ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Η καραμέλα του συστήματος που εξομοιώνει τους πάντες… προς τα κάτω.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Μου «τράβηξε το μάτι» τις προάλλες ένας τίτλος ανάρτησης της ιστοσελίδας techit.gr που έλεγε : «Η ιστοσελίδα που «φοβίζει» τους πολιτικούς. Ελέγχει τα όσα λένε και εντοπίζει τις ανακρίβειες».

Και η απαραίτητη επεξήγηση είναι ότι πρόκειται για ένα « Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των πολιτών προκειμένου να ελέγχουν την ακρίβεια των όσων λένε οι πολιτικοί».
Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φιλοδοξεί να ...
γίνει αυτή η ιστοσελίδα , το FactcheckEU, το οποίο ενόψει ευρωεκλογών θα ελέγχει συστηματικά τα λεγόμενα των πολιτικών, προκειμένου να εντοπίζει ανακρίβειες, καλώντας έτσι τους υποψηφίους να ενημερώνονται σωστά προτού απευθυνθούν στους ευρωπαίους πολίτες.

Σκέφτηκα ότι «Επιτέλους !
Να ένα – διαδικτυακό έστω- Μ.Μ.Ε. που θα προσπαθήσει να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, των «θυμάτων» συνήθως κάθε προεκλογικής περιόδου».
Οι πολίτες / ψηφοφόροι πέφτουν κυρίως προεκλογικά, εθιμικά πλέον, στα «δίχτυα» των Μ.Μ.Ε. που παρουσιάζουν μονομερώς την πραγματικότητα ενώ οι ίδιοι, δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο, δεν έχουν την εμπειρία, δεν δέχονται καμία καθοδήγηση για να «ξεσκαρτάρουν» την πληροφορία και να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα, την ευκρίνεια από τη «θολούρα», την ειλικρίνεια από την… μπαγαποντιά.

Όπως διάβασα λοιπόν, « χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η λανθασμένη αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, για το ύψος των απωλειών στην Ευρώπη από τη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, ο πολιτικός ανέφερε σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση ότι «χάνονται 2 τρισεκ. ευρώ», λόγω της φοροδιαφυγής σε όλη την Ευρώπη.
Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1 τρισεκ. ευρώ, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Euractiv.com.
Ο συνιδρυτής του FactcheckEU, Πιέτρο Κουράτολο, δήλωσε στη Euractiv ότι το «αληθόμετρο» θα συγκεντρώνει τις ομιλίες και τις δηλώσεις των πολιτικών με στόχο να τους καταστήσει υπόλογους για όσα λένε.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι, όταν οι πολιτικοί μιλούν, δεν ξεστομίζουν απλά αριθμούς», σημείωσε.
Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο ίδιος στην Ιταλία όπου «οι πολιτικοί λένε συχνά ανοησίες.
Θέλαμε να δούμε αν όσα έλεγαν οι πολιτικοί ήταν πραγματικά» είπε.

Και μένει να αποδειχτεί - και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα- εάν και αυτή η δραστηριότητα που φαντάζει όμορφη και αληθοφανής, είναι πραγματικά ακέραιη, ειλικρινής , αδέσμευτη και ουσιαστική ή αν ανήκει κι αυτή σε κάποιο σύστημα χειραγώγησης του πολίτη.

Στην Ελλάδα;
Ποιον να πιστέψεις;
Πως; Και γιατί;
Τι έχει «κερδίσει» ο όποιος πολιτικός έχει πει αλήθειες εκτός από το μίσος των πολιτικών του αντιπάλων, τον πόλεμο από τα «αντίθετα συμφέροντα» - όσο αντίθετα είναι δυνατόν να είναι κάποια συμφέροντα στην αλήθεια- και τη δυσπιστία μέρος του εκλογικού σώματος που έχει πεισθεί πλέον ότι «όλοι το ίδιο είσαστε»;

 Τη γνωστή καραμέλα του συστήματος που εξομοιώνει –προς τα κάτω βέβαια- τους πάντες έτσι ώστε να μην αναδειχθούν οι όποιοι ΔΕΝ είναι όμοιοι με τους άλλους.
Έτσι ώστε όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική σε όλα τα επίπεδα, να αποτελούν έναν ομοειδή «χυλό» που βράζει μέσα στο ίδιο καζάνι, έχει τις ίδιες ευθύνες και δεν δικαιούται να διαφοροποιηθεί.

Γιατί αν διαφοροποιηθεί… κάηκε.
Το σύστημα έχει τους τρόπους.


Σκεφτείτε και πέστε μου:
Ποιος ευφυής , ειλικρινής , σωστός πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ – και υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλοί- δεν ένοιωσε τις τελευταίες μέρες, με όλα όσα συνέβησαν – και συμβαίνουν- με τους υποψήφιους του κόμματος στη Θράκη ένα περίεργο συναίσθημα ανασφάλειας;

 Ποιος ΔΕΝ κατάλαβε ότι «κάτι» δεν πάει καλά;
Ποιος δεν έμεινε έκπληκτος με την ασυνεννοησία, τις επιλογές υποψηφίων που τελικά αποδοκιμάζονται από αυτούς τους ίδιους που τους επέλεξαν, τις τεράστιες διαφορές απόψεων «εντός των τειχών», διαφορές που τουλάχιστον στα Εθνικά Θέματα είναι πολύ επικίνδυνες ;
Ποιος απ΄ αυτούς δεν έκανε τη σκέψη ότι « αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη περιοχή της Θράκης, τότε πώς θα κυβερνήσουν την Ελλάδα όπως επιδιώκουν και περιμένουν;»

Σκεφτείτε και πέστε μου:
Ποιος ευφυής, ειλικρινής, σωστός Αθηναίος ψηφοφόρος του κ. Καμίνη το 2010 – και υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ- δεν έχει καταλάβει ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος ζούσε και ζει στο «δικό» του κόσμο, στη «δική» του Αθήνα και μιλάει για το «έργο» του το οποίο ωστόσο ο ίδιος ο ψηφοφόρος, τριάμισυ χρόνια τώρα, ΔΕΝ το έχει δει;
Ποιος θεωρεί ότι ο σημερινός απερχόμενος Δήμαρχος δικαιούται να ξαναπροσπαθήσει τη στιγμή που ο ίδιος ψηφοφόρος ΔΕΝ έδωσε αυτό το δικαίωμα στον περασμένο απερχόμενο Δήμαρχο, τον οποίο «τιμώρησε»;

Σκεφτείτε και πέστε μου:
Ποιος ψηφοφόρος – και υπάρχουν δεκάδες , εκατοντάδες χιλιάδες- έχει «συγχωρέσει» ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς για όσα έκαναν ή δεν έκαναν τα τελευταία δύσκολα, πιεστικά, «αιματηρά» για τους Έλληνες χρόνια αλλά συνεχίζει να «τιμωρεί» τον Καρατζαφέρη θεωρώντας λάθος του ότι είπε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, ξεστομίζοντας τις αλήθειες που δεν άντεχε να κρατήσει μέσα του;

Η Ελλάδα χρειάζεται σίγουρα ένα «αληθόμετρο».
Αλλά το μέγα ερώτημα – και πρόβλημα ταυτόχρονα- είναι :
Ποιος θα το πιστέψει όταν εδώ και πολλά πολλά χρόνια έχει σταματήσει να προσπαθεί να ξεχωρίσει την αλήθεια ;


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 4/25/2014 03:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η καραμέλα του συστήματος που εξομοιώνει τους πάντες… προς τα κάτω."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες