ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Πώς αντιμετωπίζονται ατονία, αϋπνία, κατάθλιψη.

Η Ηχητική Ευθυγράμμιση, που είναι μια διαδικασία επαναχόρδισης και επαναφοράς του ατόμου σε αρμονία με το σύμπαν, έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε πολλές παθήσεις.

Κάποιες από αυτές είναι το άγχος, η ατονία, η αϋπνία, η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, η σχιζοφρένεια, οι μαθησιακές δυσκολίες, οι δυσκολίες συγκέντρωσης και η εξασθένιση της μνήμης, ενώ προσφέρει ανακούφιση από χρόνιους και...
μετεγχειρητικούς πόνους, αρθριτικά, ρευματισμούς, οστεοπόρωση, σκλήρυνση κατά πλάκας, Parkinson, Alzheim, σύνδρομο Down, αυτισμό και asperger και πολλές ακόμα.

Όλα τα αντικείμενα και τα όντα παράγουν ήχους ανάλογα με τη φύση τους και τη συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται επειδή αποτελούν συγκεντρώσεις ατόμων που χορεύουν και με τις κινήσεις τους παράγουν ηχητικές δονήσεις. Όπως είναι φυσικό όταν αλλάζει ο ρυθμός του χορού τους αλλάζει και ο ήχος που παράγουν… Κάθε άτομο, τραγουδά ασταμάτητα το δικό του τραγούδι και ο ήχος αυτός δημιουργεί κάθε στιγμή συμπαγείς ή λεπτοφυείς ηχητικές μορφές.

Ακουστικά ερεθίσματα και Αρμονία
Η ακοή είναι η μόνη αίσθηση που ενεργοποιείται άμεσα κατά την εμβρυϊκή φάση της ανθρώπινης ύπαρξης. Από την εικοστή περίπου εβδομάδα της κύησης το αυτί είναι ολοκληρωμένο ως όργανο και τίθεται σε λειτουργία η ακοή και η ακουστική μνήμη, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αισθητήρια όργανα που ενεργοποιούνται άμεσα μετά τη γέννηση.

Τα ακουστικά ερεθίσματα που δέχεται κατ’ αρχάς το έμβρυο και έπειτα βρέφος και άνθρωπος, απέχουν πολύ στο σύνολό τους από αυτό που ονομάζουμε και κατανοούμε ως Αρμονία. Όλες αυτές οι «παράφωνες» ηχητικές δονήσεις, έχουν αποτέλεσμα το «ξεκούρδισμα» από την αρχική συχνότητα, ή το σύνολο αρμονικών συχνοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού και ψυχισμού. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα μουσικά όργανα που ξεκουρδίζονται λόγω καιρικών, δονητικών ή άλλων αιτιών, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο.

Ποια διαδικασία ακολοθείται
Α. Συνέντευξη γνωριμίας. Με βάση τα στοιχεία που δίνονται από τους ενδιαφερομένους (φωνητικό αποτύπωμα, ημερομηνία, τόπος και ώρα γέννησης, και απαντήσεις σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο), καθορίζονται η τονικότητα, η μελωδία, η αρμονία και ο ρυθμός και συνθέτεται ένα ηχητικό τοπίο προσωπικό και εξειδικευμένο.

Β. Παράδοση ηχητικού τοπίου. Το ηχητικό τοπίο ηχογραφείται σε CD και παραδίδεται στους ενδιαφερομένους.

Γ. Ακρόαση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν καθημερινή ακρόαση του ηχητικού τοπίου (κατά προτίμηση την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο), στο διάστημα ανάμεσα στις συνεδρίες και για επτά ημέρες μετά την τρίτη συνεδρία. Συνολική διάρκεια εικοσιμία ημέρες.

Κατά τη διάρκεια των 21 ημερών, υπάρχει επικοινωνία για υποστήριξη και τυχόν αλλαγές που ενδέχεται να γίνουν στο ηχητικό τοπίο, με βάση τις ανάγκες και την εξέλιξη.

Το ηχητικό τοπίο είναι προσωπικό και αφορά μόνο το συγκεκριμένο άτομο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ευχάριστη η ακρόασή του από άλλους. Οι ευεργετικές επιδράσεις του ωστόσο, είναι αυστηρά προσωπικές. Η διάρκειά του κυμαίνεται από σαράντα έως εξήντα λεπτά της ώρας.

Η ακρόαση θα πρέπει να γίνεται με ακουστικά ανοιχτού τύπου (όχι “ψείρες”), ώστε να ενεργοποιούνται τα ηχητικά “εργαλεία”.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ηχητικό τοπίο περιέχει στοιχεία Ψυχοακουστικής και η ακρόαση ΔΕΝ πρέπει ΠΟΤΕ να γίνεται κατά τη διάρκεια οδήγησης οχημάτων ή λειτουργίας μηχανημάτων, παρά μόνο σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας και σε ανάλογο περιβάλλον.Ο Δημήτρης Ψύχας είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ήχου, μέλος του Sound Healers Association, με έδρα το Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται στο βασικό επίπεδο Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας στο Κέντρο Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας


Sound Healing - Ηχητική Ευθυγράμμιση
Κομνηνών 26, Πειραιάς, 18755
Tηλ.: 210-4316230
Κιν.:6978-844495
e-mail: demetriopsychas@gmail.com και demetriopsychas@yahoo.com


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/13/2014 07:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Πώς αντιμετωπίζονται ατονία, αϋπνία, κατάθλιψη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες