ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Π. Καμμένος στον Real fm: " Έχουμε πλέον ανατροπή της μεταπολίτευσης."

Ν. Χατζηνικολάου: Κύριε Πρόεδρε, είμαστε εδώ μαζί με τον εκδότη του «Ποντικιού», τον Αντώνη Δελλατόλα. Καλημέρα σας.

Π. Καμμένος: Καλημέρα κ. Χατζηνικολάου. Καλημέρα κ. Δελλατόλα. Καλημέρα και στους ακροατές σας.

Ν. Χατζηνικολάου: Θέλω να ξεκινήσω με...
το ερώτημα που αφορά τον νέο πολιτικό χάρτη, όπως διαμορφώνεται ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του νέου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη με τον τίτλο το «Ποτάμι». Σήμερα μια δημοσκόπηση από την ALCO για το newsit δίνει στο «Ποτάμι» 6,4% και το εμφανίζει τέταρτο κόμμα μετά το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή. Θέλω το σχόλιό σας και το ερώτημά μου είναι αν αισθάνεστε ότι εδώ υπάρχει κάποια αόρατη κίνηση αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Και μην ξεχνάμε ότι κάποια στοιχεία μοιάζουν με το δικό σας χώρο, όπως τουλάχιστον ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατ’ αρχήν νομίζω ότι είναι ορατή κίνηση, δεν είναι αόρατη. Είναι απολύτως ορατή, έχουμε πλέον ανατροπή της μεταπολίτευσης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήμασταν εκείνοι που ξεκινήσαμε, το πρώτο κίνημα που δημιουργήθηκε από πολίτες. Διαμορφώσαμε μαζί την ιδρυτική διακήρυξη και τις αρχές του κινήματος μέσα από το διαδίκτυο. Ξεκινήσαμε με το πρόγραμμά μας και τις πολιτικές μας θέσεις και πράγματι, χωρίς να έχουμε τα μέσα που συνήθως είχαν τα κόμματα της μεταπολίτευσης, δηλαδή χρήματα, σπόνσορες, μέσα ενημέρωσης, καταφέραμε στις εκλογές του Μαΐου να πάρουμε ποσοστό 11% - ένα τεράστιο ποσοστό - και να διατηρήσουμε ένα ποσοστό της τάξης του 8% στις εκλογές του Ιουνίου. Άρα, βλέπουμε πράγματι ότι είναι ορατό πλέον πως τα κόμματα της μεταπολίτευσης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σύντομα δεν θα υπάρχουν στον πολιτικό χάρτη.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Το αισθάνεστε ως απειλή το κόμμα, γιατί βλέπουμε στη δημοσκόπηση ότι από τη ΔΗΜΑΡ παίρνει ένα ποσοστό πολύ σημαντικό, ένα 12% και από εσάς 12,1%.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν απειλές για τα κόμματα και τα κινήματα, όταν αυτά στηρίζονται σε θέσεις και σε πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες. Όχι, δεν αισθάνομαι απειλή. Αισθάνομαι ότι πράγματι είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι διεργασίες και στους πολίτες, να αλλάξουμε το χάρτη. Δεν πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία θα υπάρχουν στις μεθεπόμενες εκλογές στον πολιτικό χάρτη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ’ αρχήν, διότι αυτή τη στιγμή συνεργάζονται σε μία κυβέρνηση με την οποία δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τώρα, όσον αφορά το νέο κόμμα του κ. Θεοδωράκη θέλω να πω ότι περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι θέσεις του κόμματος αυτού. Δεν είναι ένα κόμμα που ξεκίνησε από παρθενογένεση. Υπάρχουν μέσα επαγγελματίες πολιτικοί, όπως ο κ. Νίκος Δήμου, υποψήφιος με τη ΔΡΑΣΗ. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, που θα τους δούμε, θα εμφανιστούν και στις ιδεολογικές διαδικασίες και τις θέσεις που θα πάρει αυτό το κόμμα. Περιμένουμε με αγωνία διότι δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση χωρίς να ξέρουμε τις πολιτικές θέσεις.

Κατ’ αρχήν, είμαστε θετικοί στη δημιουργία νέων κομμάτων, αλλά με καθαρά πολιτικά κριτήρια, με ξεκάθαρες θέσεις και με έναν διάλογο που πρέπει να γίνει και που όσο γίνεται αυτό με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες προσαρμοσμένες στη σημερινή πραγματικότητα, με νέα μέσα επικοινωνίας με τους πολίτες, μέσω του διαδικτύου, εμείς θεωρούμε ότι είναι κάτι θετικό. Θα το δούμε όμως. Είναι κάτι το οποίο γεννιέται σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικές. Να σας θυμίσω ότι η ίδια εταιρεία για παράδειγμα το Μάρτιο του 2012 έδινε στη ΔΗΜΑΡ 6,8%. Είναι πολύ ρευστό το κλίμα αυτή τη στιγμή, δεν λέω ότι υπάρχει μεθόδευση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην εκλογική πραγματικότητα.

Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και αυτό το κόμμα μέσα στη διαδικασία, ιδίως την προεκλογική και κατά πόσο θα πείσει ή όχι τους πολίτες. Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε η συζήτηση να γίνεται σε ένα επίπεδο με πολιτικά κριτήρια, με προτάσεις και ιδίως με αυτό το οποίο είπε και το «Ποτάμι» και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ θετικό ότι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Δεν μπορεί βέβαια αυτό να γίνεται με μια γενικολογία. Θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα τις κουβεντιάσουμε και οι οποίες αφορούν τον λαό, ο οποίος θα επιλέξει στο τέλος ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποί του.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, μήπως θα έπρεπε όλο αυτό το πράγμα με τα πολλά κόμματα και λοιπά κάπως να μαζευτεί; Θέλω να πω υπάρχουν τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ) στην κεντροαριστερά, υπάρχουν άλλα τρία κόμματα προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς (Ν.Δ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και τώρα το κόμμα του κ. Πολύδωρα).

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μην μας βάζετε στην κεντροδεξιά εμάς κ. Χατζηνικολάου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πού να σας βάλω;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να μας βάλετε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Υπάρχουν και Έλληνες που άλλοι προερχόμαστε από την κεντροδεξιά, άλλοι από την κεντροαριστερά, άλλοι από το κέντρο, οι οποίοι δεν είναι ανάγκη να προσδιορίσουμε αυτή τη στιγμή ιδεολογικά τη θέση μας όταν οι επιλογές είναι εκείνες που προσδιορίζουν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή τι πολιτικές διαφορές έχετε με τον κ. Πολύδωρα και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Δήμου, το μεγάλο στέλεχος του κ. Θεοδωράκη προέρχεται από τη ΔΡΑΣΗ, από μία πολύ νεοφιλελεύθερη πρόταση και μαζί υπάρχουν άνθρωποι που προέρχονται από την Αριστερά. Άρα και εκείνον τον αδικείτε όταν τον εντάσσετε στην κεντροαριστερά.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μόνος του εκεί εντάχθηκε. Αυτοπροσδιορίστηκε ως αριστερός και είπε ότι κλέβει και φιλελεύθερες ιδέες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος είχαν γίνει στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάποια εποχή. Εμείς πάντως στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θα σας πω ότι αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή και αυτή είναι η πολιτική διεργασία είναι ότι ανανεώνουμε τις συνεργασίες μας με κινήματα με τα οποία συνεργαστήκαμε στο παρελθόν. Για παράδειγμα με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά το οποίο διατηρεί τη δική του οντότητα και τις δικές του θέσεις και συμφωνούμε σε κάποιες κοινές διακηρύξεις. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι ένας πολιτικός διάλογος για τις ευρωεκλογές προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε την πρότασή μας για το Ευρωκοινοβούλιο, με ξεκάθαρες θέσεις και με ανοιχτό διάλογο. Το ίδιο γίνεται και με άλλο κινήματα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με Πολύδωρα, Ζώη και λοιπά μιλάτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω γιατί. Διότι η δέσμευση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είναι ότι δεν πρόκειται να έχουμε συνεργασία με κανέναν από το πολιτικό σκηνικό, ο οποίος έχει ψηφίσει μνημόνια. Φιλική σχέση βεβαίως υπάρχει, με τον κ. Πολύδωρα είμαστε πάρα πολλά χρόνια φίλοι, αλλά πολιτική σχέση με την έννοια της εκλογικής συνεργασίας δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει. Υπάρχουν όμως άλλα κινήματα, χθες ήμασταν παραδείγματος χάριν με το κ. Ζουράρη, με την Ζωή Γεωργαντά, με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε ένα πολιτικό χώρο με τους οποίους συνομιλούμε, αλλά και με κινήματα όπως τα κινήματα της πλατείας, με κινήσεις πολιτών, με τους οποίους θα βρεθούμε και τις επόμενες μέρες θα δείτε ότι θα ανακοινώσουμε τις συνεργασίες αυτές που θα διαμορφώνουν και ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, το οποίο θα δίνει και το πολιτικό στίγμα αυτό των συνεργασιών. Το να γεννιούνται κινήσεις καινούργιες θεωρώ ότι είναι σημαντικό και για τον διάλογο που θα συνδιαμορφώσει και τις ισορροπίες του αύριο.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Τώρα στο θέμα των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Εντούτοις, προς το παρόν, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές, βλέπουμε οι διαφορές Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά. Αν αυτό αποτυπωθεί και στις ευρωεκλογές τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάνεις για το μέλλον της κυβέρνησης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν οι ευρωεκλογές έχουν το δικό τους μήνυμα σε σχέση με την Ευρώπη του αύριο και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Για εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το θέμα της συνθέσεως του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει να κάνει με την αποδοχή ή την απόρριψη της προτάσεως του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά και μέρους της αριστεράς, που ζητούν την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης. Εμείς είμαστε κατά της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης. Εμείς δεν θέλουμε να καταργηθούν τα έθνη - κράτη και να μειωθεί η εθνική κυριαρχία των κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη, στην οποία έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στην Ευρώπη των τραπεζών, την Ευρώπη της κ. Μέρκελ και της γερμανικής επικυριαρχίας δεν συμφωνούμε. Αν αυτό μας κατατάσσει στους ευρωσκεπτικιστές τότε είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Θέλουμε την Ευρώπη των εθνών - κρατών, αλλά αρνούμαστε την Ευρώπη της συνομοσπονδίας, την Ευρώπη της κατάργησης της εθνικής σημαίας.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Εγώ ρώτησα κ. Πρόεδρε τι θα σημαίνει αυτό για τις εξελίξεις τις εσωτερικές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό λοιπόν είναι καταρχήν το μήνυμα των ευρωεκλογών που αφορά το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και είναι πολύ σοβαρό, γιατί πλέον οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι αποφάσεις που δεν γυρίζουν πίσω. Έχει και το νόημα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις. Και κάτι άλλο, υπάρχει το θέμα της διεθνούς επέκτασης της χώρας. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για παράδειγμα αυτή τη στιγμή στο θέμα της Ουκρανίας συντάσσεται με τις απόψεις της Γερμανίας και ουσιαστικά συνομιλεί με μια κυβέρνηση που είναι προϊόν πραξικοπήματος. Είδαμε χθες το διάλογο του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής που εν γνώσει τους συζητούσαν για την παρουσία μισθοφόρων εκ μέρους των δήθεν επαναστατών οι οποίοι χτύπησαν πολίτες στην πλατεία του Κιέβου. Εδώ η διεθνής θέση των κομμάτων και η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει σημαντικό ρόλο. Θα έχουμε εξελίξεις με τις τράπεζες. Βλέπω ότι η πίεση η οποία υπάρχει είναι μια πίεση που δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση. Η οικονομία πάει πολύ άσχημα, η ανεργία, η συνεχής ύφεση και το πρόγραμμα αυτό που δεν βγαίνει, το πρόγραμμα της τρόικας, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και πριν από τις ευρωεκλογές.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Πείτε μας σε ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο δεύτερο γύρο στους μεγάλους δήμους και στις μεγάλες περιφέρειες, να υποθέσουμε σωστά ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι πιο κοντά στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, διότι εκεί που υπάρχουν συγκλίσεις έχουν γίνει ήδη από τις τοπικές κοινωνίες. Εκεί όμως που υπάρχουν σοβαρές πολιτικές διαφορές δεν βλέπω να υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης. Δηλαδή, σε μια περιοχή όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης ο οποίος υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής μεταναστών, λαθρομεταναστών λέμε εμείς, αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια πολιτική σύγκλισης σε κεντρικό επίπεδο. Οι τοπικές κοινωνίες είναι εκείνες οι οποίες θα επιλέξουν και τη δεύτερη Κυριακή. Όπως βλέπετε εμείς έχουμε επικεντρώσει τις υποψηφιότητες μας με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια, αλλά και πολιτικά. Στο δήμο της Αθήνας, στην περιφέρεια Αττικής, στην περιφέρεια της Μακεδονίας, στη Δυτική Μακεδονία, στο Αιγαίο και τις επόμενες μέρες θα δείτε ότι το ίδιο θα γίνει στη Θεσσαλία, στη Θράκη και πιθανώς στην Ήπειρο, όπως επίσης και με υποψηφιότητες σε συγκεκριμένους δήμους που στηρίζουμε υποψηφίους που προέρχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ή ψηφοδέλτια που έχουν συνδιαμορφωθεί από τις τοπικές κοινωνίες με τις οποίες πολιτικά συμφωνούμε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δύο ερωτήματα επικαιρότητας και παρακαλώ για δύο σύντομες απαντήσεις. Πρώτο ερώτημα: βρίσκεται στην Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος, πιστεύετε ότι πρέπει να τεθεί επισήμως από ελληνικής πλευράς το αίτημα για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και οι πολεμικές επανορθώσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατ’ αρχήν, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση την τελεσίδικη απόφαση που υπάρχει για το Δίστομο δια του υπουργού Δικαιοσύνης να την εφαρμόσει αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που είναι στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης. Αν λοιπόν η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος θέλουν πράγματι να επανέλθει το θέμα των αποζημιώσεων, αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για το Δίστομο, να την εφαρμόσουν τώρα.

Γιατί εάν δεν την εφαρμόσουν, σημαίνει ότι και όλα τα άλλα είναι για πολιτικούς λόγους και είναι προφάσεις τα θέματα των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Ας ξεκινήσουμε με αυτή την απόφαση και από εκεί και πέρα βεβαίως αυτά πρέπει να τεθούν στον Γερμανό πρόεδρο. Ο Γερμανός πρόεδρος βρίσκεται εδώ και όπως βλέπετε δεν είναι καθόλου δημοφιλής, δεν τον υποδεχόμαστε ως πρόεδρο μιας φίλης και εταίρου χώρας, μάλλον ως πρόεδρο μιας χώρας η οποία έχει την τεράστια ευθύνη της κατάστασης της σημερινής στην Ελλάδα .

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ένα δεύτερο ερώτημα για την επικαιρότητα αφορά για την έκδοση του βιβλίου του έγκλειστου στον Κορυδαλλό για δολοφονίες πρωτεργάτη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, του Κουφοντίνα. Πώς είδατε αυτήν την κίνηση; Και πώς σχολιάζεται τον πρόλογο του εκ των ιδρυτών της Ρόζα, συνιστώσας του Σύριζα, στον οποίον χαρακτηρίζεται ο Κουφοντίνας πολιτικός κρατούμενος και μάλιστα σε μια εκδικητική όπως λέει φυλακή;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κάτι, εγώ απέναντι στην μητέρα του Αξαρλιάν ή στον γιο του Παύλου Μπακογιάννη, όταν η μία έχασε το παιδί της από δολοφόνους και όταν ο μικρός, ο Κώστας, ήταν στην κηδεία του πατέρα του, γιατί αποφάσισε ο Κουφοντίνας και οι υπόλοιποι τρομοκράτες να τους πάρουν τη ζωή, δεν μπορώ να το δω με καλό μάτι. Η θέση απέναντι στην τρομοκρατία πρέπει να είναι πάγια, καταδικάζοντας την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται για λαϊκούς αγωνιστές, πρόκειται για δολοφόνους και ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε. Από εκεί και πέρα το θέμα του προλόγου των βιβλίων είναι κάτι το οποίον δε νομίζω ότι ωφελεί κανένα να μπαίνει σε έναν δημόσιο και πολιτικό διάλογο, αυτό δηλαδή που γίνεται από την πλευρά της ΝΔ να προσπαθούν να χρεώσουν αυτόν που προλογίζει το βιβλίο στον πολιτικό αντίπαλο. Νομίζω ότι είναι και ανέντιμο, γιατί κανείς δεν μπορεί να πει αυτήν την στιγμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευλογεί την τρομοκρατία. Είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, υπήρχαν ακραία στοιχεία στο παρελθόν τα οποία όπως βλέπετε έχουν απομονωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα αριστερό αλλά δημοκρατικό κόμμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς οι οποίοι πίστευαν ότι με την ένοπλη βία και με δολοφονίες θα αλλάξουν τα πράγματα. Στις δημοκρατίες ο λαός αποφασίζει και ο λαός είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να γίνεται σεβαστός.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Πρόεδρε.

Η συνέντευξη του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στο Ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 3/06/2014 08:59:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Π. Καμμένος στον Real fm: " Έχουμε πλέον ανατροπή της μεταπολίτευσης.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες