ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Επιμορφωτικό σεμινάριο: " Αξιοποίηση των Νευροεπιστημών προς...

...όφελος της διδασκαλίας και της μάθησης".

Το πρόγραμμα των διαλέξεων θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 22/3/2013 και θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο 12.00-15.00, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 110€ (Έκπτωση 10% σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς). Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 15 ώρες. Οι εγγραφές κλείνουν στις 21/3/2014 (23.59)
Σε ποιούς απευθύνεται:
Το εν λόγω ...
σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές και σπουδαστές παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών σχολών καθώς και σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους αλλά και γονείς.

ΣΚΟΠΟΣ
Για πολλούς μαθητές το σχολείο και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία. Ήδη από τη στιγμή που εισέρχονται στην αίθουσα, παρατηρείται απροθυμία από την πλευρά τους να παρακολουθήσουν το μάθημα, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε αντιπαραγωγικότητα, έλλειψη συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης και απόρριψη των όσων μπορείτε να τους προσφέρετε ως εκπαιδευτικοί. Ο κύκλος των σεμιναρίων αυτών βασίζεται στο πώς μπορείτε με συγκεκριμένους τρόπους να μεθοδεύσετε αλλαγές στην ψυχολογική και εγκεφαλική τους κατάσταση, έτσι ώστε, όταν κληθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της μάθησης να ανταποκριθούν θετικά. Όταν βρισκόμαστε σε μια συγκεκριμένη διάθεση ή κατάσταση είναι πιθανό να καταφύγουμε και σε συγκεκριμένες επιλογές που εναρμονίζονται και εκφράζουν την κατάστασή μας.

Αν, λοιπόν, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δυσαρέσκειας και απροθυμίας να συμμετάσχουμε, το πιο πιθανό είναι ότι, αν εκείνη τη στιγμή κληθούμε να παρακολουθήσουμε ή να συμμετέχουμε στο μάθημα, η στάση που θα κρατήσουμε θα είναι αυτή της απόρριψης, της αδιαφορίας και της απάθειας. Αν όμως βρισκόμαστε σε μια από τις θετικές καταστάσεις που προσφέρονται για εκμάθηση, κατά πάσα πιθανότητα θετικός και δεκτικός θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθούμε. Η κάθε «κατάσταση», όπως αποδίδεται μια συγκεκριμένη δομή σύναψης συγκεκριμένων κάθε φορά νευρώνων στον εγκέφαλο που επηρεάζει και επηρεάζεται από γνωστικές, αισθητηριακές και συναισθηματικές αλλαγές, δημιουργεί ένα διαφορετικό φάσμα και πεδίο επιλογών και άρα αποφάσεων και συμπεριφορών. Οι καταστάσεις προηγούνται της συμπεριφοράς και στόχος μας είναι να επιφέρουμε τους μαθητές μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις που αποτελούν έδαφος πρόσφορο για εκμάθηση.

Με τον καιρό οι μαθητές θα έχουν εσωτερικεύσει νέες καταστάσεις σχετιζόμενες με τη μάθηση και συνδυασμένες με θετικές εμπειρίες, στις οποίες θα καταφεύγουν γρήγορα και μηχανικά καθώς ο εγκέφαλος μαθαίνει, και από ένα σημείο και μετά σχηματίζει πιο εύκολα και ταχύτερα τις διάφορες συνάψεις νευρώνων. Με την αξιοποίηση των τεχνικών που ρυθμίζουν την εκάστοτε κατάσταση στους μαθητές μας, δημιουργούμε καινούριες καταστάσεις, καινούριες συμπεριφορές και επομένως καινούρια μυαλά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Εξοικείωση και κατάρτιση σε καινούριες τεχνικές διδασκαλίας που αξιοποιούν τα αποτελέσματα διάφορων ερευνών για τη νευροφυσιολογία του εγκεφάλου προς όφελος της μάθησης. Οι τεχνικές που προτείνονται είναι εφαρμοσμένες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές, εστιάζουν στον ενεργό ρόλο του μαθητή στην τάξη και καθιστούν το μάθημα πολύ πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό εξασφαλίζοντας έτσι την ποιοτική και σε βάθος χρόνου μάθηση και γνώση. Πρόσφατες έρευνες στις νευροεπιστήμες κατέδειξαν την σύνδεση μεταξύ ομιλίας/σωματικής δραστηριότητας και αλλαγών στην δραστηριότητα και τις διεργασίες του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τα διάφορα συμπεράσματα των ερευνών αυτών, οι μαθητές που μιλούν, σκέφτονται ή κινούνται περισσότερο, εμπεδώνουν και συγκρατούν πολύ περισσότερα, ενώ όταν αισθάνονται καλά για το τι, πώς και με ποιόν μαθαίνουν κάτι, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να θέλουν να βιώσουν ξανά μια ανάλογη εμπειρία. Οι τεχνικές που προτείνονται αξιοποιούν και εφαρμόζουν τις αρχές αυτές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε συγκεκριμένες σωματικές δραστηριότητες για κάθε κατάσταση και στην αξιοποίηση της δημιουργίας ισχυρών κοινωνικών δεσμών μεταξύ των μαθητών, λόγω του ότι η κοινωνική επαφή διαμορφώνει και δύναται να επιδράσει θετικά στη διαδικασία της μάθησης μέσα από την ανάγκη για αποδοχή, την φιλία, την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών, των φόβων για απόρριψη.

Τα περισσότερα από αυτά που ξέρουμε άλλωστε, τα μάθαμε στα πλαίσια των κοινωνικών επαφών μας. Όλες οι δραστηριότητες επιβάλλουν την κατεξοχήν ενεργή συμμετοχή του μαθητή για τον απλό λόγο ότι η παρακολούθηση δεν αρκεί. Ένας άνθρωπος δεν συγκρατεί ή μαθαίνει κάτι στη ζωή του απλά ακούγοντάς το μια φορά-εκτός αν πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης ή τραυματική εμπειρία- αλλά βιώνοντάς το, αναγνωρίζοντας και αποκλείοντας τις λάθος επιλογές.

Στον κύκλο των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν θα καλυφθεί μια πληθώρα συγκεκριμένων τεχνικών για διάφορα ηλικιακά κοινά που περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως:
Καταιγισμός ιδεών
Συζήτηση/ανάλυση
Σύγκριση προσωπικής εργασίας έναντι πρότυπου έργου
Διαγωνισμοί-ανταγωνιστικότητα
Παιχνίδια συνεργασίας
Ομαδικές εργασίες
Έλεγχος και αξιολόγηση των μαθητών από τους υπόλοιπους μαθητές
Οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλο δασκάλου και διδάσκουν ο ένας τον άλλο
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Κλάδος Μανούσος MSc.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ:
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πρόγραμμα
Σάββατο 22/03/2014 12.00-15.00
Κυριακή 23/03/2014 12.00-15.00
Σάββατο 29/03/2014 12.00-15.00
Κυριακή 30/03/2014 12.00-15.00
Σάββατο 05/04/2014 12.00-15.00

Αναλυτικές Πληροφορίες
Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το σεμινάριο Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από όση αναμέναμε. Επειδή η συμμετοχή ήταν μεγάλη από όλες τις πόλεις της Ελλάδας το σεμινάριο θα γίνει υπό την μορφή webinar (δηλαδή σεμιναρίου μέσω internet). To μόνο που χρειάζεστε για να το παρακολουθήσετε είναι ένα ηλεκτρονικός υπολογιστής με ηχεία και σύνδεση στο internet. Επιπρόσθετα μπορείτε να έχετε και μικρόφωνο αν θέλετε να συμμετάσχετε προφορικά στο webinar, αλλιώς μπορείτε γραπτώς μέσω της ζωντανής συνομιλίας (live chat) να υποβάλετε οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτημα.
Αν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μία ή περισσότερες διαλέξεις το σεμινάριο θα καταγραφεί και θα σας σταλεί ηλεκτρονικά ώστε να μπορέσετε να το παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Όσοι εγγραφούν θα κληθούν ένα Σάββατο πρίν από τις διαλέξεις να μπούν στο σύστημα ώστε να γνωριστούμε να παίξουμε με το σύστημα, να το κατανοήσουμε ώστε όταν θα έρθει η ώρα των διαλέξεων να είμαστε έτοιμοι. Για την δική σας καλύτερη εμπειρία διαλέξαμε να φιλοξενήσουμε το παρόν webinar στην καλύτερη και πιο εύχρηστη πλατφόρμα που κυκλοφορεί στην αγορά.

Τα σεμινάρια είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών και το κόστος παρακολούθησης είναι 110€. (Έκπτωση 10% σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς).
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να μας καλέσετε στο 2311241875 ή να μας στείλετε e-mail στον info@neyroanadrasi.gr

Για γραφτείτε πατήστε εδώ...


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 3/19/2014 07:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Επιμορφωτικό σεμινάριο: " Αξιοποίηση των Νευροεπιστημών προς..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες