ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Τέρενς Κουίκ: " Οι αγρότες που επένδυσαν σε πηγές ενέργειας οδηγούνται σε κραχ."

-Απεγνωσμένοι οι αγρότες που έκαναν επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
-Τους έχουν σακατέψει οικονομικά.
- Οδηγούνται σε κραχ τύπου χρηματαστηρίου 1999.

Σε κραχ τύπου Χρηματιστηρίου 1999 τείνει να καταλήξει για επενδυτές και επιχειρήσεις Φ/Β, το νομοθετικό πλαίσιο χρηματοδότησης και λειτουργίας των φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον...
Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας της 24χρονης αγρότισσας κατόχου φωτοβολταϊκού σταθμού 100kw Σουλτάνας Σαββάτη, που παραδόθηκε στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

«Μετά από πολλές δυσκολίες, όπως το τραπεζικό επιτόκιο (10%) , την υποχρεωτική διπλή ασφάλιση σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ , τους όρους σύνδεσης με τη ΔΕΗ άξιας 22.000 ευρώ , τελικά κατάφερα να ολοκληρώσω την επένδυση αυτή, αλλά μη γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει.

Ένα μήνα μετά την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στο χωράφι μου, το υπουργείο περιβάλλοντος αποφάσισε να επιβάλλει "χαράτσι" με το πρόσχημα της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ουσιαστικά όχι μόνο δεν ενίσχυσα το αγροτικό μου εισόδημα με τα φωτοβολταΐκά, αλλά αντίθετα εξακολουθώ να πληρώνω. Σήμερα η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ορίου: Είμαι απλήρωτη εδώ και 8 μήνες , κόβω τιμολόγιο κάθε μήνα πληρώνοντας κανονικά ΦΠΑ και φόρους, πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές ,δάνειο και φόρους εισοδήματος.

Και μέσα σ 'όλα, το Σάββατο 8 Μάρτιου 2014, το υπουργείο αποφάσισε να μειώσει την εγγυημένη τιμή που υπογράψαμε, κατά 20 % !!!»

«Ποιο θα είναι το μέλλον όλων αυτών των αγροτών που μετέτρεψαν τα χωράφια τους σε φωτοβολταΐκά πάρκα, κατόπιν δικών σας παρεχόμενων κινήτρων;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ. Και συνεχίζει:

«Μήπως υπάρχει πίσω από όλα αυτά, οργανωμένο σχέδιο ώστε με την πάροδο του χρόνου, (επειδή οι επενδύσεις αυτές χάνουν την αξία τους, δάνεια δεν δίνονται πλέον και η ενέργεια γίνεται φθηνότερη) να εξαλειφθεί το ενδιαφέρον και οι δυνατότητες των δικαιούχων και με μία υποτυπώδη επιστροφή των εξόδων τους, οι εν λόγω άδειες να παραχωρηθούν σε «φίλους», ξένους επενδυτές;»

Τέλος ο Τέρενς Κουίκ ζητά να πληροφορηθεί εάν ο Υπουργός έχει συνειδητοποιήσει, ότι βρίσκονται σε απόγνωση αγρότες - επενδυτές, και ότι όλο και αυξάνουν οι φωνές που φοβούνται ότι χιλιάδες επενδυτές οδεύουν σε κραχ τύπου Χρηματιστηρίου 1999.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΘΕΜΑ: ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΕ Α.Π.Ε.

Κύριε Υπουργέ,
Από την πολύ πρόσφατη εποχή που δημοσιογραφούσα, εξέφραζα, με τα όσα μου διεμήνυε η αγορά, την άποψη ότι το νομοθετικό πλαίσιο χρηματοδότησης και λειτουργίας των φωτοβολταϊκών συστημάτων, θα καταλήξει για επενδυτές και επιχειρήσεις Φ/Β σε κραχ τύπου Χρηματιστηρίου 1999. Και κυρίως για τους αγρότες εκείνους που μπήκαν σε δάνεια και υποθήκευση των χωραφιών τους.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω ως πρόλογο σε μια δραματική επιστολή που εστάλη στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση :
«Ονομάζομαι Σαββάτη Σουλτάνα και είμαι νέα αγρότισσα και κάτοχος φωτοβολταϊκού σταθμού 100kw.

Πριν περίπου 2 χρόνια πήρα δάνειο 200.000 ευρώ για να επενδύσω στις ΑΠΕ, με την προοπτική να ενισχύσω το αγροτικό εισόδημά μου και να μπορέσω να επιζήσω.

Μετά από πολλές δυσκολίες όπως το τραπεζικό επιτόκιο (10%) , την υποχρεωτική διπλή ασφάλιση σε ο.α.ε.ε και ΟΓΑ , τους όρους σύνδεσης με τη ΔΕΗ άξιας 22.000 ευρώ , τελικά να μπορέσω να ολοκληρώσω την επένδυση αυτή μη γνωρίζοντας τι θα εξακολουθήσει.

Ένα μήνα μετά την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών στο χωράφι μου, το υπουργείο περιβάλλοντος αποφάσισε να επιβάλλει "χαράτσι" με τον όρο ως έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνω χαράτσι 21.000 το χρόνο και μάλιστα να φορολογούμαι και για το ποσό αυτό, να μην μπορώ να πληρώσω τις δόσεις του δάνειου αλλά και τις ασφαλιστικές μου υποχρεώσεις.

Ουσιαστικά όχι μόνο δεν ενίσχυσα το αγροτικό μου εισόδημα με τα φωτοβολταΐκά, αλλά αντίθετα να δίνω από αυτό για να ανταπεξέλθω. Υποτίθεται ότι θα ήταν για 2 έτη. Είπα στον εαυτό μου ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση ,ας βοηθήσω και εγώ γι αυτό το χρονικό διάστημα και ας κινδυνεύω με κατάσχεση.

Σήμερα η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ορίου: Είμαι απλήρωτη εδώ και 8 μήνες , κόβω τιμολόγιο κάθε μήνα πληρώνοντας κανονικά φπα και φόρους, πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές ,δάνειο και φόρους εισοδήματος.

Το Σάββατο 8 Μάρτιου 2014 το υπουργείο αποφάσισε να μειώσει την εγγυημένη τιμή που υπογράψαμε κατά 20 %. Επίσης αποφάσισε να χαρίσω εγώ σαν παραγωγός το 35% τις παράγωγης του 2013,ποσό το οποίο ανέρχεται στα 30.000 περίπου ,δεν το έχω εισπράξει ακόμα και έχω πληρώσει φόρο εισοδήματος !!

Η κατάσταση είναι δραματική για τους 35.000 επενδυτές που έριξαν ζεστό χρήμα στην αγορά την περίοδο 2008-2013 μια περίοδο στην οποία η χώρα ήταν αξιόπιστη και χρειαζόντουσαν επενδύσεις.

Είμαι 24 ετών και με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν θα μπορέσω να ξανασταλθώ στα πόδια μου. Μην έχουμε τις αυτοκτονίες που προηγηθήκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους παραγωγούς.»

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Για ποιο λόγο αναιρέθηκε η δέσμευση του Πρωθυπουργού και κατά ακολουθία όλης της κυβέρνησης, ότι το 2013 ούτε ένας επιπλέον νέος φόρος δεν θα μπει; Πόσο ακόμα θα εξουθενώσετε τους αγρότες με την επιβολή χαρατσιών;

2) Ποιο θα είναι το μέλλον όλων αυτών των αγροτών που μετέτρεψαν τα χωράφια τους σε φωτοβολταΐκά πάρκα, κατόπιν δικών σας παρεχόμενων κινήτρων; Μήπως υπάρχει πίσω από όλα αυτά, τυχόν οργανωμένο σχέδιο ώστε με την πάροδο του χρόνου λόγω του ότι οι επενδύσεις αυτές χάνουν την αξία τους, δάνεια δεν δίνονται πλέον και η ενέργεια γίνεται φθηνότερη να εξαλειφθεί το ενδιαφέρον και οι δυνατότητες των δικαιούχων και με μία επιστροφή των εξόδων τους, οι εν λόγω άδειες θα παραχωρηθούν σε «φίλους», ξένους επενδυτές;

3) Ποια είναι η επανάκτηση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό όταν στο εσωτερικό η δυσπιστία του λαού στην κυβέρνηση αποτελεί τον καθρέφτη αυτής της χώρας; Πως είναι δυνατόν σε μία χώρα με τόσο ήλιο η πράσινη ανάπτυξη να έχει δύσει;

4) Γιατί το Υπουργείο αντί να βοηθήσει την ανάπτυξη στην οποία τόσο αναφέρεστε, εμποδίζει τις επενδύσεις; Σκοπεύετε να αναιρέσετε την απόφασή σας περί μείωσης της εγγυημένης τιμής κατά 20%;

5) Έχετε συνειδητοποιήσει, ότι βρίσκονται σε απόγνωση αγρότες - επενδυτές, και ότι όλο και αυξάνουν οι φωνές που φοβούνται ότι για χιλιάδες επενδυτές οδεύουμε σε κραχ τύπου Χρηματιστηρίου 1999;

6) Ποιος θα αποζημιώσει για την οικονομική και ηθική ζημιά αυτούς τους ανθρώπους;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/13/2014 08:38:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Οι αγρότες που επένδυσαν σε πηγές ενέργειας οδηγούνται σε κραχ." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες