ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Φεβρουαρίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ασαφείς οι απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας στην ερώτηση του Σ. Καλογιάννη για την Πολυτεχνική Σχολή.

Συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη Ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορούσε στην λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2014 – 2015) και στην ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ειδικότερα στην ομιλία του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:
«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί...
παράδειγμα ποιοτικού περιφερειακού Πανεπιστημίου, που έχει κατακτήσει σημαντική θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το Σεπτέμβριο του 2009, με Προεδρικό Διάταγμα, ιδρύθηκε η Αρχιτεκτονική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Όμως τον Οκτώβριο του 2009 η Κυβέρνηση άλλαξε και η Υπουργός Παιδείας που ανέλαβε, αναιτιολόγητα, ανέστειλε τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής.
Σύμφωνα με νέο Προεδρικό Διάταγμα του 2013, αυτή προβλέπεται να λειτουργήσει από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016.

Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το επίπεδο σπουδών του Πανεπιστημίου και θα προωθήσει περαιτέρω την επιστημονική εκπαίδευση.

Η Αρχιτεκτονική θα αποτελέσει το βασικό κύτταρο της Πολυτεχνικής Σχολής, μαζί με τα Τμήματα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, τα οποία ήδη λειτουργούν.
Το θέμα ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής Ιωαννίνων το θέσαμε και πριν ένα χρόνο, όταν ετοιμαζόταν το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά δεν προχώρησε. Η Πολιτεία πρέπει να δει την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Ιωάννινα και ως φόρο τιμής προς τους μεγάλους Ηπειρώτες εθνικούς ευεργέτες.

Πριν από 150 χρόνια περίπου, ο Γεώργιος Αβέρωφ χρηματοδότησε την αποπεράτωση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα, έργο το οποίο είχαν ξεκινήσει οι Μιχαήλ Τοσίτσας και Νικόλαος Στουρνάρας. Επισημαίνω ακόμα ότι τα Ιωάννινα ήταν, κατά τον Κωνσταντίνο Κούμα, η πνευματική πρωτεύουσα του νεωτέρου Ελληνισμού.

Επειδή η Πολυτεχνική Σχολή Ιωαννίνων δεν αποτελεί απλώς ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά είναι μία τεκμηριωμένη πρόταση που θα ενδυναμώσει ουσιαστικά ένα από τα πιο παραγωγικά Πανεπιστήμια της χώρας, παρακαλώ τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει:
- Εάν εξετάζει το Υπουργείο το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η Αρχιτεκτονική Σχολή Ιωαννίνων από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
- Εάν σχεδιάζει τα Υπουργείο να προχωρήσει στην ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

Απαντώντας ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε, σε ό,τι αφορά στην Αρχιτεκτονική Σχολή, ότι η ταχύτερη έναρξη λειτουργίας της θα εξαρτηθεί από τις δημοσιονομικές συνθήκες. Για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής επικαλέστηκε την αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημίων από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι θα επανέλθει επί του θέματος μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 2/27/2014 09:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ασαφείς οι απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας στην ερώτηση του Σ. Καλογιάννη για την Πολυτεχνική Σχολή."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες