, κατευθύνθηκε προς την οικία Σπυρομήλιου όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Συνεχείς οι προσπάθειες των Αλβανών να οικειοποιηθούν ελληνικές εκτάσεις.
 Χίλιους δυο τρόπους μηχανεύονται Αλβανοί διαπλεκόμενοι, του κράτους και του παρακράτους προκειμένου να σφετεριστούν τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών. Στην Χειμάρρα έφθασε κυβερνητική επιτροπή για να εξετάσει κατά πόσο εφαρμόζεται ο νόμος 7501. Τον νόμο αυτόν δεν τον δέχονται οι Χειμαρριώτες οι οποίοι ζητούν να πάρουν τις πατρογονικές τους περιουσίες και να μην μοιραστεί η γη της Χειμάρρας σε όσους έχουν εργαστεί επί κομμουνιστικού καθεστώτος στις κολεκτίβες της Χειμάρρας.

Η επιτροπή που έφθασε στην Χειμάρρα εξετάζει πόση γη θα περισσέψει από την διανομή της σύμφωνα με το νόμο 7501 ώστε να περιέλθει στο αλβανικό κράτος και αυτό με την σειρά του να την εκχωρήσει σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Άλλος τρόπος αρπαγής περιουσιών βρέθηκε και είναι ο εξής «Στρατιωτικές περιοχές ανήκουν στον στρατό, ο οποίος μπορεί να τις εκχωρήσει όπου επιθυμεί».

Αν σκεφτείτε πως οι περισσότερες παράλιες εκτάσεις ήσαν επί Χότζα στρατιωτικές περιοχές, είναι εύκολα νοητό που πάει το πράγμα. Η παραλία της Κακομαίας δεν είναι πλέον προσβάσιμη στο κοινό, οι παραλίες στο Σβερνέτσι προσπαθούν να υφαρπαχθούν και οι Έλληνες κάτοικοι του αποδίδονται σε έναν τιτάνιο δικαστικό αγώνα για να δικαιωθούν. Παραλία Αλύκου, Εξαμήλι, Παλέρμο, Δραλαίος, Γιάλι στην περιοχή της Χειμάρρας είναι μερικές περιοχές που βρίσκονται στο στάδιο της υφαρπαγής. Βασική αρχή των συνθηκών για τα μειονοτικά δικαιώματα είναι ότι η γη όπου διαβιεί μία μειονότητα ανήκει στην ίδια και όχι στην κεντρική κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν μπορούμε ανεπιφύλακτα να διακηρύξουμε «Η γη της Βορείου Ηπείρου ανήκει στους κατοίκους της, στους Βορειοηπειρώτες».

Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 11/06/2012 07:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου: " Με μόνη επιδίωξη ,την προσφορά στον αγώνα για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες