ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαρτίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Γ. Χατζημαρκάκης: " Η Μεσόγειος δεν προσφέρεται για πειράματα."

Αποκαλύψεις για εταιρείες που πουλούσαν ουσίες για την κατασκευή των χημικών όπλων στη Συρία.

Νέα δεδομένα προκύπτουν για τα χημικά της Συρίας από την αποκάλυψη ότι 50 τουλάχιστον εταιρείες από τη Γερμανία κι από άλλες χώρες προμήθευσαν τη Συρία με ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χημικών όπλων.
“Μαθαίνουμε, τώρα, πως υπάρχουν 50 τουλάχιστον εταιρείες από τη...
Γερμανία κι από άλλες χώρες που προμήθευσαν τη Συρία με ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χημικών όπλων. Άρα, υπάρχουν κάποιοι που πούλησαν και κέρδισαν από την πώληση αυτή. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα διότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Αυτό που ζητάω τώρα ξεκάθαρα, είναι: Εκείνοι που πούλησαν χημικά να αναλάβουν να καταστρέψουν τα χημικά όπλα στο έδαφος τους. Η Μεσόγειος δεν προσφέρεται για πειράματα”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.

“ΤΟΞΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ”
Ο κ. Χατζημαρκάκης προχώρησε στην παραπάνω δήλωση επικαλούμενος δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, η οποία φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: “τοξικό μυστικό”, στο οποίο επιρρίπτονται ευθύνες σε Γερμανικές και άλλες εταιρείες ότι προμήθευσαν τη Συρία με ουσίες που χρησιμοποιούνται για κατασκευή χημικών όπλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Γερμανικές επιχειρήσεις προμήθευαν το Συριακό καθεστώς με εξαρτήματα, υλικά και ουσίες, τα οποία προορίζονταν για τα οπλικά εργοστάσια. Αυτό αποδεικνύεται όπως αναφέρει η εφημερίδα από εμπιστευτική έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). Οι επιθεωρητές του OPCW συγκέντρωσαν στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ότι συγκεκριμένες χώρες προμήθευαν την Συρία με ουσίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χημικών όπλων. Εκτός από επιχειρήσεις από την Γερμανία, η έκθεση περιλαμβάνει και ονόματα επιχειρήσεων από την Κίνα, την Ρωσία, την Αμερική, την Ινδία και την Γαλλία. Η έκθεση είναι εμπιστευτική και τα ονόματα των επιχειρήσεων δεν αναφέρονται στο εν λόγο άρθρο αφού η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις αυτές.

Επίσης αναφέρεται πως σε 36 επιζώντες από την χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου μετά από εξέταση από τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών βρέθηκαν ίχνη από την νευροτοξική ουσία Σαρίν. Η ουσία αυτή αποτελεί εφεύρεση της I. G. Farben, γερμανικής εταιρείας από το 1938. Η OPCW έχει συγκεντρώσει 50 περιπτώσεις, όπου γερμανικές εταιρίες προμήθευαν συριακά οπλικά εργοστάσια με την συγκεκριμένη ουσία από το 1982 μέχρι 1993. Η λίστα έχει παραδοθεί στην ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας, η οποία θα εξετάσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

“Είναι πολύ σοβαρό θέμα. Πιστεύω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τώρα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να επισκεφτώ τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων στη Χάγη για να μάθουμε πλέον ξεκάθαρα τι έχει συμβεί και να στηρίξουμε το αίτημα να μην καταστραφούν τα χημικά στη Μεσόγειο. Σε αυτή την προσπάθεια καλώ κάθε πολίτη ή φορέα να συμμετέχει”, υπογραμμίζει ο κ. Χατζημαρκάκης.

Απάντηση Άστον μετά τη μάσκα
Δεν θα υπάρχει περιβαλλοντική ρύπανση στη Μεσόγειο από την καταστροφή των χημικών της Συρίας, απαντά η κα Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας, στον ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη, ο οποίος μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα των χημικών, είχε επιλέξει μια ακτιβιστική ενέργεια προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στο σχεδιασμό για καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο, φορώντας μάσκα χημικών αερίων πολέμου στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Η “Υπουργός Εξωτερικών” της Ε.Ε. στην επιστολή της αναφέρεται μεταξύ άλλων στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά την υδρόλυση αλλά και και μετά, ορίζοντας τον τόπο και τον τρόπο καταστροφής των υπολειμμάτων.

Στο κείμενο της, αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Το σχέδιο καταστροφής του Συριακού οπλοστασίου χημικών όπλων συμφωνήθηκε και επιβλέπεται από το Εκτελεστικό συμβούλιο του Οργανισμού απαγόρευσης Χημικών Όπλων (OPCW) και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που έχουν λάβει όλα τα οικεία μέτρα τα οποία εξασφαλίζουν την ασφαλή και κατάλληλη περιβαλλοντολογικά καταστροφή όλων των κατηγοριών των Συριακών χημικών όπλων. Το σχέδιο αυτό περιέχεται σε μία σειρά δημοσίων εγγράφων του OPCW περιλαμβανομένων των οικείων αποφάσεων του Εκτελεστικού Συμβουλίου του OPCW.

Στον σχεδιασμό της επιχειρήσεως τόσο το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) συμμετείχαν ενεργά. Ο OPCW οργάνωσε πρόσφατα μία συνάντηση με σημαντικές διεθνείς και εθνικές περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να εξηγήσει ότι η καταστροφή θα λάβει χώρα σύμφωνα με τις διατάξεις των διεθνών και εθνικών νομοθεσιών.

Η διαδικασία υδρόλυσης θα διαρκέσει από 45 έως 90 ημέρες από την στιγμή που θα φορτωθούν όλες οι χημικές ουσίες στο πλοίο των ΗΠΑ. Το φορητό σύστημα υδρόλυσης (FDHS) για τα χημικά Προτεραιότητας 1 βασίζεται πάνω στη μέθοδο αδρανοποίησης επί της οποίας το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει εκτεταμένες γνώσεις και εμπειρία χάριν της χρήσης της στο πρόγραμμα καταστροφής των αμερικανικών χημικών όπλων. Η διαδικασία FDHS δεν περιλαμβάνει αποτέφρωση και δεν θα παράξει μολυσματικές εκπομπές. Κανένα υπό-προϊόν της υδρόλυσης δεν θα απορριφθεί στην θάλασσα ή την ατμόσφαιρα. Τα λύματα της υδρόλυσης θα μεταφερθούν απευθείας σε ISO πιστοποιημένες δεξαμενές επί του πλοίου που επελέγησαν για την ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά των λυμάτων. Αυτές οι δεξαμενές θα παραμείνουν στο πλοίο έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, οπότε τα λύματα θα μεταφερθούν για καταστροφή σε εμπορικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, επεξεργασίας και καταστροφής επικίνδυνων λυμάτων. Η καταστροφή των λυμάτων και των χημικών ουσιών Προτεραιότητας 2 θα πραγματοποιηθεί με αποτέφρωση από τις εταιρείες VEOLIA-ΗΠΑ και Ekokem-Φιλανδία που επελέγησαν μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

Η Ιταλική Κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με τον OPCW όσον αφορά την μεταφόρτωση των χημικών Προτεραιότητας 1 στο Αμερικανικό πλοίο στον λιμένα Gioia Tauro. Οι κυβερνήσεις της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τη Νορβηγία, συμφώνησαν να διαθέσουν σκάφη για την υποστήριξη της όλης επιχείρησης. Επιπλέον, η Γερμανία, το ΗΒ και η Φιλανδία συμφώνησαν να γίνει επεξεργασία των λυμάτων στο έδαφος τους. Θα πρέπει επίσης να υπογραμμισθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και Κράτη μέλη αυτής έχουν συνεισφέρει με σημαντικά χρηματικά ποσά και σε είδος σε αυτήν την επιχείρηση που στοχεύει να αποτρέψει την επανάληψη της χρήσης χημικών όπλων εναντίον του Συριακού λαού.

Με τιμή
Catherine Ashton


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 3/27/2014 08:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γ. Χατζημαρκάκης: " Η Μεσόγειος δεν προσφέρεται για πειράματα.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες