ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

"Γιάννενα, Πολίτες για την ανατροπή": " Η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής."

Διανύουμε την περίοδο σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, της βασικότερης πλέον πηγής χρηματοδότησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και τον Κανονισμό της Ε.Ε., προβλέπεται κατανομή 5% των πόρων σε εθνικό επίπεδο σε ολοκληρωμένες ενέργειες για βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Πρόκειται για έναν σημαντικό προϋπολογισμό που αντιστοιχεί και στην πόλη μας, ο οποίος όμως προϋποθέτει ένα σχεδιασμό ολοκληρωμένου Προγράμματος Αστικής Ανάπτυξης για...
την πόλη των Ιωαννίνων.

Με άλλα λόγια, ένα Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο θα ορίσει την κατεύθυνση της ανάπτυξης που θα έχει η πόλη για τα επόμενα 10 χρόνια.

Και μόνο με αυτή την προοπτική ο Δήμος οφείλει να αναπτύξει μια πολύ σοβαρή, πραγματικά ανοιχτή σε όλη την κοινωνία, τους φορείς και την πανεπιστημιακή κοινότητα και ουσιαστικά συλλογική διαβούλευση.

Σήμερα, η απερχόμενη δημοτική αρχή, βαφτίζει διαβούλευση την ανάρτηση ενός πρόχειρου και γενικόλογου κειμένου στο διαδίκτυο με τη συνοδεία του e-mail του Δημάρχου για τη συμμετοχή στο διάλογο!

Ρωτάμε λοιπόν και απαιτούμε να ενημερωθούν οι Δημότες της πόλης:
1. Ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να κατανοήσουν τη συσχέτιση του νέου ΕΣΠΑ με την πόλη και να μπορέσουν να σχηματίσουν άποψη, συμμετέχοντας σε μία επί της ουσίας διαβούλευση;

2. Ποιες είναι σήμερα οι εξειδικευμένες προτάσεις των υπηρεσιών του Δήμου, για ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης;

3. Πόσες προτάσεις έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα η διαδικασία που έχει υιοθετηθεί μέσω του e-mail του Δημάρχου;

4. Πόσοι πολίτες και πόσοι φορείς της πόλης συμμετέχουν σε αυτό που αποκαλείται διάλογος;

5. Κρίνεται ικανοποιητική η συμμετοχή και αν όχι, ποιες ενέργειες προβλέπονται για την ενεργοποίηση πολιτών και φορέων;

Και επειδή ο Δήμος και η Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας δεν φείδονται χρόνου και χρημάτων για να οργανώσουν τα …αρχηγικά τους γκάλοπ, μήπως θα σκεφτόντουσαν να κάνουν κι ένα γκάλοπ για να δούμε πόσοι συμπολίτες μας και πόσοι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς μια πόλης 111.000 κατοίκων ενημερώνονται, αντιλαμβάνονται ή …υποψιάζονται τις διαδικασίες διαβούλευσης και πόσοι από αυτούς, εμπλέκονται, συμμετέχουν και καταθέτουν προτάσεις στη διαμόρφωση και την υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν την καθημερινότητά τους και το μέλλον τούτης της πόλης? Θα ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον για μια πόλη με ποσοστό ανεργίας 30%!!

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, «οι Πολίτες για την Ανατροπή» θα προτείνουμε τον οδικό χάρτη που απαιτείται για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Αστικής Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2020, από τις υπηρεσίες του Δήμου με την συνεργασία των κοινωνικών φορέων και των πολιτών.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 3/12/2014 05:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for ""Γιάννενα, Πολίτες για την ανατροπή": " Η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες