ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης ο Γενικός Γραμματέας.

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης πραγματοποίησε την Τρίτη (30/10/12) ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης για να δει από κοντά τις εργασίες που γίνονται στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου καθώς και στη δυτική στοά του Ιερού.

Τον Γενικό Γραμματέα περίμεναν στον αρχαιολογικό χώρο ο Δήμαρχος ...
Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης και μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, ο προϊστάμενος της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κώστας Σουέρεφ και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Δωδώνης Γιώργος Σμύρης.

Ο Γενικός Γραμματέας κατά τη διάρκεια της πολύωρης και λεπτομερούς ξενάγησης του από τον προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας εντυπωσιάστηκε από την επιβλητικότητα του χώρου και των μνημείων αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση και ανάδειξη του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου της Ηπείρου και της χώρας γενικότερα. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στάθηκε στις εργασίες ανάδειξης που βρίσκονται σε εξέλιξη στη δυτική στοά που αποτελούσε την κύρια πρόσβαση προς το Ιερό στην οποία εκτείνονταν σειρές βάθρων με αγάλματα.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από την Ιερή οικία, ναό του Δία, με την προφητική βελανιδιά για να καταλήξει στο αρχαίο θέατρο όπου γίνονται και οι σημαντικότερες παρεμβάσεις. Τη «σκυτάλη» εκεί ανέλαβε ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, καθηγητής αρχιτέκτονας Γ. Σμύρης, ο οποίος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα διεξοδικά για την πορεία των εργασιών καθώς επίσης και για τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα που προέκυψαν.

 Ο κ. Θεοδωρίδης είδε τις δύο ακραίες ανατολικά κερκίδες του πρώτου διαζώματος πλήρως αποκατεστημένες αλλά και την εξέλιξη των εργασιών της τρίτης κερκίδας όπου έχει ξεκινήσει με την αποκατάσταση του υποστρώματος έδρασης των λίθων των εδράνων και τη συντήρηση τόσο των απομακρυνθέντων δομικών στοιχείων όσο και του βράχου κάτω από αυτά.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκε από τον κ. Σμύρη με κάθε λεπτομέρεια για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση του θεάτρου και για την οποία κατά το παρελθόν είχε δεχτεί κριτική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής είναι η πρώτη φορά που παγκοσμίως γίνεται μία τόσο μεγάλη επέμβαση σε ένα αρχαίο θέατρο, για να σωθεί ουσιαστικά ο ειδικός ασβεστόλιθος με τον οποίο κατασκευάστηκε.

Η έγκριση της μεθοδολογίας που χρησιμοποιείται και για την οποία υπάρχει όχι μόνο η επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και η αποδοχή της επιστημονικής κοινότητας αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο εχέγγυο για την αποτελεσματική ολοκλήρωση του έργου που προβλέπεται να έχει γίνει μέσα στο 2015.

Άλλωστε, η ορθότητα της μεθοδολογίας που εφαρμόζεται στην αποκατάσταση των κερκίδων επιβεβαιώνεται και δια γυμνού οφθαλμού, αφού ο λευκός λίθος και το τεχνητό κονίαμα που χρησιμοποιούνται, αποκτούν με την πάροδο του χρόνου τη χρωματική εναρμόνισή τους με το σύνολο του θεάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι, το έργο «Προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου και των μνημείων του Ιερού της Δωδώνης» είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ με συνολική εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη 2,756,536.58 ευρώ που με τον ΦΠΑ φτάνει τα τρία εκατ. ευρώ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 11/01/2012 09:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης ο Γενικός Γραμματέας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες