Γ.Α.Δ.Π.Ηπείρου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν στην πόλη της Άρτας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, τέσσερις ημεδαποί, για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης.
-Σε έρευνα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (8.414) ευρώ.
-Επίσης, κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών που αποτελούν...
προϊόντα κλοπών .
Συνελήφθησαν από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (12-03-2014) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 42, 72, 35 και 61 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικοί σκύλου, σε σπίτι όπου διαμένουν ο 42χρονος μαζί με τον 72χρονο πατέρα του και την 61χρονη μητέρα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και σε αποθήκη και σε εξωτερικό μαντρότοιχο τα κάτωθι:
- • τέσσερις (4) συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (272,98) γραμμαρίων
- • (20,5) χάπια απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας
- • δύο ζυγαριές ακριβείας
- • το χρηματικό ποσό των (8.414) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών
- • μία σιδερογροθιά
- • τρεις τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης
- • δύο φορητοί ασύρματοι
- • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
- • πλήθος κοσμημάτων, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών
Ιωάννινα, 13 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Συνελήφθησαν στο Φοινίκι Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας . -Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (133) κιλά κάνναβης .
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας, με διακριτούς ρόλους, δομή και διαρκή δράση, εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία στη χώρα μας.
Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).
Πρόκειται για τρεις (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 46, 24 και 48 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Αναλυτικότερα, χθες (12-03-2014) το μεσημέρι στο Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκε, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (133) κιλά. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ακολούθησε η σύλληψη άλλων δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 24 και 48 ετών, οι οποίοι είχαν μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες πεζή σε δύσβατο σημείο της ίδιας περιοχής, με σκοπό να παραληφθούν από τον 46χρονο.
Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενοι, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας στο εσωτερικό της χώρας σημαντικές ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν:
- • (125) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -133.602- γραμμαρίων
- • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
- • τρία κινητά τηλέφωνα με τέσσερις κάρτες SIM, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Ιωάννινα, 13 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού φυγόποινου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση κάθειρξης οκτώ ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη, χθες (12-03-2014) το βράδυ στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 30χρονος ημεδαπός φυγόποινος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματικής ποινής (50.000) ευρώ, για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, πράξη που έγινε την 03-04-2006 στην περιοχή Μπούζα Αιτωλικού.
Επίσης, στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν σχετικής ιατρικής συνταγής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Ιωάννινα, 12 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών .
-Κατασχέθηκαν (9) κιλά και (512) γραμμάρια κάνναβης.
Συνελήφθη, σήμερα (12-03-2014) το πρωί κοντά στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 24χρονο, αρχικά διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στις χειραποσκευές του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, βάρους (9) κιλών και (512) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προμηθευόταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.