ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Νοεμβρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Απόψεις: " Obama – Romney: Άλλο το 2008 & άλλο το 2012… "

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.
 Την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον άνδρα που θα κατοικήσει στον Λευκό Οίκο τα επόμενα 4 χρόνια ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 2013 και θα χειρισθεί τις τύχες όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά, ως Πλανητάρχης, και ολόκληρης της Υφηλίου…

Θεωρείται πρωτοφανές ότι μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν σαφές προβάδισμα στον κ Obama ή στον κ Romney. Οι καταστροφές που...
προκάλεσε ο τυφώνας Sandy στις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες εκτιμάται ότι ίσως ευνόησαν τον κ Obama με τον χειρισμό της κρίσης. Να θυμίσω εδώ σε όσους το λησμόνησαν ότι το 2002 ο τότε Καγκελάριος της Γερμανίας κ Gerhard Schroeder που δεν επρόκειτο να επανεκλεγεί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, χειρίστηκε με τέτοια επιτυχία τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη 2002 ώστε να πείσει τους συμπολίτες του ότι αξίζει μα τον εμπιστευθούν για μια ακόμη θητεία.

Μία εκλογική ιδιομορφία στο Εκλογικό Σύστημα των ΗΠΑ αφορά στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ δεν εκλέγεται ο Πρόεδρος κατευθείαν από τη Λαϊκή ψήφο αλλά παρεμβάλλονται οι 538 «Εκλέκτορες» (ο αριθμός προκύπτει από τη πρόσθεση 435 μελών του Κογκρέσου, 100 μελών της Γερουσίας και 3 εκλεκτόρων από την περιοχή District of Columbia όπου βρίσκεται η Ουάσιγκτον, έδρα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης).

 Με τον τίτλο «Μπαράκ Ομπάμα: Μονόδρομος για την Αμερική το 2008..» είχα καταθέσει τις παρακάτω 10 δικές μου ερμηνείες που εξασφάλισαν την ΕΚΛΟΓΗ του κ Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, με κύριο σύνθημα την ΑΛΛΑΓΗ, το 2008…

1. Ο Μπάρακ Ομπάμα παιδί του έρωτα μιας λευκής φοιτήτριας με έναν Αφρικανό συμφοιτητή της αναδεικνύει εκατομμύρια άλλων παιδιών που γεννιούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο από «μικτούς γάμους»

2. Ο χωρισμός των φυσικών του γονιών σε δύο χρόνια και το διαζύγιο του ζευγαριού μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα αναδεικνύει τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις εκατομμυρίων Αμερικανών που παντρεύονται μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο ή στη διάρκεια των σπουδών τους σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια και χωρίζουν πριν καν φτάσουν στα 25 τους.

3. Ο νέος γάμος της μητέρας του με τον Ινδονήσιο θετό του πατέρα και η απόκτηση ετεροθαλούς αδελφής αναδεικνύει εκατομμύρια άλλων παρομοίων περιπτώσεων στις ΗΠΑ.

4. Η ανάθεση, στη συνέχεια, της επιμέλειάς του στον παππού και τη γιαγιά μοιάζει με αμέτρητες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν τον κοινωνιολογικό ιστό της Αμερικής.

5. Το γεγονός ότι ο έφηβος Μπάρακ δοκίμασε και ναρκωτικά και έκανε κατάχρηση αλκοόλ συμπίπτει με τη συμπεριφορά εκατομμυρίων άλλων Αμερικανών εφήβων που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εσώτερο εαυτό τους με παρόμοιο τρόπο χωρίς, φυσικά, να καταλήγουν όλοι και όλες ως εξαρτημένα από ουσίες άτομα.

6. Η ένταξη σε πρόγραμμα σπουδών σε ένα Κολλέγιο (και η παράλληλη απασχόληση για τα σχετικά έξοδα και το χαρτζιλίκι) περιγράφει παρόμοιες πορείες εκατομμυρίων παιδιών της σύγχρονης Αμερικής.

7. Η μεταγραφή του στο επιφανές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που λέγεται Columbia University είναι πράξη που δείχνει άτομο με μεγάλες ικανότητες, με ευγενείς φιλοδοξίες και δυνατούς μελλοντικούς στόχους.

8. Η ένταξή του στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και το γεγονός ότι εκεί διέπρεψε επιδεικνύοντας την ευφυΐα και τις ιδιαίτερες ικανότητές του στο γραπτό και προφορικό λόγο (όπλα απαραίτητα για ένα Νομικό) τον καταξίωσε στο να βρεθεί – παρά το χρώμα της επιδερμίδας του - επικεφαλής ακόμη και του κορυφαίου Νομικού Περιοδικού του Χάρβαρντ (για πρώτη φορά κέρδισε Νέγρος και φοιτητής τη θέση αυτή).

9. Η επιλογή του να δουλέψει σε ΜΚΟ της πατρίδας του, στις φτωχογειτονιές του Σικάγου σκιαγραφεί το προφίλ ενός επιστήμονα και άνδρα που ξέρει να παίρνει τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στο σωστό χρόνο.

10. Όσοι έχουμε ζήσει αρκετά χρόνια στην Αμερική γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα ακαδημαϊκά προσόντα, την προσωπικότητα ΚΑΙ το χρώμα της επιδερμίδας του ο σημερινός 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις συνεργάτη με τεράστιες απολαβές σε ένα από τα κορυφαία Δικηγορικά Γραφεία της Βοστόνης, της Νέας Υόρκης ή της Ουάσιγκτον. Πριν να εμπλακεί στην πολιτική σκηνή της Πολιτείας του Illinois επέλεξε την ενασχόληση με χαμηλό μισθό σε ένα πρόγραμμα αρωγής φτωχών στο Σικάγο.

Ο Άφρο-αμερικανός 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε σημαντικότατες προϋποθέσεις για να σμιλέψει ένα κοινό παρονομαστή με το 65% των συμπατριωτών του, κάθε χρώματος επιδερμίδας, κάθε θρησκευτικής πίστης, κάθε κοινωνικό-οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου που χαρακτηρίζουν τις συνιστώσες της σύγχρονης πολυπρόσωπης, πολυπολιτισμικής αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πικραμένης από το σμπαράλιασμα του Αμερικανικού Ονείρου Αμερικής ΚΥΡΙΑΡΧΑ των νέων, των φτωχών, κατατρεγμένων και λιγότερο μορφωμένων Αμερικανών και της προδομένης ΜΕΣΑΙΑΣ τάξης…

 Η επιλογή του Μπάρακ Ομπάμα, κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ιδιαίτερα όταν όλα τα παραπάνω χειρίστηκε ένα επιτελείο ικανών ανδρών και γυναικών με αντιπάλους τον απερχόμενο Πρόεδρο Μπους και το διάγοντα την 7η δεκαετία της ζωής του κ. Μακ Καίην…

 Σε λίγα 24ωρα θα γνωρίζουμε τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου χωρίς βασικά να γνωρίζουμε πώς θα φερθεί στην Ελλάδα ο κ Obama παραμένοντας Πρόεδρος ή ο κ Romney εάν εκλεγεί…

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 11/05/2012 08:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Obama – Romney: Άλλο το 2008 & άλλο το 2012… " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες