ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

5 κριτήρια για να επιλέξετε φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία.

Του Πέτρου Παπαναούμ*.
Σε προηγούμενο άρθρο αναλύθηκε η έννοια της ιδιωτικής σύνταξης ως μια μέθοδος ασφαλούς αποταμίευσης. Η επιλογή μιας αξιόπιστης, φερέγγυας ασφαλιστικής εταιρείας, όμως, είναι το «Α» και το «Ω» στη διαδικασία λήψης της απόφασης σύναψης ενός συμβολαίου σύνταξης.

Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες εταιρείες και εκ των πραγμάτων δεν έχουν όλες την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην σοβαρότητα ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος όπως...
είναι αυτό της σύνταξης. Γι αυτό άλλωστε δεν το προσφέρουν όλες.

Το θετικό είναι ότι τους μεγαλύτερους κινδύνους αφερεγγυότητας πλέον τους απορροφά και τους εξαλείφει ο Επόπτης της Ασφαλιστικής Αγοράς που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία λειτουργεί με μεγάλη αυστηρότητα και συνεχείς ελέγχους, αποτρέποντας κακώς κείμενα του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, έχοντας ως αρχή την πρόληψη, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια βασικά κριτήρια επιλογής της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία θα εμπιστευτούμε τα χρήματά μας.

Αυτά λοιπόν είναι τα εξής:
1. Πόσα χρόνια λειτουργεί απρόσκοπτα στην Ελλάδα;
Είναι πολύ σημαντικό μια εταιρεία να λειτουργεί απρόσκοπτα σε μια χώρα για πολλά χρόνια, έτσι ώστε να δοκιμαστεί σε διάφορους κινδύνους καθώς και στην ικανότητά της να καλύψει τους κινδύνους που εγγυάται μέσω των συμβολαίων της. Αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι και η Εποπτική Αρχή εγκρίνει τον τρόπο και την πολιτική λειτουργίας της επί σειρά ετών. Η μακροχρόνια πορεία αφενός μεν δηλώνει σταθερότητα, αφετέρου δε αποδεικνύει την ορθότητα των επενδύσεων που της εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα αποθεματικά και τις οικονομικές αποδόσεις.

2. Ποιοι πελάτες την εμπιστεύονται;
Η εικόνα μιας εταιρείας αντικατοπτρίζεται στην δυσκολία και το μέγεθος των κινδύνων που αναλαμβάνει να καλύψει και άρα κατ’ επέκταση στο προφίλ των πελατών της. Μια εταιρεία που αναλαμβάνει την ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων ή οργανισμών (ιδιωτικών ή δημόσιων) έχει το κατάλληλο μέγεθος και την απαιτούμενη σοβαρότητα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενός προγράμματος σύνταξης.

3. Πόσα χρόνια παρέχει αυτό το πρόγραμμα;
Η παροχή προγραμμάτων σύνταξης έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ασφαλιστικό πρόγραμμα, δεδομένου ότι απαιτεί προσεκτική διαχείριση και απαιτητικό προγραμματισμό επενδύσεων από πλευράς εταιρείας με σκοπό την εξασφάλιση των εγγυημένων αποδόσεων. Αυτήν την τεχνογνωσία την έχουν αποκτήσει εταιρείες που παρέχουν με επιτυχία επί χρόνια αποταμιευτικά προγράμματα, όπως αυτό της σύνταξης.

4. Ποια είναι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας;
Τα οικονομικά μεγέθη μιας εταιρείας είναι πολύ εύκολο να τα βρούμε μέσω των δημοσιευμένων ισολογισμών της. Το ύψος του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με το τι ασφαλίσεις αναλαμβάνει μια εταιρεία, μας δίνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες τόσο για ποσοτικά όσο και για ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρείες. Τέλος, μεγάλο κέρδος σημαίνει ότι η εταιρεία κάνει εύστοχες επενδύσεις και σωστή τιμολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρει.

5. Ποια είναι η μητρική εταιρεία (εφόσον υπάρχει);
Η Ελλάδα διαθέτει αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες (περισσότερες από 60). Μερικές είναι αμιγώς ασφαλιστικές και άλλες είναι θυγατρικές ή ανήκουν σε κάποιον όμιλο εταιρειών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η πολιτική των θυγατρικών ακολουθεί συνήθως την πολιτικής της μητρικής εταιρείας και πάντα έχει την ίδια επιχειρηματική νοοτροπία με αυτή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η μητρική και τι φήμη έχει στις δραστηριότητές της (Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, Τραπεζικοί Όμιλοι, Διεθνείς Ασφαλιστικοί Όμιλοι, Διεθνείς Χρηματιστηριακές κλπ).

Την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων δεν μπορεί να τη γνωρίζει ο κάθε καταναλωτής. Γι αυτόν τον λόγο οφείλει, για τη δική του διασφάλιση, να συμβουλευθεί έναν Ασφαλιστικό Σύμβουλο, πιστοποιημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος, που θα διαθέτει την κατάλληλη γνώση ώστε να τον κατευθύνει υπεύθυνα και με ασφάλεια στη σωστή λύση.
* O Πέτρος Παπαναούμ είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι στέλεχος της εταιρείας ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί, είναι εξειδικευμένος Σύμβουλος Ασφάλισης με την πιστοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
ppapanaoum@ergon-consultants.gr 
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/03/2014 11:26:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " 5 κριτήρια για να επιλέξετε φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες