ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Μαθητικό Συνέδριο "Γ. Σεφέρης: Από τη Σμύρνη στην Πόλη", στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.

Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν εφέτος το τρίτο στη σειρά μαθητικό συνέδριο με θέμα: "Γ. Σεφέρης: Από τη Σμύρνη στην Πόλη". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου 2014, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παράλληλα με το συνέδριο, που περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών συμβούλων και μαθητών, θα πραγματοποιηθούν ...
απαγγελίες ποιημάτων, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε χώρους που συνήθιζε να επισκέπτεται ο Σεφέρης κατά τα ταξίδια του στην Πόλη, συζητήσεις εν πλω στο Βόσπορο και την Προποντίδα με θέμα: «Διάλογος για την ποίηση του Γ. Σεφέρη». Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη, να επισκεφτούν ιστορικές κοινότητες, να γνωρίσουν τη μακραίωνη παράδοση και τη μεγαλοπρεπή φιλοξενία της Πόλης.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, μαθητές και καθηγητές από 15 σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο, Λευκωσία και την Πόλη.

Το Γενικό Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων υπέβαλλε υπόμνημα υποψηφιότητας για συμμετοχή του στο συνέδριο, στην κ. Ασπασία Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Στο υπόμνημα αναφέρθηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία της ταυτότητας του Λυκείου, δράσεις και πρωτοβουλίες, τιμητικές διακρίσεις αλλά και ενδεχόμενοι σχεδιασμοί για μια δημιουργική συμμετοχή του σχολείου στο συνέδριο.

Κατόπιν αυτού, το Λύκειο Πεδινής δέχτηκε πρόσκληση συμμετοχής από το Ζωγράφειο Λύκειο, την οποία αποδέχθηκε με ενθουσιασμό και θα συμμετάσχει στο συνέδριο με μια ομάδα που αποτελείται από 13 μαθητές και 3 υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. Ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος του σχολείου ορίστηκε από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ο κ. Νικήτας Παρίσης, φιλόλογος και συγγραφέας.
Η θεματική ενότητα του Λυκείου Πεδινής, έχει τον τίτλο: «Από το Ημερολόγιο Καταστρώματος, Β΄ στο Ημερολόγιο Καταστρώματος, Γ΄». Η παρουσίασή περιλαμβάνει εισήγηση, θεατρικό δρώμενο με βάση το σεφερικό ποίημα «Ελένη», βίντεο και μουσική παράσταση. Επιπλέον, οι μαθητές του Λυκείου Πεδινής συμμετέχουν στις απαγγελίες ποιημάτων και στις συζητήσεις εν πλω στο Βόσπορο. Πέραν της εργασίας τους, ετοίμασαν και ένα καλαίσθητο τεύχος για τον ιδρυτή του Ζωγραφείου Λυκείου, ηπειρώτη στην καταγωγή Χρηστάκη Ζωγράφο, προκειμένου να διανεμηθεί τιμητικά σε όλους τους συνέδρους.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν είναι οι:
Αντωνίου Παρασκευή, Διαμαντοπούλου Μαρίνα, Κοσμάς Θεοφάνης, Λεοντάρη Αλεξάνδρα, Νάκκας Νικήτας, Νούσης Χρήστος-Μάριος, Πεζοδρόμος Άγγελος, Σιαφάκα Στεφανία, Σίντος Δημήτριος, Σταμάτη Ελισσώ, Τσιτώνη Κωνσταντίνα, Τόλη Αγγελική, Φώτος Γεώργιος.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Κωνσταντίνου Λάμπρος, Διευθυντής Γενικού Λυκείου Πεδινής,
Στάμου Ευαγγελία, φιλόλογος,
Ντέλλα Αθηνά, φιλόλογος

Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου, σημερινός διευθυντής του ιστορικού Ζωγραφείου Λυκείου, όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο «θα συναντηθούν στη μαγική Πόλη, στην πόλη των πόλεων, όχι μόνο για να ζωντανέψουν το λόγο του ποιητή, αλλά για να ανοίξουν δρόμους, για να συναντηθούν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι με τις γνώσεις τους και κυρίως με την ανοιχτή καρδιά τους θα βοηθήσουν να αναδυθεί η ελπίδα για το αύριο».

Το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά από το διαδίκτυο στη διεύθυνση livemedia.gr Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 2651091756


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 3/11/2014 09:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Μαθητικό Συνέδριο "Γ. Σεφέρης: Από τη Σμύρνη στην Πόλη", στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες