ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

"Κοσκινίζοντας" τα μυστικά του χρυσού βουνού .

Αυτός είναι ο τίτλος που έδωσε η εφημερίδα "Καρφίτσα" στη συνέχεια του ρεπορτάζ που δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο για την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.

Θα θέλαμε να σταθούμε σε 3 πράγματα που μας έκαναν εντύπωση στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λευθέρη Ζαβλιάρη.
Η πρώτη και βασική εντύπωση προέρχεται από το γεγονός, ότι...
στο ρεπορτάζ της "Καρφίτσας" γίνεται αναφορά στο βίντεο, όπου ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" μιλάει για "θυσίες παιδιών", "σπάσιμο κεφαλιών", "φυλακίσεις" και "δολιοφθορές". Δεν το έχει κάνει καμία άλλη εφημερίδα μέχρι τώρα.

Η δεύτερη μας εντύπωση πηγάζει από τις αποστάσεις, που φαίνεται να κρατάει από τις ακραίες θέσεις του ιδρυτή του "παρατηρητηρίου...", η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, κ. Κατερίνα Ιγγλέζη.
Ο Κάκαβος δεν κρύβει μόνο μυστικά...
Κρύβει και πάρα πολλές αλήθειες...

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η κ. Ιγγλέζη και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποκηρύξει τον ιδρυτή του "παρατηρητηρίου...", εξαιτίας της συνολικής στάσης του.

Ειλικρινά συγχαίρουμε την κ. Ιγγλέζη και το ΣΥΡΙΖΑ, αν όντως κρατούν ή θα κρατήσουν αποστάσεις απ' εδώ και στο εξής από τις πολεμοχαρείς κραυγές του "παρατηρητηρίου...".

Είναι μια κίνηση η οποία κατά τη γνώμη μας θα βοηθήσει στην επιστροφή της ηρεμίας στην περιοχή μας.

Πάντως το "παρατηρητήριο..." δείχνει πως δε θέλει να συμβιβαστεί με την ιδέα της ρήξης των σχέσεων και της αποκήρυξης που διεμήνυσε μέσω της "καρφίτσας" η βουλευτίνα της Χαλκιδικής.

Χθες δημοσίευσε φωτογραφία της κ. Ιγγλέζη από τη συμβολική δεντροφύτευση, που έκανε στον Έβρο την Κυριακή που μας πέρασε...
Η δεντροφύτευση της κ. Ιγγλέζη στον Έβρο
 Η τρίτη μας εντύπωση οφείλεται στην πολλή σοβαρή διευκρίνηση, που έδωσε το ρεπορτάζ του Λευτέρη Ζαβλιάρη, σε ότι αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η αυτοοργανωμένη συνδικαλιστική δράση εργαζομένων της ΕΤ-3, που έκανε λόγο για μη αντικειμενική ενημέρωση των τηλεθεατών σ' ότι αφορούσε τις κινητοποιήσεις για τα μεταλλεία.

Ο δημοσιογράφος επικοινώνησε με μέλος αυτής της συνδικαλιστικής παράταξης της δημόσιας τηλεόρασης, ο οποίος είπε πως η παράταξη αυτή δεν έχει στις τάξεις της δημοσιογράφους. Μόνο διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους της ΕΤ- 3, οι οποίοι είναι και κατά σύμπτωση ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας 

"Βόρεια Χαλκιδική όπως… Άγρια Δύση θα μπορούσε να πει κανείς, μιας και τα χρυσά μυστικά των Σκουριών έχουν χωρίσει χωριά, κοινωνίες και ανθρώπους, με τη βία να έχει δώσει τη θέση της στο διάλογο.

Ο πυρετός του χρυσού, δεν έχει χωρίσει ωστόσο την κοινωνία σε δύο στρατόπεδα, αλλά μάλλον σε περισσότερα, αφού από ό,τι φαίνεται το ενιαίο μέτωπο των αντιδρώντων «σπάει» σε μικρότερα και τις αντιδράσεις να γίνονται κατά μόνας.

 Ενώ στη Θεσσαλονίκη την ημέρα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ κορυφώνονταν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στην Ιερισσό, στους πρόποδες του όρους Κάκαβου η μαθητική παρέλαση είχε «αντιμεταλλευτικό» χαρακτήρα.

Μαθητές των σχολείων της περιοχής παρέλασαν φορώντας μπλουζάκια με μηνύματα που έγραφαν «SOS Χαλκιδική», ενώ άλλα σχολεία ύψωσαν τη γροθιά τους φορώντας μαύρα περικάρπια και περιβραχιόνια.

Μια εκδήλωση αντίδρασης που ναι μεν έκανε αίσθηση, ωστόσο ήταν ειρηνική μη έχοντας σχέση με τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν στο δάσος πριν δύο εβδομάδες. «Χρησιμοποιούν τους μαθητές και τα παιδιά για τα σχέδια τους», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, με τον ίδιο να προτιμά να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρναία, μιας και το κλίμα στην έδρα του δήμου, την Ιερισσό ήταν σαφώς εναντίον του.

Το αίμα και τα όπλα του Τόλη.
 Αίσθηση βέβαια προκάλεσε και το απόσπασμα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με έναν από τους «ηγέτες» των αντιδρώντων, τον Τόλη Παπαγεωργίου να κάνει λόγο για αιματοχυσία στη Χαλκιδική σε κάθε προσπάθεια λειτουργίας των μεταλλείων. «Δε λογαριάζουμε ούτε αν θα σπάσουν κεφάλια, ούτε αν θα μπούμε στη φυλακή, ούτε αν θα σκοτωθούν παιδιά, γιατί όλα μπαίνουν μες στην ιστορία», εμφανίζεται να δηλώνει ευθαρσώς ο κ. Παπαγεωργίου στο απόσπασμα, το οποίο προέρχεται από εισήγηση του σε «αντιμεταλλευτικό φόρουμ» που πραγματοποιήθηκε στη Θράκη, όπου αντιδρώντες στη δημιουργία μεταλλείων από Χαλκιδική, Πάικο-Κρούσια Κιλκίς και τις Σάπες Ροδόπης κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Ο κ. Παπαγεωργίου από ό,τι φαίνεται έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στο αντιμεταλλευτικό κίνημα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πρόθυμα προσφέρει την εμπειρία του από την πολυετή του δράση στη Χαλκιδική, σε αντιδρώντες δημιουργίας μεταλλείων σε άλλους νομούς του βόρειου κομματιού της χώρας.

Όπως αναφέρει σε άλλο σημείο του ίδιου αποσπάσματος, «στη Χαλκιδική δίνεται ένας υπέρ πάντων αγώνας», τονίζοντας ότι «αν συμμετέχουμε με απλές εκδηλώσεις, δεν κάνουμε τίποτε» ενώ καταλήγει πως εάν παρατηρηθεί κινητικότητα στη δημιουργία μεταλλείων «θα πάμε με το όπλο μπροστά και αυτό το εννοώ», προσθέτοντας ότι στη Χαλκιδική έχει ηγηθεί δράσεων καταστροφής μεταλλευτικού εξοπλισμού, όπως τα γεωτρύπανα.

Αποκήρυξη από ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Παπαγεωργίου είναι μόνος του και λειτουργεί κατά το δικό του τρόπο», ανέφερε για το συγκεκριμένο απόσπασμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κατερίνα Ιγγλέζη, επισημαίνοντας ότι δεν εκπροσωπεί τη μερίδα κατοίκων που μαζί με την ίδια πραγματοποιούν ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά η κ. Ιγγλέζη δεν παρέλειψε να καταφερθεί εναντίον του δημοσιεύματος της «Κ», χαρακτηρίζοντάς το μηαντικειμενικό. Αμφισβητώντας ανοικτά την εμπεριστατωμένη έρευνα της εφημερίδας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, τόνισε ότι δεν έχει γραφεί τίποτα για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν σε τουρισμό, γεωργία και αλιεία με τη λειτουργία των μεταλλείων. Παράλληλα, αμφισβήτησε, το ίδιο έντονα, το γεγονός ότι στα επεισόδια προ δύο εβδομάδων συμμετείχαν άτομα που δεν κατάγονται από την περιοχή.

Στην ερώτηση για την προέλευση των 14 προσαχθέντων, η κ. Ιγγλέζη απάντησε πως οι τρεις ήταν «φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ήρθαν να συμπαρασταθούν στους φίλους, που έχουν στη Χαλκιδική».

Αίσθηση προκάλεσε και το απόσπασμα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με έναν από τους «ηγέτες» των αντιδρώντων, τον Τόλη Παπαγεωργίου να κάνει λόγο για αιματοχυσία στη Χαλκιδική σε κάθε προσπάθεια λειτουργίας των μεταλλείων!


-->

Μεροληψία καταγγέλουν οι τεχνικοί της ΕΤ3.
Τα νερά ήρθε να ταράξει ακόμα περισσότερο μια ανακοίνωση των εργαζόμενων της Αυτοοργανωμένης Συνδικαλιστικής Δράσης της ΕΤ3, η οποία ανέφερε ορθά κοφτά πως τα δελτία του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης «γέρνουν» υπέρ της εταιρείας που επενδύει στη λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή, συκοφαντώντας παράλληλα την πλευρά των αντιδρώντων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, πραγματοποιείται διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την ώρα που δεν εστάλη όπως λένε συνεργείο για να καλυφθούν τηλεοπτικά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις Σκουριές πριν δύο εβδομάδες, αποσιωπώντας τα όσα έγιναν. «Διαπιστώνουμε στον αέρα και την οθόνη ότι τα γεγονότα διαστρεβλώνονται υπέρ της πλευράς των μεταλλείων, την ώρα που είναι σύνηθες φαινόμενο να αποσιωπούνται οι απόψεις των κατοίκων που αντιδρούν στα μεταλλεία, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούνται συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί σε όσους αντιδρούν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κ» ο Κώστας Μπόρτσης, μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, πρόκειται για μια συνδικαλιστική παράταξη στην οποία συμμετέχουν τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΤ3, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια ανακοίνωση αντίδρασης στην οποία συμμετέχουν δημοσιογράφοι. Πρόκειται για μία διευκρίνιση, που αλλάζει τα δεδομένα, καθώς στο διαδίκτυο γίνεται ευρύτατος λόγος για δημοσιογράφους της ΕΤ3, που αντιδρούν σε αυτή τη λογική.

Παράλληλα, στην ερώτηση για το ποιος είναι ο πολιτικός χαρακτήρας της παράταξης, που συμμετέχει κανονικά στο ΔΣ της ομοσπονδίας των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, ο κ. Μπόρτσης απαντά ότι δεν είναι ενταγμένοι κάπου, ωστόσο πολλά μέλη της, μαζί με τον ίδιο, πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που αντιτίθεται ανοικτά στη λειτουργία των μεταλλείων.

Από την άλλη πλευρά, η «Πρωτοβουλία Πολιτών του Αριστοτέλη», υποστηρίζει ότι ο τύπος τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας «συριζοκρατείται», καθώς αναπαράγεται συνεχώς το θέμα των επεισοδίων στις Σκουριές, την ώρα που στην περιοχή πάει να γίνει μια μεγάλη επένδυση."

Πολίτες Αριστοτέλη
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 11/07/2012 06:57:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for ""Κοσκινίζοντας" τα μυστικά του χρυσού βουνού ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες