ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Επιστολή της Πανηπειρωτικής και της Ομοσπονδίας "Οι Σελλοί" στον Υφυπουργό Μεταφορών .

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Τόσο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που είναι συνισταμένη 480 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων (Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων κατά Δήμους) και που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες απόδημους Ηπειρώτες, όσο και η Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», που εκπροσωπεί δέκα και πλέον Αδελφότητες Κοινοτήτων του Νομού Αργυροκάστρου, απευθύνονται σε Σας για ένα καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Κύριε Υφυπουργέ σύμφωνα με τα...
διαλαμβανόμενα στο εδάφιο 1 της παρ. 15 του άρθρου 185 του νόμου 4070/2012 «Οι τακτικές διεθνείς λεωφορειακές γραμμές μεταξύ Ελλάδος και χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδέουν την πρωτεύουσα των χωρών αυτών με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Εξαιρετικά για χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. και είναι όμορες της Ελλάδας, οι διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές δύνανται να συνδέσουν τις πρωτεύουσες των ομόρων νομών και των ομόρων περιφερειών των χωρών αυτών με τις πρωτεύουσες των ομόρων νομών και των ομόρων περιφερειών της Ελλάδας».

Σύμφωνα δε με το εδάφιο 3 του ιδίου ως άνω άρθρου του αυτού νόμου «Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι όροι, οι διαδικασίες και οι λοιπές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου».

Με βάση τη διακρατική συμφωνία και το πρωτόκολλο που υπογράφηκε στα Τίρανα στις 20/12/2012 και συμπληρώθηκε με το από 10/6/2012 παράρτημα αυτού, εκδώσατε στις 8 Αυγούστου 2013 την υπ΄ αριθ. 456/οικ.39728/3692/13 Υπουργική απόφαση δυνάμει της οποίας καθορίσατε τις διαδρομές των διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν την Ελλάδα με την Αλβανία καθώς και όλες τις πιθανές ενδιάμεσες στάσεις τους όπως αυτές αναλυτικά αναγράφονται στην εν λόγω απόφασή Σας.

Στις διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές δεν περιλαμβάνονται οι άκρως απαραίτητες απ΄ ευθείας λεωφορειακές γραμμές Αθήνα- Αργυρόκαστρο, Αθήνα –Άγιοι Σαράντα και Αθήνα Χιμάρα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών στην πλειονότητά τους Έλληνες, να ταλαιπωρούνται αφάνταστα γιατί είναι υποχρεωμένοι όταν μεν έρχονται στην Αθήνα να επιλέγουν ή να μεταβαίνουν υποχρεωτικά στα Τίρανα και από εκεί να επιβιβάζονται στο λεωφορείο για Αθήνα , ή να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα και από εκεί να έρχονται στην Αθήνα, όταν δε, φεύγουν από Αθήνα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν υποχρεωτικά στα Τίρανα και από εκεί ανάλογα με τον προορισμό τους να επιστρέφουν πίσω στις περιοχές Αργυροκάστρου ή Αγίων Σαράντα ή Χιμάρας με δυσβάστακτο γι΄ αυτούς οικονομικό κόστος το οποίο επαυξάνεται γιατί πολλές φορές αναγκάζονται να καταβάλλουν λόγω μη άμεσης ανταπόκρισης και έξοδα εστίασης και διανυκτέρευσης.

Κύριε Υφυπουργέ,
Με δεδομένο ότι στους απόμαχους της ζωής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έχουν περικοπή και οι συντάξεις του Ο.Γ.Α. από το 2012, οι δε συντάξεις που εισπράττουν από το Αλβανικό κράτος ανέρχονται σε 55-70 ευρώ, όσα δηλ. τα κόμιστρα από τις τρεις αυτές πόλεις για Αθήνα, αντιλαμβάνεστε ότι τους στερείται η δυνατότητα να επισκέπτονται συγγενικά τους πρόσωπα στην Ελλάδα ή τα συγγενικά τους πρόσωπα να επισκέπτονται τους γονείς τους με φοβερή ταλαιπωρία και δυσβάστακτο και για τους εδώ Βορειοηπειρώτες, οικονομικό κόστος λόγω της βαρύτατης και βαθύτατης οικονομικής κρίσης που μαστίζει και τη χώρα μας.

Προς επιβεβαίωση της ταλαιπωρίας Επισημαίνουμε, ότι τα δρομολόγια από τις τρεις αυτές πόλεις μέχρι τα Τίρανα με δεδομένο και το άσχημο οδικό δίκτυο διανύονται σε 4-6 ώρες

Ευελπιστούμε ότι για το σοβαρό αυτό θέμα θα επιδείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία και θα προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, έτσι ώστε και οι τρεις αυτές πόλεις να αποκτήσουν απ΄ ευθείας λεωφορειακές γραμμές.

Για το Δ.Σ. Της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργος Δ. Οικονόμου

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί»
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ηλέκτρα Δ. Κίκη

Αριθ. Πρωτ.2439
Αθήνα 18-3-2014
Προς Τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/19/2014 10:07:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Επιστολή της Πανηπειρωτικής και της Ομοσπονδίας "Οι Σελλοί" στον Υφυπουργό Μεταφορών . "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες