ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Φεβρουαρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Γ. Λέων: " Youth Hub στην Αθήνα. "

Πολύ μεγάλη κουβέντα γίνεται για τους νέους, την επιχειρηματικότητα, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που τους δίνονται, την υποστήριξη που τους παρέχουν φορείς και προγράμματα -κυρίως ευρωπαϊκά.

Κυψέλες επιχειρηματικότητας, προγράμματα ανταλλαγών, προγράμματα δια βίου μάθησης, ευκαιρίες μαθητείας στην Ελλάδα και την ΕΕ, δυνατότητες συμβουλευτικής υποστήριξης στα ...
πρώτα επιχειρηματικά βήματα, προγράμματα για ανέργους. Η λίστα είναι μακροσκελής και διαρκώς εμπλουτίζεται.

Ωστόσο όλα αυτά φαντάζουν για τους περισσότερους νέους μας ευκαιρίες για λίγους. Κατακερματισμένοι φορείς που τα διαχειρίζονται, πολύπλοκες διαδικασίες, ακατανόητοι περιορισμοί και προϋποθέσεις -αλλά και προκατάληψη ότι “όλα στημένα είναι” δημιουργούν τελικά ένα τείχος άγνοιας και αδιαφορίας που στερεί στους νέους της πόλης μας σημαντικές ευκαιρίες ανάδειξης των προσόντων τους και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Πριν από χρόνια ο δήμος της Ρώμης είχε δημιουργήσει Κέντρα Πληροφόρησης Νέων, στα οποία όλες οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονταν συγκεντρωμένες και εξειδικευμένα στελέχη καθοδηγούσαν τους νέους. Ο δικός μας δήμος προσφέρει επιμέρους μόνο πληροφορίες, “θαμμένες” είτε στη ιστοσελίδα του δήμου είτε σε ανενεργούς ιστοτόπους (π.χ. της ΔΑΕΜ) και πάντα με τρόπο που δεν είναι καθόλου ελκυστικός για έναν νέο άνθρωπο.

Κι όμως, η δημιουργία ενός σύγχρονου και καινοτόμου Youth Hub στο κέντρο της Αθήνας –π.χ. στον χώρο της Τεχνόπολης- θα ήταν μια σχετικά απλή υπόθεση. Εκεί θα μπορούσαν να δημιουργηθούν “κυψέλες ενημέρωσης και διασύνδεσης” των νέων με τους αρμόδιους φορείς, ένα πρώτο σημείο για να ξεκινήσει κανείς την αναζήτησή του είτε στον τομέα της εργασίας ή της εκπαίδευσης.

Φορείς, όπως Το Europe Direct της Αθήνας, η ΔΑΕΜ, ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του δήμου, αλλά και φορείς εκτός δήμου, όπως το Υπουργείο Εργασίας, Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, τα επιμελητήρια, η Αντιπροσωπεία της ΕΕ, θα μπορούσαν να συνδράμουν όχι μόνο με υλικό και πληροφορίες, αλλά και με στελέχη που θα προσέφεραν πληροφορίες, θα διοργάνωναν ενημερωτικές συζητήσεις και θα συνέβαλαν στην ώσμωση νέων ανθρώπων με όρεξη και ενδιαφέρον και φορέων με δυνατότητες υποστήριξης και χρηματοδότησης. Πανεπιστήμια αλλά και ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις, ιδρύματα, πρεσβείες, θα μπορούσαν να έχουν το δικό τους διακριτό ρόλο.
Στόχος ενός τέτοιου συνδέσμου θα ήταν να καταφέρει να συνδυάσει διαφορετικές παράλληλες πολιτικές και δράσεις και να τις φέρει κοντά στους νέους της πόλης μας, ίσως και πολύ πέρα από τα όριά της. Με ισχυρή δικτυακή παρουσία και με την κατάλληλη στελέχωση ένας τέτοιος τόπος θα μπορούσε να αποτελέσει θρυαλλίδα ανάπτυξης καταρχήν για τους νέους μας, αλλά με κινητήριο μοχλό αυτούς για ολόκληρη την πόλη.

Γιατί η Αθήνα, πέρα από τον πολιτισμό και τη διασκέδαση, έχει και μπορεί να δώσει πολλά στους νέους της. Εμείς θα δώσουμε αυτή τη νέα ευκαιρία στην Αθήνα;

Γρηγόρης Λέων.
 Ιατροδικαστής- Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 2/26/2014 09:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γ. Λέων: " Youth Hub στην Αθήνα. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες