ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης από το Οικουμενικό σχολείο Αθηνά.

"Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο για όλους τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου. "

Στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά, με την ευγενική χορηγία του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, παρέχει δωρεάν 7.000 μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου σε όλη την Ελλάδα. Προσεγγίζοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες με ευαισθησία και υπευθυνότητα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά αναλαμβάνει κοινωνική δράση για...
μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια».

Με στόχο να σταθεί αρωγός σε κάθε μαθητή, έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά παρέχει δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), καθώς και ελεύθερη πρόσβαση σε on line εκπαιδευτικό υλικό, με νέες τεχνολογίες, μέσω του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ. Η ανταπόκριση μαθητών και γονέων από όλη την Ελλάδα στην πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς, μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο, έχουν καταγραφεί 184.890 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του arnos.gr ,που παρέχει online τα βίντεο διδασκαλίας και το εκπαιδευτικό υλικό.

Το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και του Κέντρου On Line εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Πρωτεργάτες όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες - συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

Με σεβασμό στην παιδαγωγική προσέγγιση του Υπουργείου Παιδείας και τις ανάγκες του σχολείου, η πρωτοβουλία του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά στοχεύει να παρακινήσει κάθε μαθητή να αναλάβει ενεργό δράση στην επιμόρφωσή του, μέσα από «Καινοτόμες πράξεις παιδείας», που θέτουν τις διαδικτυακές εφαρμογές στην υπηρεσία της εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα παρέχονται:
1. Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου.
2. Δημιουργία on line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες.
3. Εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή.
4. Υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε σχολεία 1-θέσια, 2-θέσια κ.ο.κ.
5. Επιπλέον ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
6. Σενάρια μαθήματος για τον δάσκαλο της επόμενης μέρας.
7. Εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους.
8. Εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό.
9. Προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στο παγκόσμιο.

Το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης Αρνός:
• Έχει δημιουργήσει, μέχρι και σήμερα, για λογαριασμό του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά περισσότερα από 7000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο για το Δημοτικό σχολείο.
• Φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του arnos.gr

όλο το εκπαιδευτικό υλικό
• Η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη και τα μαθήματα είναι: Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά, Γεωγραφία, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο.
• Συνεχώς αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε τα μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο.
• Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι: facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina
• 184.890 επισκέψεις για το μήνα Φεβρουάριο.

Αναλυτική λίστα των διδασκόμενων μαθημάτων στο Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/19/2014 09:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης από το Οικουμενικό σχολείο Αθηνά. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες