ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Η νίκη του Ερντογάν, η "θλίψη" της Αμερικής,η "ανακούφιση" της Ρωσίας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. 
Από το περασμένο καλοκαίρι το γεωπολιτικό ¨ψητό¨ ψηνόταν στην γειτονική μας χώρα. Οι πρόσφατες γεωστρατηγικές ανατροπές έδειξαν ότι η προσπάθεια αποκαθήλωσης του κ. Ερντογάν εδώ και καιρό ήταν το προαπαιτούμενο για να τρέξουν τα γεγονότα στην Ουκρανία εκ του ασφαλούς και να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ήθελαν οι εμπνευστές τους.

Τι ήθελαν λοιπόν αυτοί;
Τουλάχιστον μια Τουρκία σε ένα ...
βαθμό αποσταθεροποιημένη και ένα Ερντογάν να ασχολείται με εσωτερικά προβλήματα ουσιαστικά κόβοντας την φόρα του να έχει και αυτός λόγο στις ευρύτερες ανατροπές που σχεδίαζαν.
Δεν ήταν μόνο αυτό, ήθελαν επίσης να αποσταθεροποιήσουν και την κρυφή λυκοφιλία που υπέβοσκε μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ( εμπορικές συμφωνίες, ενεργειακά).

Τα τηλεγραφήματα και οι δηλώσεις μετα τις εκλογικές νίκες μπορεί να φαίνονται τυπικά δείχνουν όμως στην πίσω πλευρά της ανάγνωσης τους πραγματικές διαθέσεις και ¨πισωμαχαιρώματα¨ . Την ευχαρίστησή του για τη νίκη Ερντογάν, μαζί με τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν.
Για την ακρίβεια, κι αυτό έχει ενδεχομένως τη σημασία του, ο Πούτιν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη τον Ερντογάν και αυτό παρά τις διαφωνίες των δύο χωρών στο θέμα της Συρίας πρωτίστως και της Κριμαίας, δευτερευόντως.

Ο Πούτιν επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια της Δύσης απέναντι στον Ερντογάν, με βάση το γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων δόγμα, «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», αφού στο πλαίσιο των διπλωματικών του ελιγμών, πάντα σε τακτικό επίπεδο,εξυπηρετείται από το να εμφανίζεται η Ρωσία στα μάτια του Ερντογάν, ως ενδεχόμενο αντιστάθμισμα, σε περίπτωση κλιμάκωσης των σχέσεων Άγκυρας-Δύσης.
Του Παντελή Καρύκα .
defence-point.gr
01/04/2014

Την ακριβώς προηγούμενη μέρα και από το μπαλκόνι της νίκης ο κατ εξοχήν νικητής των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία διαμήνυε στην ¨νύφη για να τα ακούσει η πεθερά¨. «Ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του»

«Αυτή η χώρα είδε τους προδότες που έβαλαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας, του κράτους και της χώρας και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθήσουν ακόμη και το υπουργείο εσωτερικών» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο τάγμα του Γκιουλέν και συνέχισε: «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας».
ethnos.gr/
31/03/2014

 ΚΑΙ Η ¨ ΠΕΘΕΡΑ¨ απάντησε…
Η Μαρί Χαρφ-εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με δήλωσή της έκανε σαφές προς την Άγκυρα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να της "δώσει" τον Γκιουλέν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι το αίτημα “είναι κωμικό”. Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον “νοιώθει” πιο κοντά στον Φετουλλάχ Γκιουλέν που φέρεται να υποστηρίζει την αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας , απάντησε λέγοντας:

“Η Τουρκία είναι σύμμαχος χώρα ,μέλος του ΝΑΤΟ. Να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Η Τουρκία είναι ένας στενός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε πάντα και σε όλα τα θέματα αλλά εμείς ποτέ δεν συμφωνούμε με κάποιον σε όλα. Για αυτό ξεχάστε τον κύριο που ζει στην Πενσυλβάνια. Έχουμε μια διμερή συμμαχία με την τουρκική κυβέρνηση. Όταν έχουμε διαφωνία το εκφράζουμε. Το ίδιο κάνουμε και όταν συμφωνούμε”.
onalert.gr
/01/04/2014

Έτσι σήμερα η Αμερική και κατά επέκταση το ¨Ευρωπαικό¨ ΝΑΤΟ έχουν να διαχειρισθούν τα ¨τρέχοντα ¨γεωπολιτικά της Ουκρανίας αλλά και έναν επι πλέον πονοκέφαλο που λέγεται ¨επανα- ισχυροποίηση¨ της θέσης του κ. Ερντογάν. Να το πούμε με απλά λόγια… οι δυτικοί πήγαιναν ¨για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι¨.

 Στην μεν Ουκρανία έχασαν την Κριμαία εν μία νυκτί!
και στην δε Τουρκία εν μία νυκτί είδαν τον κ. Ερντογάν πάλι αφεντικό! Γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι ο Ερντογάν θέλει να παίξει έξω από τους κανόνες του δικού τους παιχνιδιού και λόγω των προσωπικών του φιλοδοξιών να καταστήσει την χώρα του όχι μόνο σαν μία περιφερειακή υπολογίσιμη δύναμη , αλλά σαν μια μεσογειακή υπερδύναμη( βλ. εξοπλιστικά προγράμματα, εγχώρια αμυντική βιομηχανία κ.α). ¨
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το πρακτορείο BLOOMBERG σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Erdogan Channels Putin in Turkey» αναφέρεται στην σαρωτική επικράτηση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι αναμένεται τώρα να ενισχυθεί ο αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησής του, όπως και να δημιουργηθεί ένα έντονα πολωμένο κλίμα ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η Τουρκία σήμερα μοιάζει ολοένα περισσότερο με την Ρωσία του Προέδρου Πούτιν, όπου όλες οι εξουσίες βρίσκονται υπό έναν μόνο άνδρα και όπου οι αντίπαλοι αντιμετωπίζονται ως προδότες.¨ BLOOMBERG Τι σημαίνουν όλα αυτά για την σημερινή Ελλάδα;

¨όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια¨. Πόσο βολικό έρχεται σε κάποιους στον σχεδιασμό των νέων πλάνων εξ αιτίας της αποτυχίας των παλαιών να επισπεύσουν τις αποσταθεροποιήσεις γειτονικών περιοχών πέριξ της Τουρκίας;

Πόσο βολικό σαν γάντι γίνεται να μεταφέρουν τα γεωπολιτικά προβλήματα της Ουκρανίας στην Μεσόγειο ή στο Κουρδιστάν; ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται όσο και αν αφελές αυτή την στιγμή φαντάζει.. Σε περίπτωση εμπλοκής με τους γείτονες που απευχόμαστε, αλλά η καθημερινή αυξητική θρασύτητα τους στο Αιγαίο και τον Εθνικό μας εναέριο χώρο άλλα δείχνουν…

Σε τέτοια περίπτωση εμπλοκής οι υπάρχουσες μνημονιακές δεσμεύσεις μας κατά πόσο θα επηρεάζουν και αν όχι τις στρατηγικές δυνατότητες επιλογής των κατάλληλων χειρισμών που θα διασφαλίζουν την Εθνική Ασφάλεια και την Εδαφική Ακεραιότητα ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥ;

Η νίκη του κ Ερντογάν έχει επισπεύσει την εξέλιξη των γεωπολιτικών γεγονότων ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί η Τουρκία πλέον θεωρείται από τους ισχυρούς της γης ο υπ αρ 1 αστάθμητος παράγων. Ίσως και να φτάνουμε γρηγορότερα από το αναμενόμενο στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ που πρέπει να κλείσουν ιστορικοί λογαριασμοί αιώνων!

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 4/02/2014 11:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η νίκη του Ερντογάν, η "θλίψη" της Αμερικής,η "ανακούφιση" της Ρωσίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες