ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ακόμη και ο "Γιωργάκης" είπε ΟΧΙ, παλιόκοτες!

Γράφει ο Ντίνος Μπάνος.
Η Ορνιθολογία είναι ο κλάδος της ζωολογίας και έχει ως αντικείμενο μελέτης του, τα πτηνά.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η κότα (Gallus vouleftikus) και αναφέρεται σαν «ανόητο» θηλυκό οικόσιτο πουλί, που εκτρέφεται για το κρέας του, αλλά κυρίως για τα αβγά του…

Το σώμα του μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, ενώ το κεφάλι του πετιέται, διότι δεν έχει ...
καμία αξία, κυρίως δε μυαλό. Επίσης το όνομα «κότα» αποδίδεται (μειωτικά), σε κάθε άμυαλη γυναίκα, που νοιάζεται μόνο για την εμφάνισή της ή για κουτσομπολιό και στον άνδρα (επίσης μειωτικά) υπονοώντας δειλό και άμυαλο άνθρωπο, που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του.

Αυτά, για τα συμπαθή, κατά τα άλλα, πτηνά που λέγονται κότες και τα γνωρίζουμε όλοι μας.
Εκείνα που δεν γνωρίζουμε, είναι κάποια νοήμονα, υποτίθεται πλάσματα, που παριστάνουν τους ανθρώπους, ενώ στη πραγματικότητα είναι «κότες» με όλη την μειωτική σημασία, όπως μας περιγράφεται στην Ορνιθολογία και μάλιστα πολύ επιβλαβείς για το κοινωνικό σύνολο.

Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι να παριστάνουν τον «κόκκορα», έξω από το «κοτέτσι» τους και να το παίζουν επαναστάτες, υπερασπιστές φτωχών και αδυνάτων, κοπτόμενοι δήθεν για το δίκαιο, την αλήθεια, την ηθική, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και άλλες τις κοινωνικές αξίες…

Μόλις όμως μπούνε στο «μεγάλο κοτέτσι» που το λένε και Βουλή και εμφανιστεί ο αληθινός κόκκορας (σιγά τα ωά…), τότε όλα τα παραπάνω εξανεμίζονται και φανερώνεται η απόλυτη επιβεβαίωση και η ταύτισή τους με τον τίτλο, που δίκαια τους αποδίδει ο απλός λαός:
«Κότες βρωμερές, άμυαλες και συμφεροντολόγες, κότες που ξεπουλάνε την ίδια τους τη μάνα για μια χούφτα… καλαμπόκια» (κάποτε τα λέγανε και δολάρια στις παλιές ταινίες γουέστερν).

Έτσι, το ίδιο έργο ξαναείδαν οι Έλληνες πολίτες την περασμένη Κυριακή στη Βουλή, με τους ίδιους πάντα, πρωταγωνιστές (πράσινους και μπλε), να παριστάνουν έξω από το «κοτέτσι» τους υπερασπιστές των συμφερόντων του λαού και τους «τζάμπα μάγκες», όπως έλεγε παλιά και ο παχύς «κόκκορας», ενώ την Κυριακή στο κοτέτσι, «έκατσαν στα τέσσερα, ή στα δύο…»

Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι το Πάσχα είναι κοντά και ότι τότε είναι ο καιρός, που ο λαός θα σφάξει ζώα, καθώς και αρκετά «πτηνά». Ιδιαίτερα τα παχουλά πτηνά και ιδίως τον κάθε παχύ «κόκκορα», που κάνει και ωραία παστιτσάδα, όπως λένε και στην Κέρκυρα…

Η σφαγή προβλέπεται να γενικευτεί κατά τον μήνα Μάϊο και ο λαός την περιμένει πώς και πώς!
Δεν είμαι σίγουρος, αν θα προλάβουν να αναφωνήσουν αυτό που είπε και ο εθνικός μας ήρωας, Αθανάσιος Διάκος.
«Για δες καιρό που διάλεξε, ο χάρος να με πάρει…».

ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 4/01/2014 10:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ακόμη και ο "Γιωργάκης" είπε ΟΧΙ, παλιόκοτες! "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες