ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Φεβρουαρίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Η Ένωση Ζακυνθίων τιμά την Τζένη Ρουσσέα και την ζωγράφο Μαρία Ρουσσέα.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:00 το πρωί η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας «Ο Άγιος Διονύσιος» τιμά τη ζωγράφο Μαρία Ρουσέα και την ηθοποιό Τζένη Ρουσσέα στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα). Ομιλητές: Μαρία Ρουκανά – Αμπελά, Διονύσιος Βίτσος. 

 Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης. 
Φωτογραφίες από το αρχείο του.
Τα τελευταία χρόνια - που συνειδητοποίησα ότι τελικά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τις νέες τεχνολογίες! - μου αρέσει να...
«ψάχνω» στο διαδίκτυο.

Βέβαια αυτό το.. «ψάξιμο» με έφερε κάποιες φορές «μπροστά» σε ανθρώπους που δεν περίμενα ποτέ να δω «εκεί»…
Η..κακή πλευρά του διαδικτύου…

Η Μαρία Ρουσέα σε..μαύρο-άσπρο…

Η Τζένη Ρουσσέα σε..άσπρο-μαύρο…Μου αρέσει να ψάχνω στο διαδίκτυο για ανθρώπους που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν, τόσο στο θέατρο όσο και την μουσική, να βλέπω τι κάνουν τώρα, να βλέπω την εξέλιξη ή την.. εξαφάνιση τους.

Ετσι πριν λίγες ημέρες «έπεσα» πάνω στην πιο πάνω είδηση στο zakynthos events .
Στις 16 Φεβρουαρίου η Ενωση Ζακυνθίων Αθήνας τιμά δυο αγαπημένες παλιές μου φίλες που έχω καιρό να συναντήσω.
Την Τζένη και την αδελφή της Μαρία Ρουσέα. Ετσι αποφάσισα να γράψω δυο λόγια για την γνωριμία μου μαζί τους που έγινε πριν 35 χρόνια!

Μαρία Ρουσέα, Αννα Φόνσου, Τζένη Ρουσσέα, Αγγελος Αντωνόπουλος στην γκαλερί «Ζυγός» στις 25 Μαρτίου 1983.

Η Μαρία Ρουσέα δέχεται λουλούδια στα εγκαίνια της ίδιας έκθεσης στο «Ζυγό». Στο βάθος εγώ, πιτσιρικάς τότε και..μουσάτος!


Πιτσιρικάς ακόμα, το 1979 πρώτο συνάντησα την Τζένη Ρουσσέα στο καμαρίνι της στο θέατρο «Κώστα Μουσούρη».
Επιχειρηματίας και πρωταγωνίστρια του ιστορικού εκείνου θεάτρου τότε η Τζένη, συντάκτης του θρυλικού περιοδικού «Ρομάντσο» εγώ.

Μια συνέντευξη για την στήλη «Η συνέντευξη της εβδομάδας» ήταν η αφορμή να γνωρίσω την Τζένη.
Δεν άργησε να μου προτείνει να αναλάβω της «δημόσιες σχέσεις» του «Μουσούρη».
Εμεινα μαζί της εκεί ως το 1983 που «έχασε» το θέατρο. Φυσικά δεν την εγκατέλειψα στην συνέχεια – όπως έκαναν πολλοί τότε…
Εμεινα μαζί της για πολλά χρόνια, μέχρι και πάλι να πάρει η καριέρα της ένα νέο καλό δρόμο μακριά από το θέατρο «Μουσούρη» όπου πέρασε 25 χρόνια της καριέρας της…
Κάποιες συμπεριφορές που δεν μου άρεσαν, τα τελευταία χρόνια με έκαναν να απομακρυνθώ από την Τζένη.
Ε, έχω μεγαλώσει πια και δεν «αντέχω» και πολλά-πολλά!…

Για την Τζένη Ρουσσέα έχω γράψει στο παρελθόν.
Οποιος θέλει μπορεί να δει το κείμενο μου στην ιστοσελίδα του π. Παναγιώτη Καποδίστρια στη Ζάκυνθο «Ο ίσκιος του ίσκιου»…
-Τζένη Ρουσσέα, 55 χρόνια θεατρίνα!… 
-Φωτοθήκη Τζένης Ρουσσέα

Η Μαρία Ρουσέα μπροστά σε μια τοιχογραφία με τα περίφημα άλογα της.

Αναμνηστική φωτογραφία από τα εγκαίνια έκθεσης της Ρουσέα στο θέατρο «Πύλη» στις 20 Δεκεμβρίου 1985. Από αριστερά, Μαρία Ρουσέα, Μαρία Ζαχούρ, Ελλη Πανούση, Ντόρα Σιμοπούλου, Τζένη Ρουσσέα, Μιχάλης Δεναξάς κα.


Όπως ήταν φυσικό από την Τζένη γνώρισα την αδελφή της την Μαρία Ρουσέα που ποτέ δεν έλειπε από τις πρεμιέρες της Τζένης και ας ζούσε και εργαζόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους την Ζάκυνθο. Η Μαρία είναι μια καταπληκτική ζωγράφος και πολλές φορές στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκα μαζί της στην οργάνωση εκθέσεων στην Αθήνα και την Ζάκυνθο. Θυμάμαι η πρώτη έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας που οργάνωσα ήταν στις 25 Μαρτίου του 1983 στην γκαλερί «Ζυγός» στην Αθήνα.

Στις 20 Δεκεμβρίου 1985 οργάνωσα την επόμενη έκθεση της στην Αθήνα, στην αίθουσα του θεάτρου «Πύλη», όπου δούλευα τότε στο πλευρό της παλιάς πρωταγωνίστριας του θεάτρου Αλίκης [κόρη της Κυβέλης και πρώτη σύζυγος του Κώστα Μουσούρη].

Πολλές φορές βρεθήκαμε με την Μαρία Ρουσέα τα χρόνια που ακολούθησαν, κυρίως τα καλοκαίρια που για 24 χρόνια πήγαινα για διακοπές στην Ζάκυνθο.
Το 1993 συνεργαστήκαμε στην οργάνωση της έκθεσης του επί 33 χρόνια συντρόφου της, αγιογράφου Κώστα Μπάρμπα – που είχε «φύγει» το 1983 – στην αίθουσα του Μεταβυζαντινού Μουσείου Ζακύνθου.  Ενός καλλιτέχνη που δεν είχε θελήσει ποτέ – από σεμνότητα αλλά και αναζήτηση του τέλειου - να παρουσιάσει δημόσια τα έργα του.

Τζένη και Μαρία Ρουσέα μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη στις 17 Ιανουαρίου 1994 στην γκαλερί «24».

Φωτεινή Σαββατιανού, Μαρία και Τζένη Ρουσσέα, Γιάννης Μαρίνος στις 8 Νοεμβρίου 2004 στην γκαλερί «Μετόπη».Στις 17 Ιανουαρίου 1994 οργάνωσα μια ακόμα έκθεση της στην Αθήνα, στην γκαλερί «24» στο Κολωνάκι.
Ακολούθησαν και άλλες εκθέσεις με τελευταία στις 8 Νοεμβρίου 2004 στην γκαλερί «Μετόπη» που είχε τίτλο «50 χρόνια στο μαύρο και το άσπρο» που μεταφέραμε στις 10 Ιουλίου του 2005 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κρύπτη» στο Μαχαιράδο της Ζακύνθου.

Το καλοκαίρι του 2006 είδα ξανά την Μαρία στη Ζάκυνθο..Ηταν τότε οι τελευταίες διακοπές μου στο νησί της.  Σιγά-σιγά χαθήκαμε όπως συμβαίνει συχνά με πολλούς ανθρώπους που αγαπάμε. 
 Θα πάω την Κυριακή στην Παλαιά Βουλή.
Θέλω να δω ξανά την Μαρία μετά από οκτώ χρόνια.
Της αξίζει αυτή η τιμητική εκδήλωση και μάλιστα από τους συμπατριώτες της.

Η Μαρία Ρουσέα σε μια σχετικά πρόσφατη φωτογραφία στο Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου με την κόρη της Σίσσυ Ραζή.[φωτ. από την εφημερίδα «Ημέρα τση Ζάκυθος».Θα κλείσω αυτό το μικρό σημείωμα για την αγαπημένη μου Μαρία με ένα κείμενο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια στην ιστοσελίδα του «Ο ίσκιος του ίσκιου» για την φίλη του Μαρία Ρουσέα.
Εκεί θα δείτε το βιογραφικό, φωτογραφίες έργων της.
-Ολίγα για τη φυγόκεντρη διάθεση της ζωγράφου Μαρίας Ρουσέα.


Η Μαρία και η Τζένη Ρουσσέα στα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας του Κώστα Μπάρμπα στις 18 Σεπτεμβρίου 1993 στο Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου.
 
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 2/13/2014 01:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η Ένωση Ζακυνθίων τιμά την Τζένη Ρουσσέα και την ζωγράφο Μαρία Ρουσσέα. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες

Μας ακολουθούν στο Google+