ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Παντελής Κολόκας: " Το όνομά μας: Κοινωνία πολιτών. Γιάννενα, πρώτη πόλη. "

Ειμαστε εδώ στο ιστορικό κέντρο της πόλης σε ένα χώρο που συνδέει την ιστορία με το σύγχρονο τρόπο ζωης το παρελθόν με το μέλλον για να σας ανακοινώσουμε το όνομα της παραταξής μας καθώς και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων.

Βρισκόμαστε σε περίοδο βαθειάς κρίσης.
Και μια κρίση για να ξεπεραστεί χρειάζεται την κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του λαού μας, με δράσεις καινοτόμες και πρωτοβουλίες έξυπνες, τόσο στο δημόσιο όσο και ...
στον ιδιωτικό τομέα.

Ο αγώνας για πλήρη αποκέντρωση ,και αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι διαρκείς .

Ο νέος Δήμος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που περιλαμβάνει την πόλη, το ιστορικό αστικό τμήμα και μια δυναμική αγροτική περιοχή, με δραστήριους και δημιουργικούς κατοίκους, έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να πρωτοπορήσει ακόμη στις νέες σημερινές συνθήκες .

Οι μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες . αλλά και οι αντικειμενικές δυσκολίες, απαιτείτούν μια νέα στρατηγική ολοκληρωμένης παρέμβασης.

Θέτουμε ένα μεγάλο στόχο . την πλήρη "αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής μας" αφου ξεκαθαριςω πως στη δημοτική κίνησή μας έχουν θέση όλοι οι πολίτες!

Βασικός άξονας στρατηγικής παρέμβασή μας, είναι η δημιουργία και συγκρότηση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου με τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Την ομαλή οργανωτική λειτουργία των δήμων που συνενώθηκαν Την πλήρη αξιοποίηση των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των τοπικών οργάνων και την παροχή υπηρεσιών στους δημότες στον τόπο κατοικίας τους.

2. Τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και στη λήψη των αποφάσεων από όλα τα όργανα του Δήμου. Σύνθημά μας είναι τα "γυάλινα Γιάννενα" τα γιάννενα διάφανα παντού

3. Την εξυπηρέτηση του δημότη σε όλα τα θέματα, με απλούστευση των διαδικασιών και δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας.

4. Την αναβάθμιση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με όργανα καταρτισμένα, υπεύθυνα και σταθερά προσανατολισμένα στην άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων τους ,καθώς και στην επεξεργασία προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής τους με τη δημιουργία γραφείου κατάθεσης προτάσεων των πολιτών.

5. Την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών που εντάχθηκαν στο νέο Δήμο.

6. Σημαντικό στοιχείο της πολιτικής μας αποτελεί η συγκρότηση και η λειτουργία νέων θεσμών και η ενίσχυση των υπαρχόντων, για την εξυπηρέτηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο πολίτη, όπως είναι:
- Ο συνήγορος του δημότη που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται στο δήμο Ιωαννιτών

- Η πλήρης αναθεώρηση στο τροπο αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία,αποτελεί για μας προτεραιότητα παιδειας και πολιτισμού , Mη αποδοχή της διαφορετικότητας επίσης καθώς και η δημιουργία συνθηκών , "μη αποκλεισμού" των όλων των συνδημοτών μας.

-Το αγροτικό κέντρο ως δίκτυο ενημέρωσης, η ψηφιακή εποχή που διανύουμε μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε και να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατο τρόπο τον πρωτογενή τομέα και την ποιότητα των προϊόντων με τα διαθέσιμα,πλέον εργαλεία ,

Το κέντρο υποστήριξης νέων αγροτών, μέσω της προώθησης αγροτικών προϊόντων απ´ το γραφείο σχεδιασμού έργων αγροτικής υποδομής με την καθοδήγηση των συμβούλων Αγροτικού Τομέα.

Οι συνθήκες είναι έτσι διαμορφωμένες που μόνο αναλαμβάνοντας δράση συλλογική μπορούμε να ξανάδημιουργήσουμε το όραμα που έχουμε χάσει, και το σημαντικότερο να μπορούμε να ονειρευόμαστε πάλι!

Το όνομα της παράταξής μας είναι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννενα πρώτη πόλη

Και αυτό γιατί :
Η κοινωνία πολιτών αναφέρεται κυρίως στις οργανωμένες ομάδας πολιτών που επιδιώκουν απο κοινού,την επίτευξη ενός κοινωφελούς - κατα την εκτιμισή μας βεβαίως- σκοπού .

Η κοινωνία πολιτών στο επίπεδο των ατόμων απαρτίζεται μόνο απο ενεργούς πολίτες .

Συνοπτικά , η κοινωνία Πολιτών λειτουργεί ως δίαυλος αμφίδρομης και εποικοδομητικής επικοινωνίας μεταξύ των επίσημων πολιτικών δομών ,και της κοινωνίας.
Οι πολίτες στην κοινωνία πολιτών δεν είναι ούτε πελάτες, ούτε ακόμη χειρότερα, θεατές, είναι ενεργά κύτταρα στο πλαίσιο μιας καθημερινής Δημοκρατίας.

Γιατί η Δημοκρατία όπως και η αλήθεια περισσότερο κι απο τη διαστρέβλωση κινδυνεύει απο τη σιωπή, κινδυνεύει απο την απάθεια.

Οι πυλώνες μιας σύγχρονης ανοιχτής, δημοκρατικής και ευημερούσας κοινωνίας είναι τρείς:
(1). Μια υγιής λειτουργούσα κοινωνία της αγοράς,
(2). Μια αποτελεσματική διαφανής,κοντά στον πολίτη δημόσια σφαίρα συντεταγμένων λειτουργιών ,
(3). Μια σφριγηλή και ανεξάρτητη απο ιδιωτικές,κομματικές ή κυβερνητικές επιρροές κοινωνία πολιτών.

Η οικονομία της αγοράς αποτελεί κινητήριο μοχλό της ανθρώπινης δημιουργικότητας,

Όπου εντός του πλαισίου μιας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτους με ρυθμιστικό ρόλο, αφενός εξασφαλίζει την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων, αφετέρου συνιστά την αναγκαία - αν και όχι ικανή - προϋπόθεση για έναν υψηλό δείκτη δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Γιάννενα πρώτη πόλη .
Γιατί τα Γιάννενα ήταν και μπορούν να ξαναγίνουν πρώτα παντού ως ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ

Σήμα μας ο γλάρος , εμπνευσμένο απο το ομώνυμο βιβλίο του Richard Bach γλάρος Ιωνάθαν όπου αποτυπώνεται η δυνατότητα που έχουμε ως κοινωνία να πετάξουμε ψηλά όταν δούμε τα πράγματα απ´ αυτή την προοπτική, και όχι με με τις μεμψιμοιρίες των διαφωνιών.

Τα πρώτα ονόματα:
Γεώργιος Αναστασίου Επιχειρηματίας
Κωνσταντίνος Δερματάς Ιατρικός Επισκέπτης
Γιολάντα Ζήκα - Τσόγκα Προϊσταμένη Κλινικής φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ΠΓΝΙ
Χρήστος Καψάλης Φιλόλογος
Αγγελική Κιτσάκη Ξεναγός
Πέτρος Κολιοφούκας Αστυνομικός
Ιωάννης Μηλιώτης Επιχειρηματίας
Άγγελος Μητσόπουλος Ποιητής - Συγγραφέας
Βασιλική Μπέκα Αισθητικός
Γεώργιος Μπόζιος Αστυνομικός
Ιωάννης Οικονόμου Απόστρατος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς
Ιωάννης Παπαγιάννης Δικηγόρος
Χρήστος Παπαρούνας Κτηνοτρόφος
Σταύρος Σιάσης Ελεύθερος Επαγγελματίας – Μέλος Τοπικού Συμβουλίου
Χρήστος Στεφάνου Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας - Άνεργος
Βασίλης Καλούδης Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ναπολέων Τσιάλιος Οικονομολόγος
Ζωή Χήτου Ιατρός Αναισθησιολόγος
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 3/26/2014 09:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Παντελής Κολόκας: " Το όνομά μας: Κοινωνία πολιτών. Γιάννενα, πρώτη πόλη. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες