ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

"Στον αέρα" η σελίδα των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών.

Από σήμερα όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις θέσεις και τις δράσεις του κινήματος των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών” μέσα από τον προσβάσιμο για όλους ιστοχώρο στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση ellinespolites.gr

Κάνοντας οι ίδιοι πράξη τα όσα υποστηρίζουμε σθεναρά για την οριζόντια υιοθέτηση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας και την...
πρωτοβουλία μας για την καθιέρωσή της ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ο ιστοχώρος των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών” έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πρόσβαση χωρίς εμπόδια στο περιεχόμενό της από όλους τους πολίτες χρήστες του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Μέσα από τον ιστοχώρο αυτό επιδιώκουμε και προσδοκούμε την άμεση επαφή με όλους τους πολίτες, χωρίς να μένουμε σε μία στείρα ανάρτηση κειμένων στα οποία απλώς καταγράφονται οι επίσημες θέσεις μας. Αντίθετα, χρησιμοποιούμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα ώστε να μας γνωρίσετε καλύτερα, να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε μαζί μας, με τελικό στόχο να αποφασίζουμε από κοινού για τις ενέργειες που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα των μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον όλων μας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Μόνο μαζί αλλάζουμε τα πράγματα και τη ζωή μας. Όλοι μπορούμε, αρκεί να νοιαστούμε ο ένας τον άλλο και να πράξουμε εδώ και τώρα!

Όμως, η πορεία μας αυτή δεν ξεκινά τώρα. Διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια, την τιμή, την ελληνική περηφάνια και ανθρωπιά για να αλλάξουμε. Έχουμε ήδη δώσει το στίγμα μας μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες. Τον τελευταίο χρόνο πρωτοστατούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κορυφαίες πρωτοβουλίες:

Αντιμετώπιση της ανεργίας
Με την υλοποίηση πολιτικών που αξιοποιούν αφενός την εμπειρία ευρωπαϊκών κρατών και αφετέρου τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η καλπάζουσα ανεργία στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεανική ανεργία που βρίσκεται πάνω από το 56%. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προχωρήσει η ενοποίηση της αγοράς εργασίας με έμφαση στην κινητικότητα των εργαζόμενων και την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, και παράλληλα να δημιουργηθούν θεσμοί χρηματοδοτικής στήριξης καινοτόμων ιδεών και επιχειρηματικότητας.

Προστασία πρώτης κατοικίας
Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους συμπολίτες μας να ενημερωθούν καλύτερα για το νόμο Ν.3869/2010 που δίνει τη δυνατότητα σε υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα (χωρίς εμπορική ιδιότητα) να απεγκλωβιστούν από την υπερχρέωση και έτσι, να πραγματοποιήσουν ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα, απαλλαγμένα από μέρος ή το σύνολο των οφειλών τους υπό προϋποθέσεις. Προσφέρουμε, λοιπόν, ένα υποβοηθητικό εργαλείο, το “Εργαλείο Υπολογισμού Ρύθμισης Ν. 3869/2010” το οποίο παράγει μία πρόταση διευθέτησης οφειλών σύμφωνα με τα στοιχεία που συμπληρώνει κανείς στην ηλεκτρονική μας φόρμα .
To αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις
Τα δύο ξεχωριστά και μείζονος σημασίας ζητήματα εφαρμογής του διεθνούς δικαίου από το Γερμανικό κράτος πρέπει, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αριθμολαγνεία, να διεκδικηθούν ουσιαστικά και τυπικά. Υποστηρίζουμε ότι η σχολαστική και ψύχραιμη συλλογή και αποτύπωση των στοιχείων, καθώς και η επιστημονική ανάλυσή τους είναι σημαντικό να μην λαμβάνει τη μορφή πλειοδοσίας σε τρις ευρώ, αλλά αποκτήσει ένα ενιαίο εθνικό βηματισμό. Με αυτό το τρόπο η κοινή προσπάθεια όλων θα λάβει την μορφή σοβαρής διεκδίκησης έναντι της αλαζονικής στάσης του Γερμανικού κράτους, και θα αποκτήσει μεγάλες πιθανότητες να τελεσφορήσει στο μέλλον - είτε σε πολιτικό είτε σε νομικό επίπεδο - θετικά για την χώρα μας. Οι όποιοι πόροι δεν πρέπει να συγχέονται με την τρέχουσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας ως κάποιου είδους αντιστάθμισμα, αλλά ως ουσιαστική βοήθεια προς επίτευξη της πολυπόθητης εσωτερικής ανάπτυξης. Προς τούτο, προτείνουμε οι πόροι αυτοί είτε πλήρως είτε εν μέρει να κατατεθούν σ’ ένα “Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο” το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ενθάρρυνσης της καινοτομίας και την επακόλουθη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Kαθιέρωση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα
Σήμερα, στην Ευρώπη 80 εκατομμύρια πολίτες με αναπηρία και 87 εκατομμύρια ηλικίας άνω των 65 ετών βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, όταν προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καθώς αυτές σχεδιάζονται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των συγκεκριμένων κοινωνικών συνόλων. Για την επίλυση αυτού του ολοένα και δυσχερέστερου προβλήματος, που αποτελεί καταλύτη κοινωνικού και τεχνολογικού αποκλεισμού, πρωτοστατούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ασκώντας πίεση με την ιδιότητα του Γιώργου Χατζημαρκάκη ως εισηγητή στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα, με σκοπό να δημιουργηθεί σχετική Οδηγία.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα πρώτα μας βήματα με τα οποία θα κάνουμε πράξη τα λόγια μας. Βήματα τα οποία θα μπορέσουν να έχουν ακόμη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ μόνο με την ενεργό συμμετοχή και τη δική σας εποικοδομητική κριτική.

Γι αυτό καλούμε την κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη να επισκεφτεί τον ιστοχώρο μας όχι μόνο για να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας, ώστε μαζί να κάνουμε τη διαφορά και να αλλάξουμε τα πράγματα για μία περισσότερο Ευρωπαϊκή Ελλάδα που σέβεται και αφουγκράζεται τις αρχές, την ιστορία και τη μνήμη της.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 3/10/2014 06:39:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Στον αέρα" η σελίδα των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες