ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

"Μνήσθητί Κύριε της δούλης σου" Γερμανίας ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Και αρχίζουν οι συμπτώσεις!
Κάποιοι είχαν την ¨περιέργεια¨ την τελευταία κρίσιμη δεκαετία να παρακολουθούν τηλέφωνα πρωθυπουργών.
Βλέπε Ελλάδα , τι ακολούθησε το σκάνδαλο των υποκλοπών την στιγμή που το πρωθυπουργικό περιβάλλον δρομολογούσε συμφωνίες με τον...
κ. Πόυτιν;

Μα φυσικά τα οικονομικά ¨μνημόσυνα¨ δηλ τα μνημόνια στην Ελλάδα των σκανδάλων και των σκανδαλισμών. Βλέπε Γερμανία, τι ακολούθησε το σκάνδαλο των υποκλοπών και μάλιστα ακόμη και στο ίδιο το τηλέφωνο της κ Μέρκελ που είχε αναπτύξει προς χάριν της ανάπτυξης της χώρας της θερμές σχέσεις με τον κ. Πόυτιν;

Μα φυσικά η Κριση της Ουκρανίας και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την Γερμανία που είναι η ¨άπληστη¨ καρδιά στην Ευρώπη βλ. εξαγωγές, ισοζύγιο πληρωμών, αρνητικά επιτόκια ομολόγων κ.α.
Και όμως πριν πεθάνει ακόμα κανένας αρχίσαν τα μοιρολόγια οι διεθνείς μοιρολογίστρες.

«Η Ευρωζώνη βρίσκεται στα μαύρα της τα χάλια».
Έτσι αρχίζει πολυσέλιδο αφιέρωμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το μέλλον της Ευρωζώνης, το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι:
O πρώτος είναι να μετεξελιχθεί η Ευρωζώνη γρήγορα σε ομοσπονδιακό κράτος με νόμισμα το ευρώ. Ο δεύτερος είναι να παραμείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χωρίς το ευρώ, δηλαδή να διαλυθεί η Ευρωζώνη.
Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
newsbomb.gr
olympia.gr

Και να σου σκάει την ίδια σχεδόν μέρα και το ¨μοιρολόγι -συμβουλή¨της Πολωνίας που ιστορικά πίνει νερό στο όνομα των Αμερικάνων και με το δίκιο της γιατί δεν ξέχασε τα εγκλήματα των ναζί στην ενδοχώρα της.

«Η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο μπορεί να περιορίσει ουσιαστικά την κυριαρχία της Ευρώπης. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό. Για εμένα, το ζήτημα της Ουκρανίας είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον και την ασφάλεια της Ε.Ε.», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, επισκεπτόμενος στρατιωτική βάση στα βόρεια της χώρας του.

Ο κ. Τουσκ τάχθηκε υπέρ «μιας διόρθωσης της ενεργειακής πολιτικής» της Ε.Ε.
«Θα συζητήσω γι' αυτό πολύ ανοικτά με την κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας πως οι σημερινές αντιλήψεις που αφορούν την κλιματική πολιτική και την πολιτική στο φυσικό αέριο υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια και την κυριαρχία ολόκληρης της Ευρώπης», πρόσθεσε.
«Θα διατυπώσω κατηγορηματικά τις απόψεις μας για το ζήτημα των πολιτικών απειλών που συνδέονται με την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο και το ρωσικό χρήμα. Αυτό ασφαλώς δεν αφορά μόνο τη Γερμανία αλλά η Γερμανία αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα αυτού του φαινομένου, αυτά τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Τουσκ.
radiogamma.blogspot.gr/

Τα μοιρολόγια όμως ξεκίνησαν δύο μέρες πριν κατευθείαν από το USA.

Αμερικανικά ΜΜΕ: Η Γερμανία απρόθυμη για κυρώσεις στην Ρωσία
«Πρέπει να εξαχθεί φυσικό αέριο στην Ευρώπη για να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία, η οποία την χρησιμοποιεί στην πολιτική» Μάλλον εννοούν τα ενεργειακά αποθέματα Ελλάδος- Κύπρου!

Στα αμερικανικά ΜΜΕ υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται χωρισμένοι για το πώς θα αντιμετωπίσουν την «ρωσική επέμβαση» στην Κριμαία, σημειώνοντας την «απροθυμία» της ενεργειακά εξαρτημένης Γερμανίας για να επιβληθούν στη Ρωσία «σημαντικές κυρώσεις». ω
Οι New York Times, σε κύριο άρθρο τους, τονίζουν ότι η ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ευρώπη από άποψη εξωτερικής πολιτικής, δεδομένου ότι οι ευρωπαίοι σύμμαχοι λαμβάνουν σήμερα περίπου το 30% του αερίου τους από τη Ρωσία και χώρες όπως η Γερμανία και η Ουκρανία είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις ενεργειακές περικοπές με πολιτικά κίνητρα.

Επίσης, επισημαίνεται ότι για το λόγο αυτό, το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας οφείλει να επιταχύνει την αναθεώρηση των αιτήσεων για εξαγωγές στην Ευρώπη και το Κογκρέσο θα πρέπει να συμβάλει στην άρση των περιορισμών στις εξαγωγές φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ προς αμερικανούς συμμάχους.

Όπως σημειώνει η σύνταξη της εφημερίδας, οι αμερικανοί αξιωματούχοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου ως στοιχείο μιας διπλωματικής προσέγγισης που επίσης περιλαμβάνει τη στήριξη άλλων κρατών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική.
Το State Department, όταν ήταν επικεφαλής η Χίλαρι Κλίντον, αναφέρεται στο κύριο άρθρο, ανέθεσε αυτήν ακριβώς την αρμοδιότητα στο Γραφείο Ενεργειακών Πηγών, το οποίο βοήθησε τα ευρωπαϊκά κράτη να μειώσουν την εξάρτησή τους από ρωσικό αέριο, αγοράζοντας μεταξύ άλλων μεγαλύτερες ποσότητες αερίου από την Αφρική. Σάββατο,
8 Μαρτίου 2014
pygmi.gr
lougantina.blogspot.gr

Μετα από όλα αυτά θέτουμε ένα ερώτημα.
Γιατί οι Αμερικάνοι βιάσθηκαν να κάνουν ¨την στραβή¨στην Ουκρανία;
Α. Την στιγμή που δεν ανοίξαν τα ¨πηγάδια¨στην Ελλάδα και δεν σχεδιάσθηκε ο τρόπος μεταφοράς της Ενέργειας από τον υποθαλάσσιο ορίζοντα της Μεσογείου στην Κεντρική Ευρώπη. Β. Την στιγμή που η Γερμανία πιέζεται εξ απήνης να επανασχεδιάσει εδώ και τώρα όλη την φιλοσοφία του παραγωγικού τριγώνου Ενέργειας- Μεταφοράς- Ανάπτυξης.

Προς το παρόν μιλάει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ που δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ θα προτιμούσε να αποφύγει μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία σχετικά την εισβολή της τελευταίας σε ουκρανικό έδαφος στην Κριμαία, αλλά θα πρέπει να ετοιμάσει μια ευρωπαϊκή απάντηση, αν η Μόσχα δεν υποχωρήσει.

"Αν περάσει το σαββατοκύριακο χωρίς κάποια ορατή αλλαγή στη συμπεριφορά της Ρωσίας, τότε τη Δευτέρα θα πρέπει να συζητήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ένα επόμενο στάδιο με λήψη μέτρων", δήλωσε ο Σταϊνμάγερ στη διάρκεια επίσκεψής του στα κράτη της Βαλτικής, όλα μέλη της ΕΕ που ανησυχούν για την Ουκρανία.

"Δεν θέλουμε αντιπαράθεση, αλλά η δράση της ρωσικής πλευράς καθιστά δυστυχώς απαραίτητο για μας να προετοιμαστούμε, όπως μόλις σας εξέθεσα", δήλωσε ο Σταϊνμάγερ προς τους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν.
onalert.gr

Η κ. Μέρκελ πρέπει να είναι στενοχωρημένοι ή όπως το λέμε εμείς ¨φαρμακωμένη¨από τον πόνο της αχαριστίας των συμμάχων.

Τι κακό λοιπόν μπορεί να ξεκινήσει από μία απλή τηλεφωνική υποκλοπή; Τελικά μήπως ισχύει ¨ότι όλα πληρώνονται πνευματικά¨; Και αναρωτιόμαστε αν η Κρίση της Ουκρανίας έχει να κάνει με την ίδια την Γερμανία και κατ επέκταση την ΕΕ;

Τώρα που τα πάντα είναι ρευστά φυσικό είναι ο ένας να πιέζει τον άλλον και στο τέλος όλοι αυτοί ¨ οι ενεργειακοί λιγούρηδες¨να πιέζουν την Ελλάδα. Αυτό πιθανώς να το διαπιστώσουμε στο άμεσο μέλλον. Αλλά αυτοί που σχεδίασαν με περισσή μαεστρία τα μνημόνια- μνημόσυνα της Ελλάδος ήρθε η ώρα να ακούσουν και τα δικά τους μοιρολόγια …

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/11/2014 10:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Μνήσθητί Κύριε της δούλης σου" Γερμανίας ;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες