ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Φεβρουαρίου 2013
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ποιους δικαίωσε το αποτέλεσμα στην Ιταλία;

Πολλοί αναρωτιούνται ποιος δικαιώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, το οποίο «ταρακούνησε» τον «μαγικό κόσμο της ευρωζώνης».

Οι Έλληνες ευρωπαϊστές που υπερτονίζουν ανούσια το δυτικό όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης εις βάρος των αδυνάτων ή οι αριστεροί και οι εθνικιστές που επιθυμούν μια Ελλάδα κλεισμένη στο καβούκι του εθνικού απομονωτισμού;
Μα για ακόμα μία φορά δικαιώθηκε η λογική που ...
παραδέχεται την ύπαρξη ισχυρών συσχετισμών στην Ευρώπη καθώς και «ποικίλων» συμφερόντων, τα οποία αλληλοσυγκρούονται άλλες φορές ήπια άλλες σφοδρά. Αυτό επιβεβαιώθηκε με το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η όποια άνοδος ή πτώση πολιτικών σχηματισμών προκύπτει κατά κύριο λόγο από την υποστήριξη ή την πολεμική οικονομικοκοινωνικών παραγόντων.

Βάσει λογικής λοιπόν, η Ελλάδα όφειλε και οφείλει να έχει έτοιμο ένα εναλλακτικό σχέδιο για παν ενδεχόμενο. Όλοι θα ευχόμασταν μια ισότιμα ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των λαών. Στην πολιτική δεν ισχύει, ωστόσο, το ευκταίο αλλά το εφικτό.
Όπως έχουμε γράψει, η Ελλάδα είναι μια χώρα που λόγω πολιτιστικού βάθους, γεωστρατηγικής θέσης και ελληνικού εμπορικού δαιμονίου μπορεί να σταθεί στα πόδια της ανά πάση στιγμή, κινούμενη πολυδιάστατα. Αν το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών άφησε άναυδους πολλούς από τους πολιτικούς, τότε τι να πούμε για την υπογραφή εικοσαετούς συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ σε σχέση με την αποκλειστική απορρόφηση υγροποιημένου φυσικού αερίου από το ισραηλινό κοίτασμα Tamar στην Ανατολική Μεσόγειο, την ίδια ώρα που οι Η.Π.Α. κατακεραυνώνουν τα ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας αναφορικά με την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ στην Βουλή, τα πολλά νεύρα και οι ανούσιοι διάλογοι συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας φαιδρότητας. Βέβαια, οι τριγμοί στην Ευρώπη ίσως «συντάραξαν» τα κομματικά επιτελεία και όλοι θυμήθηκαν τις εταιρείες που έχουν κλείσει ή έχουν φύγει.

Εδώ φεύγουν επενδυτές από την Γαλλία θα μείνουν στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχουν ακόμα φωνές που απειλούν την συσσώρευση πλούτου, οι φόροι φτάνουν το 45+% και φορολογείται ακόμα και ο εθελοντισμός; Ή μήπως θα μας σώσει η τραγελαφική πρόταση άμεσης και αυθημερόν απόδοσης του εισπραττόμενου ΦΠΑ εκ μέρους των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει τεράστιο ταμειακό πρόβλημα σε οποιαδήποτε επιχείρηση;

Ή μερικοί θα ξυπνήσουν ή θα τους ξυπνήσουν γεγονότα και καταστάσεις…

ΠΥΓΜΗ.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 2/27/2013 01:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ποιους δικαίωσε το αποτέλεσμα στην Ιταλία;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες