ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Τέρενς Κουίκ: " Εκβιασμός της Τρόικα εις βάρος της Δημόσιας υγείας των πολιτών. "

Τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία αιτιάσεις-εκβιασμούς της Τρόικας η οποία απαίτησε να ενταχθεί στο Μνημόνιο το νέο σύστημα συνταγογράφησης πριν την εκταμίευση της δόσης, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με άρθρο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας newsbomb.gr , στις πληροφορίες του...
οποίου βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, η Τρόικα απαίτησε «πριν την εκταμίευση της δόσης, να καταστεί υποχρεωτική για τους γιατρούς η συντογράφηση φαρμάκου μόνο με βάση τη δραστική ουσία και όχι την επωνυμία, ενώ θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική και η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία».

 Και επειδή για να υπάρξει θύτης, απαιτείται και ένα θύμα, την ώρα που έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της τροϊκανής συνταγογράφησης, παραμένει ανοικτό μέχρι πού θα φτάσει η πλήρης και χωρίς όρια γεγονός υιοθέτηση των επιταγών της τρόικας, όταν μάλιστα όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Υγεία στην Ελλάδα φορείς, είναι αντίθετοι με το σύστημα που θέλει να επιβάλλει η τρόικα, υπογραμμίζοντας τις καταστροφικές του συνέπειες.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης. ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑ
 ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΤΡΟΪΚΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΥΓΕΙΑ

Κύριοι Υπουργοί,
 Χθες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, σε δημοσίευμα ειδησεογραφικού μέσου (newsbomb.gr) αποκαλύφθηκε το ακριβές κείμενο το οποίο η τρόικα ζήτησε εκβιαστικά να ενταχθεί στο μνημόνιο σχετικά με το νέο σύστημα συνταγογράφησης.

 Συγκεκριμένα, η τρόικα έχει εντάξει τους ακόλουθους όρους (ακριβής μετάφραση από το αγγλικό κείμενο):
 «Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό για τους γιατρούς να συνταγογραφούν το διεθνές όνομα δραστικής ουσίας και όχι επώνυμο φάρμακο. Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία (υποχρεωτική «αντικατάσταση γενοσήμου»)».

Καθίσταται σαφές ότι η τρόικα εξαρτά την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα από την πλήρη και άνευ όρων υιοθέτηση των επιταγών της σε σχέση με την αλλαγή του συστήματος συνταγογράφησης και την υιοθέτηση της συνταγογράφησης με βάσει αποκλειστικά και μόνο τη δραστική ουσία και χωρίς καν την αναφορά επωνυμίας φαρμάκου.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι οι συντάκτες του κειμένου έχουν επιλέξει να υπογραμμίσουν τις λέξεις ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ (bold) ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την πίεση προς την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Υγεία στην Ελλάδα (γιατροί, φαρμακοποιοί), σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες που εξυπηρετώ κοινοβουλευτικά (και γενικά σε όλη τη χώρα), αλλά και εταιρίες παρασκευής ή εισαγωγείς φαρμάκων, όπως με έχουν ενημερώσει, είναι αντίθετοι με το σύστημα που εκβιαστικά επιβάλει η τρόικα και υπογραμμίζουν τις καταστροφικές του συνέπειες.

Κατόπιν τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Μέχρι που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της τρόικας στον τομέα της Υγείας, που βρίσκουν αντίθετους όλους τους εμπλεκομένους με την Υγεία, οι οποίοι μάλιστα προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρουν;

 Αίτηση κατάθεσης εγγράφων:
 Παρακαλούμε να καταθέσετε το πλήρες κείμενο του μνημονίου που αφορά στις αλλαγές που απαιτούνται στον κρίσιμο κλάδο της Υγείας, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
* Στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα newsbomb.gr, με ημερομηνία 31.10.2012, οι συνεργάτες σας μπορούν να βρουν και να σας εκτυπώσουν τα σχετικά αποσπάσματα όπως δημοσιεύθηκαν στην αγγλική γλώσσα.

 Ο ερωτών Βουλευτής 
 Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 11/05/2012 08:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Εκβιασμός της Τρόικα εις βάρος της Δημόσιας υγείας των πολιτών. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες