ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή: " Διαχρονική η αδιαφορία και η εκμετάλλευση των ΑΜΕΑ από τον Δήμο Ιωαννιτών."

Αναφαίρετο ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα, είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για όλους.
Ακόμη περισσότερο για τα ΑΜΕΑ καθώς είναι μια ομάδα με μειωμένη ή περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.

Αυτή η ομάδα συμπολιτών μας, συγγενών μας ή και φίλων μας, αυτή τη ...
φορά αντιμετωπίζεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας με ψηφοθηρική κυνικότητα καθώς με απόλυτα διάτρητο σύστημα δήθεν αξιολόγησης, 15 εργαζόμενοι ΑΜΕΑ ανανεώνουν μόλις 2 μήνες πριν από την λήξη των συμβάσεών τους αλλά και αντίστοιχα 2 μόλις μήνες πριν από τις εκλογές !! τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι 11 επιστρέφουν με ..συνοπτικές διαδικασίες στα σπίτια τους.

Αν λοιπόν δεν είναι έτσι, ρωτούμε το Δ.Σ του Πνευματικού μας Κέντρου να εξηγήσει στην Γιαννιώτικη κοινωνία που συνθλίβεται από την οικονομική κρίση και γονατίζει από την ανεργία:
1. Έγινε έλεγχος πιστοποίησης της αναπηρίας των εργαζομένων δηλ. είναι σε ισχύ και για ποιο διάστημα η πιστοποίηση ( έγινε έλεγχος από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ,ή από Β΄βάθμιες επιτροπές ?)

2. Με ποιόν τρόπο ορίστηκαν τα κριτήρια αξιολόγησης των ΑΜΕΑ ?

3. Τηρήθηκε και αν όχι γιατί, η αξιολόγηση που έγινε από τους προϊσταμένους στην ευθύνη των οποίων ήταν τα ΑΜΕΑ?

4. Υπήρξαν και εάν ναι, ελήφθησαν υπόψη κοινωνικά κριτήρια (π.χ. εργαζόμενοι μονογονεικών οικογενειών, εργαζόμενοι σε φάση και διαδικασία κοινωνικής επανένταξης, εργαζόμενοι που ήταν οι μοναδικοί που εργάζονταν από την οικογένεια κα.?)

5. Τι συγκεκριμένες ανάγκες κάλυπταν όσοι έφυγαν? Δημιουργούνται ή όχι κενά στην εργασία τους και στις ανάγκες που κάλυπταν? Τι ανάγκες αντιστοίχως καλύπτουν αυτοί που έμειναν και τους ανανεώθηκε η σύμβαση?

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως πάνω από νούμερα και αριθμούς βιωσιμότητας υπάρχουν πρώτα απ΄ όλα εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι που απαιτούν και δικαιούνται σεβασμό αλλά και ίσες ευκαιρίες, στις ελάχιστες εργασιακές ευκαιρίες που υπάρχουν και θα υπάρχουν για πολύ καιρό δυστυχώς.

Δεν υιοθετούμε, δεν προάγουμε, δεν υπηρετούμε και δεν θα διαιωνίσουμε το μοντέλο των ρουσφετολογικών προσλήψεων και των «συμβάσεων ομηρείας» που για τετραετίες ακολούθησαν ως πρακτική οι δυο παρατάξεις Φίλιου – Γκόντα και που καταρρακώνουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Ζητάμε να θεσπισθούν νέα κριτήρια, αντικειμενικά και σταθερά, αποδεκτά από όλους που δεν θα εφευρίσκονται κατά το δοκούν, μεσούσης της κάθε προεκλογικής περιόδου.
Η διαχρονικά ρουσφετολογική αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ αλλά και όλων των ανέργων, που χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας και προωθείται ως επίσημη πολιτική από την κυβέρνηση και άκριτα υιοθετείται από την τοπική αυτοδιοίκηση,πρέπει να λάβει τέλος.

Χωρίς μια αναπτυξιακή οικονομική πολιτική συνολικά για τη χώρα και τη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας που θα καλύπτουν πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του δήμου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ανεργίας ούτε στον Δήμο, ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε στη χώρα!

«Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 3/26/2014 08:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή: " Διαχρονική η αδιαφορία και η εκμετάλλευση των ΑΜΕΑ από τον Δήμο Ιωαννιτών.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες