ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Πανηπειρωτική Ελλάδας: " Καθαρά και ξάστερα προχωρούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων γαλακτοπαραγωγών."

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών, που συνήλθε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζήτησε και το κρίσιμο ζήτημα της απελευθέρωσης της διάρκειας ορίου ζωής του γάλακτος. Δηλαδή το γάλα, που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα με διάρκεια ζωής 5 ημερών, θα κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής 7, 10 ή και περισσότερων ημερών.

Μελετώντας την έκθεση του ΟΑΣΑ στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση για να προτείνει τις ...
αυτές δε βλέπουμε πουθενά ενδιαφέρον για τη υγιεινή διατροφή του λαού μας.
Το μόνο ενδιαφέρον που αναδύεται είναι για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο γεγονός, ότι στην Ελλάδα το «φρέσκο» παστεριωμένο γάλα που κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής 5 ημερών αποτελεί «…μια αυστηρή απόκλιση από τις συνήθεις πρακτικές της ΕΕ που προκύπτουν από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η απόκλιση αυτή ενδεχομένως να βλάπτει τον ανταγωνισμό στη σχετική αγορά σε σημαντικό βαθμό…» και ότι με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό 852/2004 «…εναπόκειται στον κατασκευαστή του προϊόντος να προσδιορίζει τη διάρκεια ζωής του» και ότι «η κατάργηση του ορίου των πέντε ημερών θα δώσει επαρκή χρόνο στη βιομηχανία για την εισαγωγή γάλακτος από άλλες, φθηνότερες χώρες της ΕΕ, μειώνοντας έτσι το κόστος των πρώτων υλών…».

Μελετώντας την έκθεση του ΟΑΣΑ στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση για να προτείνει τις αλλαγές αυτές δε βλέπουμε πουθενά ενδιαφέρον για την παραγωγή των μικρών κτηνοτρόφων μας που κρατούν, όσο είναι δυνατόν, ζωντανή την κοινωνία των χωριών μας.
Αντίθετα, ανοιχτά ομολογείται ότι «…Η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού θα καταστήσει πολύ δύσκολο για τα τοπικά μικρά αγροκτήματα να λειτουργήσουν σύμφωνα με το ισχύον επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα περίμενε κανείς ότι ορισμένα από αυτά θα αγοραστούν από τις μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις...».
Δηλαδή καθαρά και ξάστερα, χωρίς υπεκφυγές, τονίζεται ότι θέλουν να προχωρήσουν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας παραγωγής.

Στη συνέχεια των ποσοστώσεων και του φόρου της συνυπευθυνότητας, της ΚΑΠ και της αναθεωρημένης ΚΑΠ, των χαρατσιών, των δυσβάσταχτων φόρων κεντρικών και τοπικών, των «δικαιωμάτων στα βοσκοτόπια», στην κατάργηση της ονομασίας προέλευσης, του ξεπουλήματος της ΔΩΔΩΝΗΣ, έρχεται η χαριστική βολή για τη μικρομεσαία κτηνοτροφία της Ηπείρου.

Εμείς οι απόδημοι Ηπειρώτες του λεκανοπέδιου και των άλλων πόλεων, γνωρίζουμε καλά ότι οι όμορφες λέξεις για φτηνό γάλα στους καταναλωτές, σε όλους εμάς δηλαδή, είναι κενό γράμμα.
Το έχουμε δει:
-Δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές για τις λαϊκές οικογένειες. 
-Το γάλα που θα φθάνει στο σπίτι μας θα έχει χαμηλότερη ποιότητα και ακριβότερη τιμή. 
-Θα το παίρνουν από τα αδέλφια μας στα χωριά για ένα κομμάτι ψωμί και θα το πουλάνε σε μας στις πόλεις για χαβιάρι!

 Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτές τις καταστροφικές για τον πρωτογενή τομέα και τους καταναλωτές ρυθμίσεις και τους Ηπειρώτες και καταγόμενους από την Ήπειρο βουλευτές με αίσθημα ευθύνης να μην ψηφίσουν στη Βουλή τις σχετικές διατάξεις.

Οι απόδημοι Ηπειρώτες επιβεβαιώνουμε άλλη μια φορά όσα και το φθινόπωρο τονίσαμε: Η χώρα μας έχει τη δυνατότητα για διατροφική επάρκεια με υγιεινή και σε προσιτές τιμές διατροφή. Μεγάλες είναι οι δυνατότητες της Ηπείρου στην επίτευξη αυτού του στόχου. Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των συνεταιρισμών, που πρέπει να είναι παραγωγικοί. Να έχουν πλήρη καθετοποίηση. Να κάνουν πράξη την κοινότητα των συμφερόντων των πραγματικών παραγωγών, των μικρομεσαίων ιδιοκτητών-καλλιεργητών της γης με τους εργαζομένους.

Οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι σήμερα συμπιέζονται κάτω από το βάρος των αποφάσεων της ΚΑΠ της Ε.Ε., που επιδοτεί τα προϊόντα των μεγάλων αγροτοκτηνοτροφικών συγκροτημάτων της Ευρώπης, που τσακίζει την παραγωγή μας με την επιβολή των ποσοστώσεων, που ανεβάζει το κόστος με την απαγόρευση στην ουσία της παραγωγής ποιοτικών και φθηνών ζωοτροφών από την πλούσια φυτική μας παραγωγή, που επιβάλλει αντικειμενικά τη λειτουργία των μεσαζόντων μεγαλεμπόρων που αγοράζουν φθηνά από τους κτηνοτρόφους και πουλούν ακριβά στους καταναλωτές και στα λαϊκά νοικοκυριά των αστικών κέντρων, αφού δεν υπάρχει οργανωμένο δίκτυο κρατικών και συνεταιριστικών σφαγείων, τυποποιητηρίων, ψυγείων και αποθηκών.
Σήμερα, με τις εφαρμογές της πληροφορικής, η οργάνωση τέτοιου δικτύου σε ένα κράτος που θέλει να είναι φιλεργατικό και φιλολαϊκό και ταυτόχρονο ελεγχόμενο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τεχνικά είναι απλή υπόθεση.

Ένα τέτοιο σχήμα παραγωγικών συνεταιρισμών επιθυμούμε, που να συνδέεται με τη βιομηχανική παραγωγή ζωοτροφών, που να συνδέεται με την τελική επεξεργασία των γαλακτοκομικών προϊόντων και των προϊόντων κρέατος, που να συνδέεται με ένα μεγάλο δίκτυο διανομής της παραγωγής που θα δίνει στους καταναλωτές φθηνά προϊόντα σε εξαιρετική ποιότητα.

Εμείς και μέσα από τους συλλόγους μας, τις αδελφότητες μας θα αγωνιστούμε σθεναρά. Καλούμε όλη την Ηπειρωτική αποδημία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα μέλη της ΠΣΕ, Αδελφότητες, Συλλόγους, Ενώσεις, Ομοσπονδίες να το κάνουν θέμα προβληματισμού και δράσης των Συμβουλίων τους, όλων των χωριανών τους, όλων των Ηπειρωτών, όπου και αν βρίσκονται.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 3/30/2014 03:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πανηπειρωτική Ελλάδας: " Καθαρά και ξάστερα προχωρούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων γαλακτοπαραγωγών.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες