ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Αφήσαν την Ελλάδα μας "γυμνή" στην μπόρα που έρχεται;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .
Μνημόνια και Μνηστήρες μέσα και έξω προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να μας φέρουν στο ¨καλό δρόμο¨ της δημοσιονομικής προσαρμογής και στην ισιάδα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, μήπως δούμε ¨ Ευρώπης πρόσωπο¨!

Το τι πέτυχαν το ξέρουμε πολύ καλά…
Παρ όλα αυτά παραμένουμε ανεπίδεκτοι...
μαθήσεως.
Με μια σειρά από θέματα να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, η κυβέρνηση «τρέχει» να τα προλάβει πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. τα ανοιχτά θέματα έχουν να κάνουν με:
-Μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
-Μείωση εργοδοτικών εισφορών
-Λίστα ΟΟΣΑ
-Κεφαλαιακό κενό τραπεζών μετά την έκθεση της Blackrock
-Απολύσεις στο δημόσιο
-Β’ κύμα κινητικότητας στο δημόσιο economikos στο Μαρτίου 4, 2014

Τι τρέχουν να προλάβουν άραγε όταν η Παγκόσμια οικονομία σε λίγο¨ θα τρέχει και δεν θα φτάνει¨;
Σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία τείνει να καταστεί η κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, προειδοποιεί η Citigroup, σε νέα 8σέλιδη έκθεσή της υπό τον τίτλο "Global Political Insights - Escalation of Ukraine-Russia Crisis Increases Global Risk", την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.

Όπως προσθέτει η Citigroup, το γεωπολιτικό ρίσκο έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ωθώντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Όπως προειδοποιεί, οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά από αρνητικά και σοβαρά αποτελέσματα, προκαλώντας νέους ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές.

Η περίπτωση της Ουκρανίας αναδεικνύει έναν κίνδυνο που οι αγορές τείνουν να υποβαθμίζουν. Οι αγορές δεν αντιλαμβάνονται πόσο εύκολα οι γεωπολιτικές εξελίξεις μπορούν να ξεπεράσουν τις "κόκκινες γραμμές" για τις οποίες συνήθως θριαμβολογούν οικονομία και εμπόριο. Όταν διασαλεύεται το παγκόσμιο οικονομικό status αυτές τις ώρες αναλογιζόμαστε αν ¨τα παχιά λόγια¨ και οι δυσβάστακτοι φόροι μπορούν να γίνουν ομπρέλες στην καταιγίδα που πάει να ξεσπάσει. Ποιο είναι το status;

Η G7 ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται μέχρι νεοτέρας η διοργάνωση της G8 που θα γινόταν στο Σότσι τον ερχόμενο Ιούνιο και στην οποία θα συμμετείχε και η Ρωσία. Η ομάδα των G7 καταδίκασε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. "Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώνονται και καταδικάζουν τη σαφή παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας" αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ομάδας των G7.
novasports.gr/news.

Οι εδώ οι φωστήρες δεν καταλαβαίνουν ότι η περίπτωση της Ουκρανίας είναι ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ που σε λίγο θα μεταδίδει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου πρωτόγνωρες καταστάσεις;
Στη μετα-σοβιετική εποχή η οικονομία της Ουκρανίας αποδυναμώθηκε και πλέον χρειάζεται διάσωση. Το αν ο διασώστης θα είναι η Ρωσία ή οι δυτικές οικονομίες (συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι ένα κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα και με το CNN Money.

Ιδού λοιπόν πέντε λόγοι για τους οποίους οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
1. Η Ουκρανία είναι ένας σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ της Ρωσίας και της υπόλοιπης Ευρώπης
2. Κυρώσεις στη Ρωσία
3. Το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο εμπόριο μπορεί να επηρεαστεί
4. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αντιμετωπίζει μεγάλο χρέος και χρειάζεται βοήθεια
5. Η Ουκρανία δεν είναι η μόνη εύθραυστη αναδυόμενη αγορά.
Των Mark Thompson και Gregory Wallace
fortunegreece.com/

Ενώ όλες οι χώρες είναι έτοιμες να διαχειρισθούν την νέα οικονομική πραγματικότητα και να σώσουν μόνο το δικό τους το τομάρι.

Η Ελλαδίτσα στέκεται στο μετέωρο βήμα του πελαργού μέσα στην βροχή, απογυμνωμένη και δίχως ομπρέλα να παρακαλάει για τις δόσεις της.

Λες και το κάνανε επίτηδες τα πολυεθνικά λαμόγια των τοκογλυφικών οίκων γιατί πλέον ολοκάθαρα φαίνεται τώρα το παιχνίδι που παίχθηκε στην πλάτη ενός Ιστορικού Λαού που κάποιοι δεν τον θέλουν πλέον μέσα στη Ιστορία.

Θέλουμε δεν θέλουμε την βροχή θα την φάμε και θα γίνουμε λούτσα αλλά θα ξεπλυθούμε από τις αμαρτίες του παρελθόντος καιρού.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 3/06/2014 09:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αφήσαν την Ελλάδα μας "γυμνή" στην μπόρα που έρχεται;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες