ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Εκδήλωση - συνέντευξη για το Κατοχικό δάνειο.

Tην Τρίτη 4 Μαρτίου διεξήχθη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Συνέντευξη Τύπου με θέμα το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο και οι κλαπέντες από τους Γερμανούς, πολιτιστικοί θησαυροί που ακόμη και σήμερα 70 χρόνια μετά την λήξη του πολέμου, κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Γερμανίας.

Την Συνέντευξη διοργάνωσε η Επιτροπή Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών...
Θησαυρών.
Κύριοι ομιλητές της Συνέντευξης ήταν ο οικονομολόγος – ερευνητής Τζανέτος Γκούσκος και ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης. Την συνέντευξη προλόγισαν ο Δημήτρης Κωλέττης (Καθηγητής Οικονομικών & Διοίκησης Επιχειρήσεων), ο Περικλής Δανόπουλος (Οικονομολόγος) και ο Τάκης Χατζηπέρος (Αξιωματικός Π.Ν εα.). Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσος.

Το κατοχικό δάνειο που η Ελλάδα υποχρεώθηκε να καταβάλει στην Γερμανία κατά την διάρκεια της κατοχής είναι μείζονος εθνικής σημασίας. Το θέμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρόεδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας, Γιόακιμ Γκάουκ. Οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις δεν έχουν παραγραφεί, είναι άμεσα απαιτητές και αποτελούν μέρος μόνο ενός μεγάλου αριθμού οφειλών της Γερμανίας προς την χώρα μας. Το κύριο επιχείρημα της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και την επιστροφή των πολιτιστικών θησαυρών, είναι ότι μέχρι τώρα οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν τα έχουν επισήμως διεκδικήσει. Η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που κατά την διάρκεια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου κατελήφθη ταυτοχρόνως από τρείς στρατούς. Απώλεσε το 13,5% του πληθυσμού της και κατέβαλε προς τις κατοχικές δυνάμεις υποχρεωτικό δάνειο το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Οι ίδιοι που κουνούν σήμερα επιδεικτικά το χέρι προς τον Ελληνικό λαό και επιβάλουν σκληρούς και απάνθρωπους όρους καταργώντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, συνταγματικής νομιμότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών είναι οι ίδιοι που αρνούνται επί δεκαετίες να αναλάβουν τις ιστορικές αλλά και διακρατικές τους ευθύνες.

Στην συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το ιστορικό του κατοχικού δανείου, το ακριβές ποσό του δανείου σε τρέχουσες αξίες καθώς και οι πολύ σημαντικές τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το θέμα από Γερμανία και Ελλάδα. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν τα πορίσματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Νομικού Συμβουλίου καθώς και της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Γερμανικού κοινοβουλίου που ανέφερε ξεκάθαρα στην γνωμοδότηση της ότι σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ, ανατρέποντας την πάγια μέχρι τώρα επίσημη θέση της Γερμανίας.

Επί της ευκαιρίας της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου, η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει πράξει το ιστορικό της χρέος και να θέσει επισήμως το ζήτημα της αποπληρωμής του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας προς την χώρα μας. Η μέχρι τώρα άρνηση της Γερμανίας να αποδεχθεί τις υποχρεώσεις της είναι αντίθετη με την διεθνή τάξη και νομιμότητα.

Η Επιτροπή Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 3/06/2014 09:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εκδήλωση - συνέντευξη για το Κατοχικό δάνειο. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες