ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

ΑΝ.ΕΛ. Άρτας: " Ο ηλεκτρισμός και η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι θέμα Εθνικής σημασίας. "

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Άρτας με το παρόν ψήφισμα θέλουμε να εκδηλώσουμε και να διαδηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία μας για τις μεθοδεύσεις εκποίησης ζωτικών μονάδων παραγωγής της χώρας μας χωρίς καμία εθνική σκοπιμότητα και ιδιαίτερα για την εκποίηση των δύο Υ/Η μονάδων παραγωγής ΠΟΥΡΝΑΡΙ Ι & ΙΙ στην Άρτα.

Τα όποια οικονομοτεχνικά κριτήρια δεν μπορούν να υπερβαίνουν την....
επιβίωση και ανεξαρτησία της χώρας μας και την ασφάλεια και ευημερία των κατοίκων του νομού μας. Ο ηλεκτρισμός και η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι θέμα Εθνικής σημασίας.

Δεν εμπιστευόμαστε και δεν παραχωρούμε σε ιδιώτες την ασφάλεια των κατοίκων όχι μόνο της πόλης της Άρτας αλλά και όλων των λοιπών κατάντι κατοικημένων περιοχών.

Τουλάχιστον 50.000 ψυχές έχουν πάνω από το κεφάλι τους και σε απόσταση ούτε καν αναπνοής, εκατομμύρια κυβικά νερό τα οποία σε περίπτωση αστοχίας λόγω λανθασμένων χειρισμών ή παραβλέψεων του προσωπικού θα εξαφανισθούν εν ριπή οφθαλμού. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σχέση κέρδους / ασφάλειας όταν πρόκειται για ιδιωτικά συμφέροντα στη χώρα μας.

Η συνεισφορά των δύο φραγμάτων Πουρνάρι Ι & ΙΙ στην αντιπλημμυρική θωράκιση και στην άρδευσή της πεδινής περιοχής Άρτας είναι ζωτικής σημασίας και ο συντελεστής επικινδυνότητας και αβεβαιότητας είναι πολύ μεγάλος σε περίπτωση εμπλοκής ιδιωτών.

Ο χρόνος των τεσσάρων ημερών που δόθηκε σε διαβούλευση ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της υποτελούς στην τρόικα συγκυβέρνησης.

Το 2014 λήγουν οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας των δύο φραγμάτων και ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί αρκετές υποχρεώσεις της ΔΕΗ, όπως η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου και τα λοιπά προβλεπόμενα έργα αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Γνωρίζουμε πχ. ότι από κατασκευής του φράγματος υπάρχει σύστημα εξόδων (βανών) παροχής υδάτων για άρδευση του κάμπου της Άρτας με κλειστό σύστημα το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Με την επιχειρούμενη παραχώρηση των φραγμάτων ΠΟΥΡΝΑΡΙ Ι & ΙΙ σε ιδιώτες, παραχωρείται ακόμη και ολόκληρος ο Άραχθος ποταμός με όλους τους παραποτάμους του και το σύνολο της λεκάνης απορροής. Ποιοί είναι αυτοί που με τόση ευκολία και χωρίς να μας ρωτήσουν θα παραχωρήσουν τα νερά μας σε ιδιώτες για να μας το πουλάνε στη συνέχεια είτε για τη μελλοντική ύδρευση των πόλεων μας, είτε για την άρδευση του κάμπου μας;

Με δωρεάν τη φυσική πρώτη ύλη που ανήκει σε όλες τις γενιές μας, το νερό της βροχής και το χιόνι, και με ελάχιστο κόστος λειτουργίας, τα δύο αυτά φράγματα αποδίδουν τουλάχιστον 35 εκ. ευρώ το χρόνο. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου της τροϊκανής συγκυβέρνησης που προσπαθεί με τεχνάσματα εικονικών πρωτογενών πλεονασμάτων και στημένης εξόδου στις αγορές να μας ρίξει για μία ακόμη φορά στάχτη στα μάτια, θα είναι ένα ακόμη όνειδος για αυτήν και τους τοπικούς εκπροσώπους της. Δεν φτάνουν τα λόγια συμπαράστασης, δήθεν αγώνα και συμπόνοιας, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Υπάρχει ακόμη και η ψηλή καμάρα στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πίσω από τις ενέργειες αυτές κρύβεται ο ορυκτός πλούτος της Χώρας και η διαχείριση των υδάτων, και για αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι στην συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση πανελλαδικά και πιο συγκεκριμένα στο νομό μας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε μπροστά σε όλους του αγώνες και συμπαραστάτες στους εργαζομένους στους δύο Υ/Η σταθμούς, στους φορείς της Άρτας και της Ηπείρου που ενδιαφέρονται έμπρακτα για το θέμα και τον λαό της Άρτας, και θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την εγκληματική αυτή ενέργεια της συγκυβέρνησης η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη μακροχρόνιο πλήγμα για την Άρτα μας.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 3/17/2014 09:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "ΑΝ.ΕΛ. Άρτας: " Ο ηλεκτρισμός και η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι θέμα Εθνικής σημασίας. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες