ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ψήφισμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ηπείρου για την επίσκεψη του Γιοάχιμ Γκάουκ .

Ο εξοχότατος κ. Πρόεδρος της Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έρχεται να περπατήσει στα χώματα που πότισαν με το αίμα τους αθώες άοπλες ψυχές, που εκτελέστηκαν αναίτια και με αγριότητα από τα τακτικά στρατεύματα της χώρας του.

Δεν θέλουμε επισκέψεις εικονικής συμπόνιας και γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία μας και τα αισθήματα της χώρας που εκπροσωπεί ο κ. Γιόαχιμ Γκάουκ προς...
τη χώρα μας και το λαό της. Του υπενθυμίζουμε μερικά ιστορικά γεγονότα :
• Το 1832 ο συμπατριώτης του Όθωνας, παρέπεμψε σε δίκη τον ήρωα της επαναστάσεως μας στρατηγό Θ. Κολοκοτρώνη.
• Το 1912, συμπατριώτες του ήταν στρατιωτικοί σύμβουλοι των τούρκων στα οχυρά του Μπιζανίου στα Ιωάννινα.
• Το 1922, συμπατριώτες του ήταν στρατιωτικοί σύμβουλοι του Κεμάλ πασά στη Μικρά Ασία.
• Το 1941, μετά από την επιτυχή αντιμετώπιση της Ιταλικής επίθεσης από τα στρατεύματα μας, ήρθαν οι συμπατριώτες του Γερμανοί και επί 3 χρόνια κατέστρεψαν τη χώρα μας. Φεύγοντας δε άφησαν πίσω καμένη γη.
• Αν δεν είχε παρέμβει το 1941 η Γερμανία, η χώρα μας δεν θα είχε εμπλακεί στον καταστροφικό 5ετή εμφύλιο πόλεμο και σήμερα θα ήταν μία άλλη χώρα. Μεγάλες εταιρείες της χώρας του εξοχότατου προέδρου διέφθειραν και αλλοτρίωσαν ανθρώπους και συνειδήσεις της εκτελεστικής εξουσίας μας με τα χρήματα που πρόσφεραν υπό τη μορφή δωροδοκίας προκειμένου να αναλαμβάνουν αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις εκτέλεσης έργων.

Ο ελληνικός λαός ζητά την κάθαρση. Θέλει τους ενόχους στη φυλακή. Είναι ντροπή για τον κ. Γιόαχιμ Γκάουκ και την κυβέρνηση της χώρας του να προσφέρουν άσυλο στον τέως επικεφαλής της Siemens Hellas, φυγόδικο της Ελληνικής Δικαιοσύνης σήμερα, Μιχ. Χριστοφοράκο και να του επιτρέπουν να κρατά στη Γερμανία ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα των ονομάτων των Ελλήνων πολιτικών και υπαλλήλων που δωροδοκήθηκαν. Είναι πλέον φανερό ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να κρατούν όμηρους τους επικεφαλής των δύο ελληνικών κομμάτων που κυβερνούν από το 1974 μέχρι σήμερα, αφού είναι δεδομένο ότι μέσα στη λίστα υπάρχουν επιφανή στελέχη τους.

Ακόμη και σήμερα η χώρα του κ Γιόαχιμ Γκάουκ ενεργεί εχθρικά και κατακτητικά απέναντι μας και μιλάει για ηθικό και μόνο χρέος, ξεχνώντας τις μη παραγραφείσες οικονομικές υποχρεώσεις της όπως :
• Τις πραγματικές πολεμικές αποζημιώσεις.
• Την επιστροφή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου.
• Τις αποζημιώσεις για την καταστροφή των υποδομών
• Την επιστροφή του χρυσού, των πολιτιστικών έργων και Αρχαιοτήτων.

Καταληστεύσατε τον πλούτο και την παράδοση της χώρας μας και δεν είναι αρκετή ούτε η συγνώμη αλλά ούτε και το ηθικό χρέος σας.

Το Εθνικό θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα θύματα της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα( 1941-1944) και στους συγγενείς των, ήταν, είναι και θα παραμείνει επίκαιρο, αποτελώντας ύψιστο ζήτημα διεθνούς νομιμότητας και εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου

Υπενθυμίζουμε στον εξοχότατο κ. πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας, ότι η Ευρώπη της συνένωσης και της φιλίας των λαών δεν στηρίζεται σε καμιά διαίρεση μεταξύ πατρικίων και πληβείων, δεν επιτρέπει να πλουτίζει ο ένας πάνω στην πλάτη του άλλου, ούτε και χτίζεται με τους πρέσβεις των δογμάτων ενός νέου επεκτατισμού και επικυριαρχίας ή με τους νεοφιλελεύθερους εκφραστές των συμφερόντων των τραπεζιτών και του παρασιτικού κεφαλαίου.

Εξοχότατε κύριε πρόεδρε την Ελληνικής Δημοκρατίας, σταθείτε στο ύψος του αξιώματος σας και μη δίνετε απλόχερα συγχωροχάρτια. Είναι χρέος σας και το απαιτούν τουλάχιστον οι γυναίκες και τα παιδιά που με τόση ευκολία κατέσφαξε και έκαψε ο τακτικός στρατός αυτών που τώρα απλά μας ζητούν ανέξοδες συγνώμες. Απαιτήστε τα δίκαια αιτήματα μας.

Οι ψυχές των νεκρών μας από τις θηριωδίες του τακτικού γερμανικού στρατού της την περίοδο 1941 – 1944 παραμένουν δίπλα μας και περιμένουν τη δικαίωση τους για να αναπαυθούν.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 3/06/2014 09:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ψήφισμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ηπείρου για την επίσκεψη του Γιοάχιμ Γκάουκ ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες