ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Θ. Σκυλακάκης: " Ο ευρωσκεπτικισμός χειροτερεύει και στον Βορρά και στον Νότο."

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Προέδρου της Δράσης Θ. Σκυλακάκη στον Real fm και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο:

Πρωτογενές πλεόνασμα
«Αποκαλύφθηκε πριν από πολλούς μήνες πως δεν έχουν πληρωθεί 360 χιλιάδες συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Δεν έχουν περιληφθεί στο έλλειμμα. Καταλαβαίνετε πως όλη αυτή η ...
λογιστική προσπάθεια, που έχει ένα νόημα στην διαπραγμάτευση, έχει παράλληλα και ένα τεράστιο κόστος για τους ανθρώπους. Δημιουργείται πλεόνασμα, μη πληρώνοντας συντάξεις".

Φορολογία
"Υπάρχει μια τεράστια υπερφορολόγηση. Βγήκε χθες πως είναι 2,6 εκατομμύρια οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, προσθέστε ένα εκατομμύριο που χρωστούν στην ΔΕΗ, 370.000 που είναι στον ΟΑΕΕ και χρωστούν 8 εκατ. ληξιπρόθεσμα. Το ερώτημα είναι, πώς εξηγεί ο κύριος Στουρνάρας το γεγονός πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους; Η άποψη της Δράσης είναι πολύ σαφής. Υπάρχει υπερφορολόγηση που διαλύει τη μεσαία τάξη και στον ιδιωτικό τομέα. Και είμαστε οι μοναδικοί που δείχνουμε μια εναλλακτική πορεία. Χρειαζόμαστε μικρότερο κράτος, με λιγότερους φόρους, για να μεταφέρουμε μαζικά πόρους στον παραγωγικό, εξωστρεφή ιδιωτικό τομέα της οικονομίας για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο».

Ελληνικό
«Εμείς έχουμε εδώ και πολλούς μήνες επισημάνει, πως οι αποκρατικοποιήσεις γίνονται με απομάκρυνση, αντί για προσέλκυση επενδυτών. Στην ΔΕΣΦΑ ξεκίνησαν 3-4 και κατέληξε ένας, στον ΟΠΑΠ το ίδιο, στα λαχεία το ίδιο και τώρα έχουμε και το Ελληνικό. Κατά την γνώμη μου, είναι αδιανόητο να φύγει το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας, με μια προσφορά, σαν να μην υπάρχουν επενδυτές. Δεν μπορούμε να λέμε πως υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά υπάρχει μόνος ένας στον πλανήτη, που να ενδιαφέρεται για το «φιλέτο» του Ελληνικού. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, η ουσία είναι πως δεν μπορείς να δώσεις το πιο πολύτιμο στοιχείο της χώρας, με μια προσφορά. Ας κάνει έναν δεύτερο διαγωνισμό και αν μη τι άλλο, θα μπορέσει να δώσει το Ελληνικό, μετά την τακτοποίηση του ελληνικού χρέους που θα γίνει μετά το καλοκαίρι, κάτι που θα αυξήσει πολύ το τίμημα».

Ευρώπη
«Ο ευρωσκεπτικισμός χειροτερεύει και στον Βορρά και στον Νότο. Και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Στον Βορρά, διότι θεωρούν πως τα χρήματα της Ευρώπης δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Και στον Νότο θεωρούν πως μέσα από τον διακυβερνητικό τρόπο λειτουργίας, αυτό δεν είναι Ευρώπη. Συμφωνώ και με τους δυο. Η πρόταση μας είναι πως για να το λύσουμε αυτό, θέλουμε περισσότερη και ομοσπονδιακή Ευρώπη. Θέλουμε ισχυρούς θεσμούς που δεν θα είναι διακυβερνητικοί, αλλά θα βασίζονται σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα είναι οι κυβερνήσεις που αποφασίζουν, αλλά ισχυρά ευρωπαϊκά όργανα. Και αυτό είναι κάτι που εμάς μας ευνοεί ως πιο αδύνατους. Όταν αποφασίζουν οι κυβερνήσεις, η Ελλάδα χάνει. Και η Γερμανία δίνει τον τόνο της πολιτικής".

Ευρωπαϊκά κονδύλια
"Πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ευρωπαϊκά λεφτά με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Είμαι στην Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμών και πρέπει να σας πω ότι δεν ελέγχονται σωστά τα ευρωπαϊκά χρήματα, υπάρχει διαφθορά, σπατάλη, κακή χρήση.

Ευρωεκλογές
Η Δράση κατεβαίνει σε εκλογές για να πει στον κόσμο: "Μην ψηφίσετε ευρωσκεπτικιστές που πάνε την Ευρώπη πίσω. Ψηφίστε κόμματα, όπως είμαστε εμείς, που θέλουμε να προχωρήσει μπροστά η υπόθεση της Ευρώπης". Δεν υπάρχει λύση αν γυρίσουμε στα σύνορα μας. Με την Ελλάδα τόσο αποδυναμωμένη, με τόσο μεγάλο χρέος, με τόσους πολλούς ανέργους, δεν υπάρχει δρόμος έξω από την Ευρώπη. Υπάρχει δρόμος μόνο μέσα από την Ευρώπη.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 3/12/2014 07:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Θ. Σκυλακάκης: " Ο ευρωσκεπτικισμός χειροτερεύει και στον Βορρά και στον Νότο.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες