ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

«Σταμάτα το Bullying, Μίλα Τώρα!» είπαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ.

Ανήμερα της 6ης Μαρτίου, Εθνικής Ημέρας Ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying), οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ ανέλαβαν δράση!

Με την πρωτότυπη εκδήλωση που πραγματοποίησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, κατάφεραν να αναδείξουν όλες τις πτυχές του...
προβλήματος και ταυτόχρονα να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, έτσι ώστε να περάσει εντός και εκτός σχολείου το μήνυμα, ότι πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αλλά και κυρίως να αποτρέπουμε τέτοιου είδους δυσάρεστες καταστάσεις.

Με κεντρικό σύνθημα τη φράση: «Σταμάτα το Bullying, ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ!» και επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, οι μαθητές πραγματοποίησαν εικαστικές παρεμβάσεις, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, διάβασαν επίκαιρα μηνύματα, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο αλλά και ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι που οι ίδιοι δημιούργησαν με θέμα τι άλλο, την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού.Βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Απόδημου Ελληνισμού και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα Ανέτα Μαντέλη, η οποία ανέλυσε, με συγκεκριμένα μάλιστα παραδείγματα, το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό σχολείο σχετικά με το Bullying.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα παιδιά για την εξαιρετική τους δουλειά και τους ζήτησε να βρίσκονται δίπλα σε κάθε παιδί που αντιληφθούν ότι εκφοβίζεται και νιώθει πόνο, φόβο ή ντροπή.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/06/2014 02:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "«Σταμάτα το Bullying, Μίλα Τώρα!» είπαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες