ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Επιστημονικό συνέδριο "Παραδοσιακή τεχνική και τεχνίτες λάξευσης και κατεργασίας της πέτρας" από την ΠΕΔ Ηπείρου.

H ΠΕΔ Ηπείρου διοργανώνει ένα επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Παραδοσιακή τεχνική και τεχνίτες λάξευσης και κατεργασίας της πέτρας».

Με στόχο την διάσωση και προβολή της τεχνικής των μαστόρων της πέτρας, την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και των διασυνοριακών ανταλλαγών, καθώς και την αύξηση της επισκεψιμότητας της ...
περιοχής.

«Η ΠΕΔ Ηπείρου συμμετέχει, ως Επικεφαλής Εταίρος, με τους Ιταλικούς Carpignano Salentino και Zollino στην υλοποίηση της Πράξης «STONE AND TRADITION» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.

Οι Πέτρινοι οικισμοί Ηπείρου και Απουλίας, αποτελούν χαρακτηριστικό πρότυπο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, μεταξύ των όμορων λαών Ελλάδας – Ιταλίας. Οι πρόγονοί τους, γνωστοί και ως μάστορες της πέτρας, άριστοι χτίστες γεφυριών, μοναστηριών, αρχοντικών, ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα της τέχνης τους.

Η Πράξη στοχεύει στη διάσωση και προβολή της τεχνικής των μαστόρων της πέτρας, στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και των διασυνοριακών ανταλλαγών, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Προσδοκά επίσης στην ανταλλαγή τεχνικών μεθόδων για τη βελτίωση και διάδοση μιας παραδοσιακής τέχνης που στο πέρασμα του χρόνου χάνεται (κατεργασία και λάξευση της πέτρας).

Ο κύριος στόχος της Πράξης είναι η προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στις Περιοχές Παρέμβασης (Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων – Άρτας (Ελλάδα) και Επαρχία Λέτσε (Ιταλία)).
Αυτές οι δυο περιοχές είναι προικισμένες με ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο που δένει αρμονικά με της ανθρώπινες κατασκευές. Η επιτυχής υλοποίηση της Πράξης θα βοηθήσει στο να αναπτυχθεί το πολιτιστικό και πολιτισμικό απόθεμα των περιοχών και στο να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους με την περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι της Πράξης προσδιορίζονται ως εξής:
1. Aνταλλαγή μεθόδων και τεχνικών της τέχνης της πέτρας.
2. Υποστήριξη και ενίσχυση των Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
3. Ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και των ανταλλαγών, καθώς και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στις Περιοχές Παρέμβασης.
4. Προώθηση των φυσικών υλικών (πέτρα) που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές και της χρήσης της πέτρας στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική σαν έργο τέχνης.
5. Διάδοση των παραδοσιακών τεχνών σαν συνεκτικό στοιχείο με την φύση.
6. Προώθηση και αξιοποίηση των παραδοσιακών οικισμών, στο πεδίο του θεματικού τουρισμού.
7. Προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία στους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού.
8. Βελτίωση της ελκυστικότητας των Περιοχών Παρέμβασης και ανάπτυξη μηχανισμών υποστήριξης του τουριστικού προϊόντος.
9. Ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας (σε σχέση με την δεξιοτεχνία της τεχνικής της πέτρας) σε τοπικό, περιφερειακό και πολυεθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της Πράξης, η ΠΕΔ Ηπείρου διοργανώνει ένα επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Παραδοσιακή τεχνική και τεχνίτες λάξευσης και κατεργασίας της πέτρας».

Εισηγητές του συνεδρίου είναι:
- ο κ. Χρίστος Παπαβρανούσης Αρχιτέκτονας/Πρόεδρος ΤΕΕ Ηπείρου
- ο κ. Θανάσης Ζυγούρης, Αρχιτέκτονας
- ο κ. Γιώργος Σμύρης, Αρχιτέκτονας, Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
- και η κα. Ελένη Παγκρατίου, Αρχιτέκτονας - Γεωγράφος

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής και των μεθόδων (σύγχρονων και παραδοσιακών της επεξεργασίας της πέτρας) και από τις δύο πλευρές των συνόρων, όπου η πέτρα κυριαρχεί ως δομικό και αρχιτεκτονικό στοιχείο.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας επιλεγμένων πέτρινων τεχνουργημάτων.

Σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε τις εργασίες αυτού του πολύ σημαντικού επιστημονικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 στις 17:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αραβαντινού 6-8.»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/27/2014 10:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Επιστημονικό συνέδριο "Παραδοσιακή τεχνική και τεχνίτες λάξευσης και κατεργασίας της πέτρας" από την ΠΕΔ Ηπείρου. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες