ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Φεβρουαρίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση των ετεροδημοτών της Συμμαχίας Πολιτών.

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για το Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομος Βούζας.

Εκατοντάδες ετεροδημότες κυριολεκτικά κατέκλυσαν το κέντρο «Αγρίμια» στην πλατεία Βάθη (Αθήνα) όπου έγινε η ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης της ...
ιδρυτικής διακήρυξης αρχών και θέσεων καθώς και βασικών αξόνων του επικαιροποιημένου και κοστολογημένου σχεδίου παραγωγικής ανασύνταξης και κοινωνικής πρόνοιας της παράταξης για το Δήμο Ζίτσας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολιτικοί από το χώρο της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων και μεταξύ αυτών οι πρώην υπουργοί Γιώργος Μωραΐτης, Στέφανος Τζουμάκας, Παντελής Οικονόμου, ο Θανάσης Οικονόμου μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ο Νίκος Ταμπακίδης μέλος των περιφερειακών επιτροπών της Ε.Ε. για την Αυτοδιοίκηση…

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» έδωσε έμφαση στην αναθέρμανση του αγροτικού τομέα και στην τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής μέσω δράσεων, παρεμβάσεων και στοχευμένων πολιτικών μέσω σχεδίασης και υλοποίησης προγραμμάτων προσέλκυσης και στήριξης νέων αγροτών!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μόνο ο Δήμος Ζίτσας έχει στην κατοχή του περίπου 48 χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής (στη μεγάλη πλειοψηφία) αγροτικής γης, έκταση που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για αξιοποίηση ακόμη και δωρεάν σε νέους αγρότες ή και υφιστάμενους παραγωγούς και μικροκαλλιεργητές. Ο κ. Βούζας μίλησε για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δήμου σε τομείς της αποκαλούμενης «κοινωνικής οικονομίας» στηρίζοντας είτε συμμετοχικά είτε επιστημονικά σε καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα και ομάδες παραγωγών.

«Οι παραγωγοί του Δήμου της Ζίτσας και οι νέοι άνθρωποι έχουν τη θέληση και την επιμονή, την τόλμη και τη γνώση να δημιουργήσουν νέα ποιοτικά προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες στηρίζοντας και την τοπική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα και οι πολίτες, να νοιώσουν δικό τους, να προστατεύσουν και να το προτιμήσουν το τοπικό προϊόν το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις ενώ δεν υποστηρίζεται όσο θα έπρεπε από τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες της περιοχής, διακρίνεται και αποσπά βραβεία ποιότητας σε μεγάλες διεθνείς και παγκόσμιες εκθέσεις» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» υπενθυμίζοντας, ότι η Ζίτσα με τις 1300 δυναμικές παροχής υπηρεσιών, αγροτικές, μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις είναι σε θέση να πρωτοπορήσει σε πανηπειρωτικό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά σε ρυθμούς ανάπτυξης, αρκεί ο Δήμος να εξελιχθεί σε στρατηγείο σχεδίασης και υλοποίησης πρωτοπόρων και καινοτόμων δραστηριοτήτων.Μετά την παρουσίαση της Διακήρυξης και των αξόνων του σχεδίου δράσης ο κ. Βούζας απάντησε σε ερωτήσεις ετεροδημοτών σχετικά με εξειδικευμένα θέματα και εξήγγειλε τη δημιουργία επί υφισταμένων υποδομών, ξενώνων υποδοχής και φιλοξενίας παιδιών των οποίων οι γονείς προέρχονται από τα χωριά της περιοχής. Στους συγκεκριμένους ξενώνες θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας εν γένει πολιτών που έχουν καταγωγική σχέση με τη Ζίτσα ή και επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή. Με τον τρόπο αυτό - τόνισε ο κ. Βούζας - θα αναζωογονηθεί και θα ενδυναμωθεί η σχέση και η επαφή της νέας γενιάς με τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Ζίτσας.

Ακόμη, εξήγγειλε τη σύσταση και λειτουργία γραφείου ετεροδημοτών του Δήμου Ζίτσας στην Αθήνα, το οποίο θα έχει θεσμικό ρόλο και υπόσταση ως προς τη λειτουργία του και τη σύνδεσή του με το κεντρικό δημαρχείο.

Ο κ. Βούζας ανέφερε, ότι στα χρόνια που πέρασαν η παράταξη όχι μόνο άντεξε στο χώρο και στο χρόνο, αλλά ενίσχυσε την επαφή με την κοινωνία και τους παραγωγούς καταγράφοντας με τη συμβολή εξειδικευμένων επιστημόνων από μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα όλες τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τα ελλείμματα της περιοχής διαμορφώνοντας έτσι ένα σχέδιο δράσης, βασισμένο σε οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους που δίνει σύγχρονες, βιώσιμες και ρεαλιστικές απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα περί παραγωγικής κατεύθυνσης και μοντέλων ανάπτυξης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε, ότι η «Συμμαχία Πολιτών» ήταν και παραμένει μια αυτόνομη αυτοδιοικητική κίνηση, δίχως κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις με μοναδικό σημείο αναφοράς το Δημότη που συζητάει ανοιχτά με την κοινωνία και δημόσια με τους πολιτικούς φορείς…

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτός είναι ένας ζωντανός διάλογος με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης πολιτών με την πολιτική στο πλαίσιο της συμμετοχικής και άμεσης Δημοκρατίας που για να αποδώσει ο διάλογος αυτός θα πρέπει να είναι ειλικρινής και ουσιαστικός και όχι προσχηματικός και τυπικός…». Η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή δημοτική μουσική, αντίδωρο της μουσικής μπάντας των Σταύρου και Γιάννη Καψάλη.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 2/27/2014 07:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση των ετεροδημοτών της Συμμαχίας Πολιτών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες