ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

ΤΕΙ Καβάλας: " Παιδιά δεν χωράτε, σας παρακαλώ να φύγετε... "

Την ίδια στιγμή που το ΥΠΕΚΑ υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του ΤΕΙ Καβάλας, σχετικά με το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου, σπουδαστές διώχνονται από το μάθημα λόγω έλλειψης καθηγητών!

Η Κατάσταση.
Τα αμφιθέατρα ασφυκτικά γεμάτα σπουδαστές και οι καθηγητές αριθμητικά ανεπαρκείς να καλύψουν τις ώρες διδασκαλίας.
Αποτέλεσμα; Οι καθηγητές να ζητούν από μαθητές να...
εγκαταλείψουν τις αίθουσες...

Αυτή είναι η εικόνα στο ΤΕΙ Καβάλας, μετά τις μειώσεις του διδακτικού προσωπικού!

«Επανειλημμένως έχει επισημανθεί στο υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα που προέκυψε με τη μείωση του διδακτικού προσωπικού. Από την ώρα που δεν μπορεί να λύσει το θέμα των εκτάκτων, διότι υπάρχει πίεση από την Τρόικα, πρέπει να βρεθούν λύσεις και μάλιστα άμεσα. 
Ακόμη και τους πανεπιστημιακούς υποτρόφους που μας παραχώρησαν, τους απέσυραν διότι δεν το επέτρεψε η τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Θανάσης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας πως «πέρυσι είχαμε 80 έκτακτους καθηγητές και φέτος λειτουργούμε με επτά».

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Ο κος Μητρόπουλος δήλωσε τα παραπάνω κατόπιν του πραγματικού συμβάντος που θα διαβάσετε παρακάτω...

Προχθές το απόγευμα στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, η αίθουσα διδασκαλίας, χωρητικότητας 120 ατόμων, γέμισε με περισσότερους από 150 φοιτητές, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να αναγκαστεί να ζητήσει από τους όρθιους φοιτητές να αποχωρήσουν και να ορίσει αναπλήρωση του μαθήματος για όσους φοιτητές που παρακολουθούσαν όρθιοι.

«Παλαιότερα, όταν υπήρχε προσωπικό, είχε τη δυνατότητα το ΤΕΙ να "σπάσει" ένα τμήμα στα δύο. Σήμερα, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης από ωρομίσθιους, διογκώνεται το πρόβλημα», εξηγεί ο καθηγητής κος Παρχαρίδης.

«Αναγκάστηκα να ζητήσω από τα 60 παιδιά που δεν έβρισκαν θέση να καθίσουν στο μάθημα, να φύγουν! Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα μέσα στη χρονιά, διότι ένας φοιτητής αν δεν βρει θέση να παρακολουθήσει το μάθημα, είναι λογικό μετά από μια δυο φορές να το εγκαταλείψει εντελώς», καταλήγει ο κ. Παρχαρίδης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με τη βιβλιογραφία των περισσότερων Παιδαγωγικών μεθόδων διδασκαλίας, η ποιότητα του μαθήματος εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των μαθητών, με αντιστρόφως ανάλογη σχέση...
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί ομαλά κανένα σχέδιο μαθήματος με τέτοια νούμερα σπουδαστών, και ιδιαίτερα ορθίων !

Αυτό είναι το ενδιαφέρον που δείχνει η πολιτεία στο "σημαντικότατο" κατά τ'άλλα ΤΕΙ της Καβάλας;

Έτσι θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες οι αυριανοί Τεχνολόγοι Πετρελαίου, που θα εργασθούν στα "νέα" κοιτάσματα των Ιωαννίνων, του Κατακόλου και του Πατραϊκού κόλπου;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KAVALA OIL


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 3/06/2014 09:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΤΕΙ Καβάλας: " Παιδιά δεν χωράτε, σας παρακαλώ να φύγετε... " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες